EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Κοντά στον Τόνι Ρότεν οι ερυθρόλευκοι

Ολυμπιακός: Κοντά στον Τόνι Ρότεν οι ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Τόνι Ρότεν, για την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας. Αφήνει την Ανβίλ για το ΣΕΦ ο 26χρονος γκαρντ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε πως ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά για να αποκτήσει έναν κοντό -πέραν του Οκτάβιους Έλις που προπονείται πλέον υπό τις οδηγίες του. Μερικές ώρες αργότερα φαίνεται πως όχι μόνο βρέθηκε ο εκλεκτός, αλλά υπάρχει συμφωνία προ των πυλών.

Ο λόγος για τον Τόνι Ρότεν (27 χρονών, 1.98 μέτρα). Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον 26χρονο γκαρντ, ο οποίος τη φετινή αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στο Basketball Champions League με τη φανέλα της Ανβίλ. Δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή πορεία της πολωνικής ομάδας ολοκληρώθηκε άδοξα (αποκλεισμός από τη διοργάνωση), ο παίκτης δέχθηκε προτάσεις από ευρωπαϊκούς συλλόγους -μεταξύ των οποίων κι ο Ολυμπιακός. Παρά το ισχυρό ενδιαφέρον της Μπανταλόνα (σύμφωνα με όσα ανέφεραν νωρίτερα μέσα στην ημέρα οι -δημοσιογράφοι-ι Chema de Lucas από την Ισπανία κι ο Emiliano Carchia από την Ιταλία), ο Τόνι Ρότεν είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό.

Ο Τόνι Ρότεν έπαιξε για μια χρονιά στο NCAA με τη φανέλα του Washington (2011/12), πριν γίνει Draft στο Νο25 από το Μέμφις. Η καριέρα του στο ΝΒΑ δεν ήταν όμως ανάλογη των προσδοκιών, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση πριν από ενάμιση χρόνο να φορέσει τη φανέλα της Κάλεβ, με την οποία δοκιμάστηκε στη VTB League.

Παρά το γεγονός πως επρόκειτο για rookie στα μέρη μας, άφησε εξαιρετικά εντυπώσεις, έχοντας 15.7 πόντους (με 30.4% στα τρίποντα), 2.8 ριμπάουντ και 5.7 ασίστ κατά μέσο όρο. Ακολούθησε η συμφωνία με την Ανβίλ, με τα χρώματα της οποίας έχει 18.6 πόντους (με 28% στα τρίποντα), 3.9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 3.2 λάθη ανά αγώνα στο Basketball Champions League.

Σε δεκατρείς (13) αγώνες με την Ανβίλ στο Basketball Champions League, ο 26χρονος γκαρντ δεν έχει σημειώσει ποτέ μονοψήφιο αριθμό πόντων, ενώ σε έξι περιπτώσεις είχε 20+ πόντους. Κορυφαία βραδιά του αυτή απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, όταν είχε 28 πόντους (με 10/21 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 2/2 βολές), μαζί με 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 λάθη. Στο μοναδικό παιχνίδι που αντιμετώπισε την ΑΕΚ (η δεύτερη μονομαχία των δύο ομάδων θα διεξαχθεί σε μια εβδομάδα στο ΟΑΚΑ), είχε 12 πόντους με 6/10 δίποντα, 0/4 τρίποντα και 0/2 βολές, μαζί με 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 λάθη.

Photo Credits: FIBA

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ