EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Κλείνει τον Σακίλ ΜακΚίσικ

Arizona State forward Shaquielle McKissic drives to the basketb during the second half of an NCAA college basketball game in the NIT in Richmond, Va., on Sunday, March 22, 2015.  Richmond won 76-70 in overtime. (AP Photo/Zach Gibson)
Arizona State forward Shaquielle McKissic drives to the basketb during the second half of an NCAA college basketball game in the NIT in Richmond, Va., on Sunday, March 22, 2015. Richmond won 76-70 in overtime. (AP Photo/Zach Gibson) AP

Η λειψανδρία στο ρόστερ εξαιτίας των πολλών τραυματισμών οδήγησε τον Ολυμπιακό στον Σακίλ ΜακΚίσικ, τον Αμερικανό που αποχώρησε πρόσφατα από τη Μπεσίκτας. Αναμένεται να αποκτηθεί και άσσος (VIDEO).

Οι διαδοχικοί τραυματισμοί των Τέιλορ Ρότσεστι, Βασίλη Σπανούλη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, Γιώργου Πρίντεζη έχουν αφήσει τον Ολυμπιακό με οκτώ ετοιμοπόλεμους παίκτες και τον 17χρονο Αλέξανδρο Νικολαΐδη για τη συνέχεια της σεζόν, με αποτέλεσμα οι παράγοντες της ομάδας να αντιλαμβάνονται πως υπάρχει πλέον ανάγκη για δύο προσθήκες και όχι για μία όπως σκέφτονταν μέχρι πριν από λίγες μέρες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ουσιαστικά προανήγγειλε τις εξελίξεις στη media day του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (6/2 στις 21:00), με τις εξελίξεις να είναι άμεσες και τον Σακίλ ΜακΚίσικ να προβάρει τα ερυθρόλευκα. Ο 29χρονος Αμερικανός που αγωνίζεται στις θέσεις 2-3 και έχει ύψος 1μ.96 αποχώρησε πρόσφατα από τη Μπεσίκτας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα της Κωνσταντινούπολης και βρέθηκε αμέσως στο στόχαστρο του Ολυμπιακού που πάντως δεν έκανε αμέσως κίνηση αλλά προχώρησε με την περίπτωσή του εξαιτίας της λειψανδρίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των διαδοχικών τραυματισμών.

Γεννημένος στο Σιάτλ, ο ΜακΚίσικ έπαιξε στο Kentridge High School, συνέχισε στο Πανεπιστήμιο Έντμοντς (2011-2013), πριν μετακομίσει στο Αριζόνα Στέιτ (2013-2015) και έρθει στην Ευρώπη το 2015 για λογαριασμό της Πέζαρο. Συνεχισε στη Νότια Κορέα τη σεζόν 2015/16, πήγε στην Ουσάκ Σπορτίφ (2016/17) συνέχισε στη Γκραν Κανάρια, την Άβτοντορ, τη Γκαζιαντέπ και φέτος έπαιξε με τη Μπεσίκτας στο Basketball Champions League. Ήταν ο ηγέτης της, την βοήθησε να προκριθεί στο Top-16, όμως δεν άντεξε τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και αποχώρησε έχοντας 16.6 πόντους από 54% στο δίποντο, 36% στο τρίποντο και 77% στις βολές, μαζί με 4 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ, 2.1 κλεψίματα και 15.9 ranking ανά 30 λεπτά συμμετοχής σε 13 αγώνες.

Πλέον ο Ολυμπιακός αναμένεται να κλείσει και άσσο, όταν φυσικά αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών που του έχει επιβληθεί από τη EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ