EUROLEAGUE

Ολυμπιακός, η ομάδα των ειδικών αποστολών

Ολυμπιακός, η ομάδα των ειδικών αποστολών

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού Superfoods στο ΟΑΚΑ βελτίωσε ακόμη περισσότερο το -ήδη εντυπωσιακό- ποσοστό νικών του Ολυμπιακού στα "κλειστά παιχνίδια". Το Sport24.gr γράφει για την πρωτιά των "ερυθρολεύκων" και την... παραδοξότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε πως είναι εξαιρετικά ικανός στη διαχείριση καταστάσεων, όταν ένα παιχνίδι πηγαίνει στη μια κατοχή, στο ένα σουτ, στη μια άμυνα. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου άντεξε στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού Superfoods (στο σαραντάλεπτο) και χάρη στο μεγάλο σουτ του Μπράιαν Ρόμπερτς στο 1'04'' για το τέλος της παράτασης, πήρε τη νίκη.

Μία νίκη που τοποθετεί τους "ερυθρόλευκους" στην πρώτη τριάδα της κατάταξης (εκτός απροόπτου) στο φινάλε της regular season. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί άλλωστε η κατάσταση, η ουσία για τη δεύτερη και την τρίτη θέση κρύβεται στα δικά τους παιχνίδια -δεδομένου ότι υπερτερούν στην ισοβαθμία με τη Φενέρμπαχτσε.

Πέραν της ουσίας του πράγματος (βλ. νίκη), ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε από ένα ακόμη "κλειστό" παιχνίδι (σ.σ.: αυτά που κρίνονται με διαφορά μέχρι πέντε πόντους). Για δέκατη φορά φέτος στην EuroLeague, μπήκε στη διαδικασία να διεκδικήσει έναν αγώνα που κρίθηκε στο φινάλε. Με εννέα νίκες σε αυτό το εύρος, είναι ξεκάθαρο πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τον... τρόπο για να παίρνουν αυτό που θέλουν.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως η πλειοψηφία αυτών των επιτυχιών έχει έρθει μακριά από το ΣΕΦ. Πέραν του Παναθηναϊκού Superfoods, το αντιλήφθηκαν επίσης η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Αρμάνι Μιλάνο και η Ρεάλ Μαδρίτης (όλες τους ηττήθηκαν στον πόντο), όπως επίσης κι η Φενέρμπαχτσε που "λύγισε" στην παράταση της Ulker Sports Arena.

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Παρεμπιπτόντως, αρνητικό πρόσημο έχουν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2/5) και η Ρεάλ Μαδρίτης (2/5). Στοιχείο που μπορεί να χαρακτηριστεί κι ως... παράδοξο, δεδομένης της ποιότητας και της εμπειρίας των τεχνικών επιτελείων και των παικτών τους. Όσο για τον Παναθηναϊκό Superfoods; Είναι στο 50% (5/10), ποσοστό που έχει επίσης η Μπασκόνια.

Όσον αφορά για τις ομάδες που έχουν παίξει τον μεγαλύτερο αριθμό "κλειστών παιχνιδιών", πρόκειται για τη Φενέρμπαχτσε (7/12) και την Ουνικάχα Μάλαγα (4/12). Το πραγματικά ενδιαφέρον στις δύο αυτές περιπτώσεις είναι πως μιλάμε για τα... μισά παιχνίδια τους φέτος στη διοργάνωση.

Τέλος, η μοναδική ομάδα που δεν έχει ούτε μια νίκη σε τέτοια συνθήκη (σ.σ.: οι προτελευταίες της λίστας έχουν από δύο) είναι η Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" μετρούν έξι ήττες σε ισάριθμες περιπτώσεις, δείγμα της εν γένει αδυναμίας τους να κυνηγήσουν κάτι αξιόλογο στην EuroLeague, παρά τον μεγάλο προϋπολογισμό τους.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των δεκαέξι (16) ομάδων στα "κλειστά παιχνίδια":

Ολυμπιακός, η ομάδα των ειδικών αποστολών
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ