ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Γκραν Κανάρια: Απίθανο ρεσιτάλ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Και για τον Τσάβι Πασκουάλ μίλησε με εκπληκτικά λόγια και για τον Ρικ Πιτίνο και για την αγορά που συνεχίζει να εξετάζει και για τον κόσμο που βρέθηκε στο.ΣΕΦ. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ το βράδυ της Πέμπτης (VIDEO).

Πολύ συναισθηματικός, ακόμη και εκνευρισμένος ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ για την απόλυση του Τσάβι Πασκουάλ από τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε για αρκετή ώρα στις εξελίξεις στο "πράσινο στρατόπεδο" στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης με τη Γκραν Κανάρια , πήρε ξεκάθαρα το μέρος του Καταλανού συναδέλφου του κι απέφυγε να μιλήσει για τον Ρικ Πιτίνο επειδή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η συνεργασία του με τον Πρωταθλητή Ελλάδας. Αξίζει να διαβάσετε όσα είπε ο κόουτς των Πειραιωτών και να δείτε και το VIDEO.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αμερικανοισραηλινού προπονητή:

" Η διπλή εβδομάδα χρειάζεται διαφορετικά πράγματα από κάθε ομάδα, αυτές οι εβδομάδες έχουν διαφορετική δυναμικά. Το σημαντικότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται η ομάδα. Είχαμε σωστή προσέγγιση, είχαμε καλή συμπεριφορά στο παιχνίδι. Η ομάδα έπαιξε καλά, συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τον επαγγελματισμό και την ωριμότητά τους. Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε, τώρα πρέπει να σκεφτούμε τα επόμενα ματς σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Χαίρομαι για τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορήσαμε τη μπάλα στην επίθεση. Ήμασταν πολύ ομαδικοί.

Ευχαριστώ τον κόσμου που ήρθε και μας υποστήριξε. Επί προσωπικού, οι δίδυμες κόρες μου ήταν εδώ και οι ομάδες μου δεν χάνουν ποτέ όταν βρίσκονται δίπλα μου. Χρειάστηκε να παλέψω για να τις πείσω να έρθουν, μακάρι να τις είχα πάντα κοντά μου, έχουν όμως κι εκείνες τις ζωές τους. Θα μου πουν τι έκανα λάθος αργότερα.

Πρέπει να προσεγγίζεις κάθε αγώνα σκεπτόμενος τι πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις. Δεν νομίζω ότι μπορείς να πας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να την κερδίσεις με 98-95. Εκεί παλέψαμε για να ελέγξουμε τον ρυθμό, το καταφέραμε, αλλά μείναμε 2-3 φάσεις μακριά από το θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να έχουμε την ικανότητα να παίξουμε περισσότερο με τα δυνατά μας στοιχεία. Ακόμη και απέναντι στη Μπαρτσελόνα, παίξαμε όπως έπρεπε να να πάρουμε τη νίκη.

Δεν ξέρω αν έχει ανακοινωθεί ο Ρικ Πιτίνο από τον Παναθηναϊκό, θέλω όμως να πω το εξής: Δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάσω τις αποφάσεις μιας άλλης ομάδας. Θέλω όμως να πω ότι σαν προπονητής και σαν συνάδελφος έχω απεριόριστο σεβασμό για τον Τσάβι Πασκουάλ και λυπάμαι που έφυγε, γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του Παναθηναϊκό. Με ενοχλεί σαν προπονητή και σαν συνάδελφο, διότι είναι εξαιρετικός. Όταν έρθει η ώρα, θα είμαι χαρούμενος να μιλήσω για τον Πιτίνο. Εύχομαι στον Πασκουάλ τα καλύτερα, είμαστε πολύ καιρό μαζί σε αυτή τη δουλειά, είναι πραγματικά από τους κορυφαίους. Οι άνθρωποι που προσλαμβάνουν τους προπονητές πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να τους υποστηρίζουν περισσότερο και να είναι πιο επαγγελματίες. Αυτή είναι η γνώμη μου. Έχω δει πολλούς καλούς προπονητές να χάνουν τη δουλειά τους και με ενοχλεί, πραγματικά με ενοχλεί. Δεν παίρνω όμως εγώ τις αποφάσεις. Δεν είναι δικό μου ούτε το τσίρκο, ούτε η μαϊμού. Δεν θέλω να βλέπω τους συναδέλφους μου να αντιμετωπίζονται έτσι, θέλω σεβασμό και δικαιοσύνη. Όσο περισσότερο μιλάω γι' αυτό, τόσο περισσότερο εκνευρίζομαι.

Πάντα κοιτάζω την αγορά, για γκαρντ, για σέντερ, για όποιον μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να γίνει καλύτερη. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, αλλά δεν κλείνουμε καμία πόρτα και τα αυτιά μας

Οι κύριοι Σπανούλης και Πρίντεζης έκαναν ότι δεν είδαν εκείνη τη συνέντευξη , όχι δεν πήρα ούτε καφέ ούτε κρουασάν από εκείνους. Περιμένω ακόμη το δώρο μου από τους δύο πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ