EUROLEAGUE

Ολυμπιακός: Φεύγει και ο Ριντ, στην αγορά και για κοντό και για ψηλό

Ολυμπιακός: Φεύγει και ο Ριντ, στην αγορά και για κοντό και για ψηλό
EUROKINISSI

Την ώρα που ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος επιστρέφει στον Ολυμπιακό, ο Γουίλι Ριντ ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον Γουίλ Τσέρι και να αποτελέσει παρελθόν μετά από μόλις 11 ματς στη EuroLeague 2019/20.

Οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό είναι πλέον καταιγιστικές και η ομάδα του Πειραιά φαίνεται πως θα πορευθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν στη EuroLeague 2019/20 με ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που είχε μέχρι τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε.

Με τον Κεστούτις Κεμζούρα να βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες υπ' ατμόν, με τον Γουίλ Τσέρι να προκαλεί έντονο επεισόδιο στην προπόνηση της Κυριακής (5/1) μετά από δυνατό μαρκάρισμα του Γουέιντ Μπάλντουιν και να αποτελεί ξένο σώμα , με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να αφήνει τον Ιωνικό Νικαίας και να επιστρέφει στο λιμάνι , θα περίμενε κανείς πως δεν θα προκύψει άλλο πρόβλημα. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως οι παράγοντες του Ολυμπιακού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ολικό... λίφτινγκ, καθώς τις τελευταίες ώρες σαρώνουν την αγορά και για γκαρντ, αλλά και για ψηλό από τη στιγμή που ο Γουίλι Ριντ ούτε δείχνει ικανός να βοηθήσει με συνέπεια, ούτε είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο που χρησιμοποιείται από τον προπονητή του.

Ο Αμερικανός σέντερ έχει κάποια καλά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, μπορεί να συνεργαστεί με τον Βασίλη Σπανούλη και να τελειώσει φάσεις ψηλά, έχει όμως σημαντικές αδυναμίες στο πίσω μέρος του γηπέδου, δεν μπορεί να αντιληφθεί σωστά το ευρωπαϊκό μπάσκετ που είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχει συνηθίσει και γι' αυτό ο χρόνος συμμετοχής του είναι σχετικά μικρός (έχει 6.5 πόντους από 67% στο δίποντο και 60% στις βολές, μαζί με 2.8 ριμπάουντ ανά 11 λεπτά συμμετοχής σε 11 αγώνες). Ο Ριντ δεν νιώθει καλά ούτε με τα λεπτά του, ούτε με τις μπάλες που παίρνει στην επίθεση, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και κάπως έτσι βρίσκεται κι αυτός στην έξοδο. Συν τοις άλλοις, έχει πρωταγωνιστήσει και σε διάφορα σκηνικά που έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στην ομαδα.

Στον Ολυμπιακό δεν θα βιαστούν να κλείσουν παίκτες, ούτε στην περιφέρεια ούτε στη ρακέτα. Από το ματς με τη Βαλένθια, άλλωστε, ενδέχεται να προκύψουν νέες εξελίξεις, γι' αυτό και θα γίνει υπομονή για λίγες ακόμη μέρες πριν παρθούν οριστικές αποφάσεις.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ