EUROLEAGUE

Οι πρωταγωνιστές του 2012 μιλούν για την ανατροπή του Ολυμπιακού στον τελικό

Οι πρωταγωνιστές του 2012 μιλούν για την ανατροπή του Ολυμπιακού στον τελικό

Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Χάινς, Τεόντοσιτς και Χριάπα, θα συναντηθούν ξανά σε Final Four στην Κωνσταντινούπολη και μιλούν για τις αναμνήσεις τους για τον τελικό του 2012 (VIDEO).

Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα συναντηθούν σε Final Four της EuroLeague για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, με τους Πειραιώτες να μετρούν τρεις νίκες απέναντι στην ρωσική ομάδα, έχοντας το απόλυτο.

Οι δύο σύλλογοι μας χάρισαν έναν συναρπαστικό τελικό το 2012, με τους Πειραιώτες να πραγματοποιούν την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία σε τελικούς, φτάνοντας στο τέλος στην κατάκτηση του τίτλου, χάρη στο νικητήριο και ιστορικό καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη.

Οι πρωταγωνιστές εκείνης της αναμέτρησης, οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Παπανικολάου, Κάιλ Χάινς, Μίλος Τεόντοσιτς και Βίκτορ Χριάπα, μίλησαν για τις αναμνήσεις τους από τον τελικό του Final Four το 2012 στην Κωνσταντινούπολη. Σχεδόν όλοι συνεχίζουν στην ομάδα ίδια ομάδα, με μόνη εξαίρεση τον Αμερικανό σέντερ, ο οποίος μετακόμισε από τον Πειραιά στην Μόσχα.

Oι ατάκες των πρωταγωνιστών που έζησαν τον τελικό:

Κώστας Παπανικολάου: "Ήταν ένα παιχνίδι που άλλαξε την ζωή μου, αλλά και την ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ο κόσμος έλεγε πως η ΤΣΣΚΑ ίσως και να διέθετε το καλύτερο ρόστερ της δεκαετίας και σίγουρα εκείνης της σεζόν. Για εμάς ήταν ένα ματς-γιορτή, γιατί κανείς δεν περίμενε από εμάς να φτάσουμε στον τελικό. Η ιδέα και μόνο να νικήσεις τον αντίπαλο σου στο ίδιο γήπεδο που άλλαξε η ιστορία σου, πέντε χρόνια πριν, είναι μία μεγάλη πρόκληση. Θα είναι κάτι εκπληκτικό αν συμβεί. Ποτέ δεν ξέρεις".

Κάιλ Χάινς: "Ήταν ένα τρελό παιχνίδι. Ίσως ο θεός του μπάσκετ να ήταν μαζί μας εκείνη την νύχτα. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτόν τον τελικό αν και δεν σκόραρα ούτε ένα πόντο. Ολοκλήρωσα το ματς με μηδέν πόντους, αλλά πρόκειται για την κορυφαία μου μπασκετική ανάμνηση".

Βαγγέλης Μάντζαρης: "Ήταν ένα ματς λες και ήταν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ήταν σαν ένα όνειρο. Ήμουν με τους Σλούκα και Παπανικολάου, ήμασταν νεαροί τότε στην ομάδα και μας έπιασε ο Βασίλης και μας είπε να μην έχουμε άγχος και πίεση. Μας είπε παράλληλα πως αυτός θα είναι ο πρώτος σας τελικός σε επίπεδο EuroLeague και μπορεί να είναι και ο τελευταίος. Δεν ξέρετε αν θα έχετε ξανά την ευκαιρία. Για αυτό πρέπει να παλέψετε να νικήσετε αυτόν τον τελικό. Εμείς ήμασταν μία ομάδα με πέντε έμπειρους παίκτες και με επτά νεαρά παιδιά. Θυμάμαι πως είχαμε τάιμ-άουτ, η ΤΣΣΚΑ ήταν με ένα πόντο μπροστά και είχε την κατοχή. Είχαμε περίπου 7'' για το τέλος του παιχνιδιού. Θυμάμαι πως ο κόουτς Ίβκοβιτς είπε πως πρέπει να κάνουμε άμεσα φάουλ, αλλά όχι στον Σισκάουσκας. Να κάνετε φάουλ σε οποιονδήποτε άλλον παίκτη, αλλά όχι στον Σισκάουσκας. Τελικά, η μπάλα πήγε στον Σισκάουσκας. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο και ο Βασίλης του έκανε φάουλ. Μετά, ο Βασίλης έγινε κάτοχος της μπάλας, την κατέβασε μέχρι την άλλη πλευρά και μετά δεν θυμάμαι τίποτα άλλο".

Μίλος Τεόντοσιτς: "Ήταν ένα ματς το οποίο θέλουμε να ξεχάσουμε και όχι να το σκεφτόμαστε. Δεν δώσαμε σημασία στο γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ ήταν μία ομάδα που είχε μπάτζετ κοντά στα 40.000.000 δολάρια, έχοντας σούπερ-σταρ παίκτες όπως τους Κιριλένκο, Τεόντοσιτς, Σβεντ και Κρστιτς".

Βασίλης Σπανούλης: "Πήγαμε στον τελικό ως το μεγάλο αουτσάιντερ. Κανείς δεν περίμενε πως θα φτάναμε ως εκεί. Η ομάδα δούλεψε σωστά. Η μπάλα βρέθηκε στην σωστή στιγμή, στα σωστά χέρια και μετά όλοι ξέρουν το τι συνέβη".

Βίκτορ Χριάπα: "Ήμασταν μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και ύστερα άλλαξε εντελώς το παιχνίδι. Δεν έχεις να πεις πολλά. Όλοι καταλάβαμε τι συνέβη. Το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να μην πεις τίποτα".

Γιώργος Πρίντεζης: "Για εμένα, για τους συμπαίκτες μου, για τους φίλους μου, για τον Ολυμπιακό, ήταν μία σπουδαία στιγμή. Κατακτήσαμε την EuroLeague και ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι. Θα αρχίσω να το σκέφτομαι πάλι όταν αποσυρθώ. Ακόμη και τώρα δεν βλέπω τα βίντεο από το ματς".

Το VIDEO αφιέρωμα της EuroLeague για τον τελικό του 2012:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ