EUROLEAGUE

Ο... βασιλιάς Σπανούλης και ο πύργος Μιλουτίνοβ

Ο... βασιλιάς Σπανούλης και ο πύργος Μιλουτίνοβ
EUROKINISSI

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είναι δύο πολύ σημαντικά... πιόνια για τον Ολυμπιακό και το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις, στις οποίες θέλουν να δώσουν συνέχεια απέναντι στην Μπαρτσελόνα (21:00, LIVE blog από το Sport24.gr).

O Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρστελόνα (21:00, LIVE blog από το Sport24.gr) και οι Βασίλης Σπανούλης και Νίκολα Μιλουτίνοβ αναμένεται να είναι και πάλι δύο από τα... όπλα της ομάδας τους, ώστε στην 26η "στροφή" της EuroLeague αυτή να πάρει την 6η συνεχόμενη νίκη της στην διοργάνωση και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Οι δύο παίκτες άρχισαν την σεζόν από διαφορετική... αφετηρία, αλλά σε αυτό το σημείο της πατούν γερά στα πόδια τους πραγματοποιώντας πάρα πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο Βασίλης Σπανούλης πέρασε ουσιαστικά το πρώτο δίμηνο της αγωνιστικής περιόδου καθηλωμένος στα.... πιτς, αλλά εδώ και καιρό είναι υγιής κι έχει βρει τον (πάρα πολύ) καλό ως εξαιρετικό εαυτό του. Έτσι κι αλλιώς ο Kill Bill είναι ένας παίκτης που στα κρίσιμα σημεία της σεζόν και όταν αρχίζει να μυρίζει άνοιξη, πάντα γυρίζει τον διακόπτη και αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας του. Αυτό πράττει και φέτος, καθώς στο τελικό... σπριντ του μαραθωνίου της κανονικής διάρκειας της EuroLeague κάνει θραύση.

Ο Βασίλης Σπανούλης στα τέσσερα από τα τελευταία έξι παιχνίδια της ομάδας του στην EuroLeague είναι ο πρώτος σκόρερ των "ερυθρολεύκων" με μέσο όρο 15,3 πόντους, ενώ ακόμα και στο ματς στη Μαδρίτη που είχε μείνει στο μηδέν, είχε δώσει πολύτιμες λύσεις στην πίσω πλευρά του παρκέ. Φυσικά ο αρχηγός των ερυθρολεύκων δεν αμελεί και τα οργανωτικά του καθήκοντα, καθώς από την 20η ως την 25η αγωνιστική έχει μέσο όρο 5 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ο Kill Bill, ή αλλιώς ο... βασιλιάς όπως τον χαρακτηρίζει η EuroLeague και όχι μόνο, διανύει μία εξαιρετική περίοδο, αλλά σε πολύ καλό.... φεγγάρι είναι και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ο Σέρβος σέντερ, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική έκανε career high στην EuroLeague συγκεντρώνοντας 26 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης , από την αρχή της σεζόν έδειξε τις διαθέσεις του.

Το διάστρεμμα, όμως, που υπέστη στις αρχές Δεκεμβρίου στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τον πήγε πίσω, αλλά πλέον έχει επιστρέψει στα γνωστά καλά στάνταρντ του και με μέσο όρο 9,2 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1 τάπα στα τελευταία 6 παιχνίδια στην EuroLeague αποτελεί και πάλι τον βασικό... πύργο της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός στο ματς του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας της EuroLeague με την Μπαρτσελόνα πέρασε μία δύσκολη βραδιά στην Βαρκελώνη, αλλά τα δεδομένα για αυτόν πλέον είναι διαφορετικά και σε αυτό έχουν συμβάλει σημαντικά και οι Βασίλης Σπανούλης και Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ο V Span είναι και πάλι η… αιχμή του δόρατος της ομάδας του, όπως συνηθίζει να τον χαρακτηρίζει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοβ από την πλευρά αποδεικνύει με τις εμφανίσεις του πως δίκαια λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους σέντερ που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Ο... βασιλιάς Σπανούλης και ο πύργος Μιλουτίνοβ
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ