EUROLEAGUE

Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και το -10 του Μάντζαρη

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αποκαρδιωτική είναι η συγκομιδή του Βαγγέλη Μάντζαρη στα τελευταία τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, σε παρόμοια κατάσταση και ο Γιάνις Στρέλνιεκς μετά τις καταπληκτικές του εμφανίσεις απέναντι σε Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης. Δείτε και θα καταλάβετε.

Το φορμάρισμα του Βασίλη Σπανούλη, η συνύπαρξη με τον Γιάνις Στρέλνιεκς, τα αρκετά λεπτά που παίρνουν ο Μπράιαν Ρόμπερτς κι ο Μπομπι Μπράουν, είναι στοιχεία που έχουν οδηγήσει τον Βαγγέλη Μάντζαρη στην πιθανότατα πιο μπερδεμένη περίοδο της επαγγελματικής του καριέρας. Ο Έλληνας γκαρντ είναι σε πολύ άσχημη αγωνιστική κατάσταση και οι αριθμοί (που μπορεί να μην λένε πάντα την αλήθεια) δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να δώσει πολλά στους Πειραιώτες, ειδικά στο εμπρός μέρος του γηπέδου.

Στα τελευταία τρία παιχνίδια και σε σύνολο 47 λεπτών, ο Μάντζαρης έχει 2 πόντους με 0/1 δίποντο, 0/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 11 φάουλ και -10 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Έγραψε αρνητικό ranking στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό (-5), εντός έδρας με την Μπάμπεργκ (-2) και ξανά στο ΣΕΦ με την Μπαρτσελόνα (-3), ματς στο οποίο έφτασε στο -7 πριν δώσει μία τελική πάσα, κερδίσει φάουλ και βάλει τις βολές για να γλιτώσει το αρνητικό ρεκόρ καριέρας.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται πάντως και ο Γιάνις Στρέλνιεκς που στα τελευταία τέσσερα ματς και σε σύνολο 57 λεπτών έχει 9 πόντους με 2/5 δίποντα, 1/7 τρίποντα και 2/2 βολές, μαζί με 6 ριμπάουντ, μόλις 2 ασίστ και 8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Όλα αυτά, μετά από τις δύο καταπληκτικές εμφανίσεις του απέναντι στην Φενέρμπαχτσε (19 πόντοι με 4/4 τρίποντα) και την Ρεάλ Μαδρίτης (11 πόντοι/7 ασίστ).

Με τον Σπανούλη να πατάει καλά, ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν ακόμη γκαρντ που θα του δίνει σταθερότητα και θα βάζει τα ελεύθερα σουτ. Ο Μάντζαρης δεν κάνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο σε αυτή τη φάση της σεζόν, έχει όμως την εμπειρία για να ανακάμψει, το ίδιο και ο Στρέλνιεκς που προσπαθεί να βρει τον καλό του εαυτό.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ