EUROLEAGUE

Ο Σλούκας εναντίον του Ολυμπιακού

Ο Σλούκας εναντίον του Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Τo Sport24.gr με αφορμή την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε (21:00, Live Blog από το Sport24.gr) καταγράφει την απόδοση του Κώστα Σλούκα απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

Ο Ολυμπιακός στην 21η "στροφή" της EuroLeague υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε (21:00, Live Blog από το Sport24.gr) και ο Κώστας Σλούκας αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης.

Ο 28χρονος γκαρντ το 2015 αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και να συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε και από τότε έχει αντιμετωπίσει την τέως ομάδα τέσσερις φορές σε επίσημα παιχνίδια.

Η αρχή έγινε την περσινή σεζόν, όταν στο φινάλε του α' γύρου της κανονικής διάρκειας της EuroLeague ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Φενέρμπαχτσε. Οι "ερυθρόλευκοι" μάλιστα τίμησαν τον Έλληνα γκαρντ για την προσφορά του και την συνεισφορά του στην κατάκτηση της EuroLeague το 2011 και το 2012, αλλά κατά την διάρκεια της βράβευσης του μερίδα οπαδών τον αποδοκίμασε δείχνοντας την απογοήτευσή τους για την αποχώρησή του από το λιμάνι. Αρκετοί ήταν κι εκείνοι που τον χειροκρότησαν, αλλά οι αποδοκιμασίες της στιγμής της βράβευσής του στενοχώρησαν τον νυν γκαρντ της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος παρότι είχε αργήσει να μπει στον ρυθμό του ματς, εντέλει είχε θετική συνεισφορά. Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν εκείνος που πήρε τη νίκη με 71-62.

Ο Κώστας Σλούκας στο δεύτερο του αντάμωμα με τον Ολυμπιακό δεν ήταν καλός, η Φενέρμπαχτσε πήρε τη νίκη (67-64), αλλά οι "ερυθρόλευκοι" υπερασπίστηκαν την διαφορά των 9 πόντων που είχαν επικρατήσει στο ΣΕΦ.

Η τρίτη... σύγκρουση του Ολυμπιακού με τον Κώστα Σλούκα ήταν και η πιο ιδιαίτερη, καθώς αυτή συνέβη στον τελικό της EuroLeague της περσινής σεζόν. Ο Έλληνας γκαρντ δεν είχε κάνει την διαφορά, αλλά στο τέλος της βραδιάς ήταν χαρούμενος, καθώς η Φενέρμπαχτσε είχε πάρει τη νίκη (80-64) κι εκείνος είχε κατακτήσει την EuroLeague για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Ο Κώστας Σλούκας στο παιχνίδι του α' γύρου της φετινής σεζόν σημείωσε με 13 πόντους, αλλά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου τού σταμάτησε την δημιουργία (2 ασίστ), τον υποχρέωσε σε 5 λάθη και οι "ερυθρόλευκοι" έφυγαν από την Πόλη με το διπλό στην παράταση με 90-83 (κ.α. 75-75).

Ο Ολυμπιακός βάσει του μικρού δείγματος αγώνων με την Φενέρμπαχτσε από το 2015 δείχνει πως έχει βρει τον τρόπο να περιορίζει την δράση του Κώστα Σλούκα, ο οποίος στην φετινή EuroLeague έχει μέσο όρο 9,6 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 5.3 ασίστ, 0,5 κλεψίματα και 2,1 λάθη. Αν απόψε (1/2) οι "ερυθρόλευκοι" καταφέρουν και του περάσουν και πάλι... χειροπέδες, θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για να πάρουν τη νίκη.

Ο Σλούκας εναντίον του Ολυμπιακού
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ