EUROLEAGUE

Ο Σφαιρόπουλος ξεπέρασε ακόμη μία κρίση με τον Ολυμπιακό

Ο Σφαιρόπουλος ξεπέρασε ακόμη μία κρίση με τον Ολυμπιακό

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έζησε και ξεπέρασε την τρίτη του κρίση με τον Ολυμπιακό. Από τα... μουτράκια του Γκριν, στο break στο break στην Πόλη επί της Εφές, έως το "διπλό" επί της Φενέρμπαχτσε.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βίωσε την τρίτη κρίση του Ολυμπιακού ως προπονητής των "ερυθρολεύκων" τον τελευταίο χρόνο, δείχνοντας για ακόμη μία φορά πως μπορεί να κουμαντάρει το... καράβι της ομάδας, ξεπερνώντας τα προβλήματα και τις... φορτούνες, μαζί με τους παίκτες του.

1) Ήττες από ΤΣΣΚΑ και Γαλατάσαραϊ και τα... μουτράκια του Γκριν

Ο Σφαιρόπουλος ξεπέρασε ακόμη μία κρίση με τον Ολυμπιακό

Πριν ένα χρόνο, τον Νοέμβρη του 2016, ο Ολυμπιακός γνώρισε επίσης δύο σερί ήττες στην EuroLeague. Πρώτα εντός έδρας από την ΤΣΣΚΑ (75-81) και ακολούθως από την Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία με 89-87. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έγινε δέκτης αρνητικών σχολίων, επικράτησε προβληματισμός για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και κυρίως ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" ήρθε σε... ρήξη με τον Έρικ Γκριν.

Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος κόντρα στους Τούρκους είχε αγωνιστεί μόλις 9 λεπτά, εξέφρασε την δυσανασχέτηση του για το γεγονός, ενώ και ορισμένοι άλλοι συμπαίκτες του έδειχναν να μην είναι ευχαριστημένοι με τον ρόλο τους μέσα στο σύνολο. Ο προπονητής των Πειραιωτών στην συνέχεια, αποφάσισε να τιμωρήσει για λίγες μέρες τον νυν γκαρντ της Βαλένθια, αφήνοντάς τον εκτός ομάδας μέχρι να... ηρεμήσει, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ο Ολυμπιακός απαντά με δύο σερί νίκες, πρώτα στο ΣΕΦ επί της Μπαρτσελόνα (69-62) και ακολούθως επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ (77-79) και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δίνει τέλος στην κρίση της ομάδας, επαναφέροντας την ηρεμία.

2) Το break και η κραυγή της ζωής του στην Πόλη

Ο Σφαιρόπουλος ξεπέρασε ακόμη μία κρίση με τον Ολυμπιακό

Το break που έκανε ο Ολυμπιακός με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στα playoffs του 2015 στην Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα, όχι μόνο ήταν ένα τεράστιο αποτέλεσμα για τους Πειραιώτες στον δρόμο τους για το Final Four της Μαδρίτης, αλλά ήταν και η πρώτη τους επικράτηση απέναντι στους "μπλαουγκράνα" επί ισπανικού εδάφους. Όμως, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατάφερε και το... ξεπέρασε σε δυναμική, με το break επί της Αναντολού Εφές τον περασμένο Απρίλη. Έχοντας οι Πειραιώτες απολέσει το πλεονέκτημα έδρας τους με το 1-1 των Τούρκων στο ΣΕΦ, οι οποίοι ακολούθως έκαναν σχετικά εύκολα το 2-1 στο "σπίτι" τους, το 4ο ματς της σειράς ήταν δίχως αύριο για τους "ερυθρόλευκους".

H πίεση ήταν τεράστια, οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και ο Ολυμπιακός του Γιάννη Σφαιρόπουλου βίωνε μία ακόμη κρίση, καθώς κινδύνευε να μείνει εκτός Final Four, αν και ήταν το φαβορί στην σειρά έχοντας και το πλεονέκτημα έδρας. Οι Πειραιώτες στην συνέχεια έκαναν πολύωρα μίτινγκ, κουβέντιασαν μεταξύ τους στο ξενοδοχείο, ανέλυσαν τα λάθη τους, συσπειρώθηκαν και μέσα σε ένα... κολασμένο γήπεδο, παρουσιάζονται "αναγεννημένοι" στο 4ο ματς. Ο Ολυμπιακός κάνει το πολυπόθητο break στο break (62-74) παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, παραμένοντας με αυτόν τον τρόπο ζωντανός στην διοργάνωση. Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Έλληνας κόουτς έβγαλε την κραυγή της ζωής του από ικανοποίηση και ακολούθως στο ΣΕΦ (87-78) "σφραγίζει" την πρόκριση για την "τελική τετράδα" της Κωνσταντινούπολης, με την κρίση να λαμβάνει τέλος.

3) Οι 2 ώρες στα αποδυτήρια και το "διπλό" στην έδρα της Φενέρμπαχτσε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ICON

Ο Ολυμπιακός σημειώνει μόλις 51 πόντους (73-51) και χάνει απέναντι στην Μπαρτσελόνα, νικάει στον ημιτελικό του Κυπέλλου τον Άρη, αλλά επίσης με χαμηλό σκορ (49-56), ενώ ακολούθως γνωρίζει την δεύτερη σερί ήττα του από τον Παναθηναϊκό για φέτος και μάλιστα πάλι στο ΣΕΦ (62-70), όντας παράλληλα η δεύτερη σερί ήττα του στην διοργάνωση. Οι Πειραιώτες έχουν κοντά στους 56 πόντους μέσο όρο στην επίθεση, αντιμετωπίζουν ξεκάθαρο πρόβλημα στο να βάλουν την μπάλα στο καλάθι, ενώ τα σερί αρνητικά αποτελέσματα κόντρα στους "πράσινους" δημιουργούν μουρμούρα, αμφισβήτηση, αλλά και έλλειψη εμπιστοσύνης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δέχεται έντονη κριτική (όπως και αρκετοί παίκτες του), αλλά ο ίδιος υπερασπίζεται τόσο την δουλειά του, όσο και την ομάδα του, τονίζοντας πως δεν νιώθει καμία πίεση, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στους αθλητές. Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, οι Πειραιώτες περνούν δύο ώρες στα αποδυτήρια αναλύοντας τα λάθη τους, κάνοντας ο καθένας την αυτοκριτική του. Οι "ερυθρόλευκοι" βγαίνουν από εκεί ενωμένοι και συσπειρωμένοι και ζητούμενο είναι η αντίδραση, η αγωνιστική άνοδος και η επιστροφή στις νίκες.

Ύστερα από το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο Ρέθυμνο, ο Ολυμπιακός αναζητά μία μεγάλη νίκη στην EuroLeague και την κατορθώνει μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, παίρνοντας το "διπλό" (83-90) επί της Φενέρμπαχτσε, παρουσιάζοντας εξαιρετική αγωνιστική εικόνα. Ακολουθεί η επικράτηση απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (85-59), με τους Πειραιώτες να βρίσκουν λύση στο επιθετικό τους πρόβλημα και ο Έλληνας κόουτς δίνει τέλος σε μία ακόμη κρίση, με τους "ερυθρόλευκους" να επιστρέφουν στην κορυφή της κατάταξης μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ