EUROLEAGUE

Ο Σφαιρόπουλος εξήγησε το γιατί επέλεξε τον Γουίλτζερ

Ο Σφαιρόπουλος εξήγησε το γιατί επέλεξε τον Γουίλτζερ

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε τον λόγο που επέλεξε τον Κάιλ Γουίλτζερ, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης με τον τραυματισμό του.

Κατά την διάρκεια παρουσίασης του νέου χορηγού του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και συγκεκριμένα του "Fluo" (πρόκειται για την πρωτοποριακή εταιρεία τεχνολογίας με smartphones και tablets), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε το "παρών", μιλώντας τόσο για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Κάιλ Γουίλτζερ, όσο και για την κατάσταση που βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης.

Αναφορικά με τον Καναδό πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος προστέθηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού, σχολίασε τα εξής : "Είναι ένας παίκτης που έρχεται να προστεθεί στο σύνολο της ομάδας. Επιλέχθηκε γιατί έχει κάτι πολύ σημαντικό, το περιφερειακό σουτ. Είναι ένας παίκτης που ο χαρακτήρας του ταιριάζει με τους χαρακτήρες που ήδη έχουμε. Θεωρώ πως ερχόμενος εδώ δεν θα διαταράξει την χημεία και την ισορροπία της ομάδας. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα. Είδαμε ότι η ομάδα ήδη προχωρά και έχει κάποιους ρόλους που δεν θέλω να διαταραχθούν από έναν παίκτη που έρχεται. Οι παίκτες που ήδη υπάρχουν έχουν δημιουργήσει έναν βασικό κορμό και πήραμε έναν ακόμη παίκτη γιατί η χρόνια είναι πολύ μεγάλη. Πιστεύουμε στις δυνατότητες του Γουίλτζερ και θεωρώ πως ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα και την φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Στην ομαδικότητά του, στο χαρακτήρα του και θεωρώ πως θα μας δώσει κάτι που είναι πολύτιμο στο μοντέρνο μπάσκετ, ένα φόργουορντ που να μπορεί να σουτάρει με τέτοια ποσοστά από την περιφέρεια.

Όταν έρχεται ένας παίκτης ενώ έχει ξεκινήσει η χρονιά και έχουμε τόσα παιχνίδια απαιτητικά μέρα πάρα μέρα, δεν είναι εύκολο να μπει αμέσως στην φιλοσοφία της ομάδας. Θα χρειαστεί χρόνος. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο. Άλλωστε ουσιαστικά είναι η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ο Ολυμπιακός και είναι και η πρώτη φορά που φεύγει από την Αμερική και έρχεται σε μια ξένη χώρα. Σίγουρα θα είναι πολλά τα νέα πράγματα που θα πρέπει να μάθει. Όταν δω πως έχει μπει στο πνεύμα της ομάδας και έχει κατανοήσει την φιλοσοφία επιθετικά και αμυντικά, θα μπει να παίξει. Το πότε δεν το ξέρω. Θα το δούμε μέσα από τις προπονήσεις. Είναι αλλιώς να βλέπεις έναν παίκτη στο βίντεο και αλλιώς να τον κοουτσάρεις. Θα πρέπει να με μάθει και να τον μάθω και το ίδιο ισχύει και για τους συμπαίκτες του. Δεν θα βιαστούμε να τον βάλουμε, γιατί δεν έχουμε και πίεση".

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση που βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης, τόνισε πως: "Είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει μαζί μας ο Σπανούλης. Είναι στο τελευταίο στάδιο της επανένταξής του. Είχαμε πει πως θα βλέπουμε μέρα με τη μέρα. Ακόμα υπάρχουν ενοχλήσεις στο γόνατό του. Όταν φύγουν αυτές οι ενοχλήσεις θα μπει. Ημερολογιακά δεν μπορώ να απαντήσω πότε θα γίνει αυτό. Κάνει την προσπάθειά του, είναι σε περίοδο αποθεραπείας, αυτή την στιγμή έχουμε δώσει μεγαλύτερο βάρος στην ενδυνάμωση των μυών πέριξ του γονάτου για να μπορέσει να αποσυμφορήθει εκείνη η περιοχή. Είναι θέμα χρόνου, αλλά δεν μπορεί κανείς να τον προσδιορίσει. Δεν θα παίξει με την Μπαρτσελόνα, θα δούμε με τον Άρη".

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός για την εκδήλωση:

"Έγινε σήμερα (31/10) η επίσημη παρουσίαση της νέας χορηγικής συνεργασίας της ομάδα μας με την FLUO, του ομίλου "Μαυρογέννης".

Μιλώντας για την συμφωνία αυτή, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, τόνισε: «Είμαστε σήμερα εδώ για να παρουσίασουμε με μεγάλη χαρά, τον νέο μας Χορηγό, τον Επιχειρηματικό Όμιλο Μαυρογένη και τα προϊόντα Gree και Fluo. Η συμφωνία αυτή με έναν ισχυρό Ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο είναι πιστή στο πρόγραμμα και στην στρατηγική μας να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους σε κάθε τομέα, με εταιρείες και ανθρώπους που έχουν όραμα και αξίες και φυσικά επιθυμούν να πορευτούν μαζί μας σε αυτό τον δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο για την κατάκτηση της κορυφής, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η νέα αυτή συνεργασία θα χαρακτηρίζεται από νέες ιδέες, καινοτομία, πολλές προωθητικές ενέργειες και εκπλήξεις για τους φιλάθλους. Σύντομα θα έχουμε περισσότερες και πιο πλούσιες ανακοινώσεις. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα από την πλευρά μας έτσι ώστε αυτή η συνεργασία να επιστρέψει στην εταιρεία πολλαπλάσια την επένδυση της καθώς και να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην επίτευξη των εταιρικών στόχων της. Παράλληλα, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το digital πρόγραμμα μας και την προώθηση όλων των χορηγών μας μέσα από την πλατφόρμα των social media και όχι μόνο.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στους νέους μας συνεργάτες και είμαστε σίγουροι ότι η μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού και οι προσπάθειες της ομάδας μας, θα συμβάλλουν στο όραμα τους για ανάπτυξη και επιτυχίες».

Από την πλευρά του ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε: «Ως προπονητής του Ολυμπιακού και προερχόμενος από την Θεσσαλονίκη όπως και η εταιρία του ομίλου Μαυρογέννη, καλωσορίζω την FLUO στην νότια Ελλάδα, στον Πειραιά, την Αθήνα και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η συνεργασία με τον Ολυμπιακό, που είναι πρωταθλήτρια ομάδα με την εταιρεία FLUO που και αυτή είναι μια πρωταθλήτρια, θα αποδώσει καρπούς. Πιστεύω πως όταν δύο πρωταθλητές ενώνουν τις δυνάμεις τους φέρνουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Εύχομαι καλή αρχή στην συνεργασία μας. Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού θα είναι πάντα κοντά στην FLUO. Μια τέτοια συνεργασία μόνο καρπούς έχει να αποδώσει. Εύχομαι ξανά καλή συνεργασία και μια αγαστή σχέση μεταξύ των δύο εταιριών».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ομίλου «Μαυρογέννης», κ.Κωνσταντίνος Αράπης, υποστήριξε: «Εκ μέρους του ομίλου Μαυρογένη θα ήθελα να εκφράσω την μεγάλη μας χαρά, αλλά και την ευθύνη που νιώθουμε να συνδέουμε το νέο αλλά πολύ δυναμικό μας brand της τεχνολογίας FLUO με την ιστορικό ομάδα του Ολυμπιακού, την ομάδα που έχει κατακτήσει τρεις φορές το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και δώδεκα το πρωτάθλημα Ελλάδος. Ο Ολυμπιακός και ο όμιλος Μαυρογέννη έχουν κοινή αναφορά: τον πρωταθλητισμό. Όπως ο Ολυμπιακός έτσι και εμείς θέλουμε πάντοτε να είμαστε πρωταθλητές σε ότι και αν κάνουμε. Έτσι μετά από 25 χρόνια στον κλιματισμό με την μάρκα Gree τον παγκόσμιο ηγέτη στον κλιματισμό, συνεχίζουμε και ταυτόχρονα επενδύουμε στο FLUO. Το νέο brand προϊόντων τεχνολογίας που περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από smartphones, tablet, accessorize και σύντομα πολλά ακόμα. Επίσης, όπως ο Ολυμπιακός έτσι και εμείς ξεπερνάμε κατά πολύ τα σύνορα της χώρας μας και στεκόμαστε επάξια και ισάξια σε ένα διεθνή στίβο. Τοποθετώντας τα προϊόντα FLUO σε πολλές αγορές και εξωτερικού και υλοποιώντας το όραμα του ομίλου μας για εξωστρέφεια και πολυεθνική παρουσία. Και φυσικά το FLUO ως επίσημος πλέον χορηγός της ΚΑΕ Ολυμπιακός τεκμηριώνει με τον καλύτερο τρόπο το σλόγκαν του: “What’s next”. Και αποδεικνύει ότι πάντα θα φέρνει νέα και θα χτίζει την σχέση του με τα δυναμικά κοινά που απευθύνεται, στηρίζοντας έμπρακτα τα ενδιαφέροντά τους. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού για την φιλοξενία τους σήμερα και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα κοινά στοιχεία της FLUO και του Ολυμπιακού, απάντησαν:

Χρήστος Σταυρόπουλος: «Κοινό χαρακτηριστικό μας είναι η καινοτομία και η ανάπτυξη. Και οι δύο είμαστε ανοικτοί σε νέα πράγματα και νέες προκλήσεις. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που μας συνδέουν και πιστεύω πως θα είναι μια πάρα πολύ επιτυχημένη συνεργασία».

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Όταν βλέπεις πως μια εταιρία ξεκινά από τα κλιματιστικά που πρωτοπορεί για 25 χρόνια και επεκτείνει την δραστηριότητά της σε νέες τεχνολογίες, βλέπεις ότι υπάρχει μια στρατηγική. Άρα αυτή η εταιρία έχει μια στρατηγική, ένα πλάνο, όπως και ο Ολυμπιακός ως διοίκηση, ως φιλοσοφία, η ομάδα… Υπάρχει μια στρατηγική με την οποία πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν κοινές στρατηγικές, που προσπαθούν να φτάσουν αμφότεροι στο υψηλότερο επίπεδο. Άρα το κοινό σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η στρατηγική υψηλών στόχων των δύο εταιριών».

Κωνσταντίνος Αράπης: «Θεωρώ ότι η τεχνολογία είναι κάτι που έχει μπει πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό. Επίσης και τα κοινά που παρακολουθούν μπάσκετ και γενικότερα αθλητισμό, είναι κοινά που μας ενδιαφέρουν. Ένα από τα οράματά μας είναι να ωθήσουμε την νεολαία να ασχοληθεί με τα σπορ. Αυτό ήταν βασικό κριτήριο για εμάς, ώστε να συνδεθούμε με όσο περισσότερα αθλήματα γίνεται. Ειδικά στην δύσκολη οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών στην ελληνική επικράτεια, είναι πολύ σημαντικό όσοι μπορούν να συνεισφέρουν χρήματα στις ομάδες».

Για το αν η επιτυχημένη παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη κάνει ένα κλικ παραπάνω στις εταιρίες και συγκεκριμένα στον όμιλο "Μαυρογέννης", για αυτή την χορηγία, ο κ.Αράπης, είπε:

«Φυσικά και μας κάνει κλικ, αλλά δεν επιλέξαμε τον Ολυμπιακό μόνο για αυτό. Είναι πολλά τα στοιχεία και η πορεία αυτή της ομάδας που μας έκανε να θέλουμε να έρθουμε κοντά της. Από κει και πέρα, η FLOU δεν δραστηριοποιείται μόνο στην ελληνική επικράτεια. Μας ενδιαφέρει η εξωστρέφεια, ήδη έχουμε δικά μας γραφεία στην Κωνσταντινούπολη και είμαστε στις μεγαλύτερες αλυσίδες κινητής τηλεφωνίας στην Τουρκία. Υπάρχουν κι άλλες χώρες που προσπαθούμε και είμαστε σε νέο στάδιο νέων τοποθετήσεων των προϊόντων μας. Άρα για εμάς ήταν καθοριστικό το ότι ο Ολυμπιακός δεν κάνει μια πορεία στα στενά όρια της ελληνικής επικράτειας, αλλά… βγαίνει σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο».

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος ερωτηθείς για το αν οι συνεχείς επιτυχίες και παρουσίες του Ολυμπιακού σε τελικούς "φέρνουν" χορηγικό ενδιαφέρον και από το εξωτερικό, απάντησε:

«Ο Ολυμπιακός είναι ένα brand πολύ αναγνωρίσιμο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Να θυμίσω πως πρόσφατα δημοσιεύματα του εξωτερικού χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως την πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας. Το 50% των χορηγών μας είναι πολυεθνικές. Αυτό μόνο του δείχνει την δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός ως brand. Ως εταιρία δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στους χορηγούς μας και κάνουμε τα πάντα ώστε η ανάπτυξη της ομάδας μας να συμβάλει στην ανάπτυξη και των χορηγών μας».

Σε ερώτηση αναφορικά με τι θα είναι ικανοποιημένη η FLUO από την συνεργασία της με τον Ολυμπιακό, ο κ.Αράπης, τόνισε:

«Εμείς πιστεύουμε πως θα ανέβει η αναγνωσιμότητα του brand μας. Οι περισσότεροι ακόμη δεν το γνωρίζετε, αλλά το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δυναμικό ώστε να μας γνωρίσει περισσότερο ο κόσμος. Πιστεύουμε πως ο Ολυμπιακός θα μας βοηθήσει τα μέγιστα, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κόσμος να εμπιστευτεί τα προϊόντα μας».

«Συγκεντρωμένοι και με την Μπαρτσελόνα»

Από την συνέντευξη Τύπου δεν έλειψαν και οι αγωνιστικές ερωτήσεις προς τον κόουτς, Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Για το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας, Κάιλ Γουίλτζερ, που θα αφιχθεί απόψε (31/10) στην Ελλάδα, είπε: «Είδα ότι ο παίκτης είναι ανοικτός στα social media εκτός από το tablet, θα του δώσουμε και ένα smartphone. Είναι ένας παίκτης που έρχεται να προστεθεί στο σύνολο της ομάδας. Επιλέχθηκε γιατί έχει κάτι πολύ σημαντικό, το περιφερειακό σουτ. Είναι ένας παίκτης που ο χαρακτήρας του ταιριάζει με τους χαρακτήρες που ήδη έχουμε. Θεωρώ πως ερχόμενος εδώ δεν θα διαταράξει την χημεία και την ισορροπία της ομάδας. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα. Είδαμε ότι η ομάδα ήδη προχωρά και έχει κάποιους ρόλους που δεν θέλω να διαταραχθούν από έναν παίκτη που έρχεται. Οι παίκτες που ήδη υπάρχουν έχουν δημιουργήσει έναν βασικό κορμό και πήραμε έναν ακόμη παίκτη γιατί η χρόνια είναι πολύ μεγάλη. Πιστεύουμε στις δυνατότητες του Γουίλτζερ και θεωρώ πως ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα και την φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Στην ομαδικότητά του, στο χαρακτήρα του και θεωρώ πως θα μας δώσει κάτι που είναι πολύτιμο στο μοντέρνο μπάσκετ, ένα φόργουορντ που να μπορεί να σουτάρει με τέτοια ποσοστά από την περιφέρεια».

Για την αναμέτρηση με τους «μπλαουγκράνα», τόνισε: «Είναι πολύ επικίνδυνο το ότι η Μπαρτσελόνα προέρχεται από πέντε ήττες. Σίγουρα θα αντιδράσει. Έχει πέντε μέρες από το ματς με την Μούρθια μέχρι το μεταξύ μας και όπως δήλωσαν και ο γενικός διευθυντής της και ο προπονητής της, είναι μια περίοδος που θέλουν να ανασυνταχθούν και να τα δώσουν όλα στο μεταξύ μας παιχνίδι. Άρα το έργο μας είναι πολύ δύσκολο, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Χθες είχαμε ρεπό, σήμερα ξεκινάμε την προετοιμασία μας και πραγματικά πρέπει να δουλέψουμε πολύ σε όλους τους τομείς για να είμαστε έτοιμη να δώσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Για το πότε θα μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς οι Βασίλης Σπανούλης και Κάιλ Γουίλτζερ, απάντησε: «Ο Σπανούλης είναι στο τελευταίο στάδιο της επανένταξής του. Είχαμε πει πως θα βλέπουμε μέρα με τη μέρα. Ακόμα υπάρχουν ενοχλήσεις στο γόνατό του. Όταν φύγουν αυτές οι ενοχλήσεις θα μπει. Ημερολογιακά δεν μπορώ να απαντήσω πότε θα γίνει αυτό. Κάνει την προσπάθειά του, είναι σε περίοδο αποθεραπείας, αυτή την στιγμή έχουμε δώσει μεγαλύτερο βάρος στην ενδυνάμωση των μυών πέριξ του γονάτου για να μπορέσει να αποσυμφορήθει εκείνη η περιοχή. Είναι θέμα χρόνου, αλλά δεν μπορεί κανείς να τον προσδιορίσει. Όσον αφορά στον Γουίλτζερ, όταν έρχεται ένας παίκτης ενώ έχει ξεκινήσει η χρονιά και έχουμε τόσα παιχνίδια απαιτητικά μέρα πάρα μέρα, δεν είναι εύκολο να μπει αμέσως στην φιλοσοφία της ομάδας. Θα χρειαστεί χρόνος. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο. Άλλωστε ουσιαστικά είναι η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ο Ολυμπιακός και είναι και η πρώτη φορά που φεύγει από την Αμερική και έρχεται σε μια ξένη χώρα. Σίγουρα θα είναι πολλά τα νέα πράγματα που θα πρέπει να μάθει. Όταν δω πως έχει μπει στο πνεύμα της ομάδας και έχει κατανοήσει την φιλοσοφία επιθετικά και αμυντικά, θα μπει να παίξει. Το πότε δεν το ξέρω. Θα το δούμε μέσα από τις προπονήσεις. Είναι αλλιώς να βλέπεις έναν παίκτη στο βίντεο και αλλιώς να τον κοουτσάρεις. Θα πρέπει να με μάθει και να τον μάθω και το ίδιο ισχύει και για τους συμπαίκτες του. Δεν θα βιαστούμε να τον βάλουμε, γιατί δεν έχουμε και πίεση. Δεν μας λείπει κάποιος παίκτης τόσο πολύ. Μας λείπει μεν ο Τιλί, αλλά το κενό το έχουν καλύψει άλλοι παίκτες και δεν φαίνεται τόσο πολύ. Ο Γουίλτζερ θα προστεθεί για να έχουμε μια ακόμη λύση. Με την Μπαρτσελόνα σίγουρα δεν θα παίξει ο Γουίλτζερ, για τον Άρη δεν ξέρω. Το ίδιο και για τον Σπανούλη. Δεν θα παίξει με την Μπαρτσελόνα. Ίσως για τον Άρη. Θα δούμε».

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ