EUROLEAGUE

Ο Πρίντεζης γράφει ιστορία!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ARMANI MILANO / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ARMANI MILANO / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Πρίντεζης γράφει ιστορία και απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:00, NS1, Live Blog από το Sport24.gr) θα γίνει ο παίκτης του Ολυμπιακού με τις περισσότερες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:00, NS1, Live Blog από το Sport24.gr) και η αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής της EuroLeague έχει ξεχωριστό χαρακτήρα για τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος θα συμπληρώσει 215 συμμετοχές με την "ερυθρόλευκη" φανέλα σε ευρωπαϊκούς αγώνες και θα αφήσει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Μίλαν Τόμιτς.

Ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν παιδάκι, όταν υπέγραψε στον Ολυμπιακό, με την φανέλα του οποίου έζησε ονειρικές στιγμές. Στιγμές που μάλλον και ο ίδιος δεν θα φανταζόταν, όταν στις 9 Οκτωβρίου του 2002 ντεμπούταρε στην EuroLeague στην εκτός έδρας νίκη με 91-72 των Πειραιωτών επί της Σλασκ Βρότσλαβ. O "Πριντ", όμως, εξελίχθηκε σε έναν εκ των ιστορικότερων παικτών και αρχηγών του Ολυμπιακού.

Το "πεταχτάρι" στον τελικό της Πόλης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2012, το buzzer beater τρίποντο με την Μπαρτσελόνα για το... check in στο Final Four του 2015 στη Μαδρίτη και άλλα πολλά "μεγάλα" καλάθια του Γιωργου Πρίντεζη έχουν μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη των φίλων του Ολυμπιακού και όχι μόνο. Ανεξίτηλες, όμως, έχουν μείνει και οι πολλές στιγμές αυταπάρνησης που έχει δείξει ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος το 2016 αγωνίστηκε στον πρώτο τελικό της Α1 έχοντας "χάσει" την ίδια μέρα τον πατέρα του, ενώ αξέχαστα είναι και τα δάκρυα χαράς του μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2017.

Ο "Αγιος Γέωργιος" από την περσινή σεζόν συμπλήρωσε 10 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό σε παιχνίδια του Final Four και άφησε πίσω του τους Παναγιώτη Φασούλα και Μίλαν Τόμιτς που έχουν από 8, ενώ απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα κάνει και άλλο ένα προσπέρασμα στον νυν άμεσο συνεργάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο "Πριντ" στην αναμέτρηση στη Βιτόρια με την Μπασκόνια συμπλήρωσε 214 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκά παιχνίδια "πιάνοντας" τον Μίλαν Τόμιτς , αλλά ο χρόνος για να μείνει μόνος του στην κορυφή έχει αρχίσει να κυλά αντίστροφα. Επίσης, είναι ο πρώτος ριμπάουντερ (992) στην ιστορία του Ολυμπιακού (992) στην Ευρώπη, ο δεύτερος σκόρερ (2.210 πόντοι), ο πέμπτος "κλέφτης" (104 κλεψίματα), ο έβδομος πασέρ (205 ασίστ) και με 151 εύστοχα τρίποντα τον συναντάμε στην 4η θέση της σχετικής λίστας.

Ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ της EuroLeague μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη αποτελούν την αιχμή του δόρατος των Πειραιωτών, ενώ στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε τις καλύτερες επιδόσεις του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ανά στατιστική κατηγορία. Η προσφορά του, όμως, στον Ολυμπιακό και η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του δεν αποτυπώνονται από τους αριθμούς...

Ο Πρίντεζης γράφει ιστορία!
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ