EUROLEAGUE

Ο Παπαπέτρου έγινε... ξεναγός και κριτικός σειρών

Ο Παπαπέτρου έγινε... ξεναγός και κριτικός σειρών
EUROKINISSI

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανανέωσε το blog του και η... πένα του δεν καταπιάστηκε μόνο με θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου άφησε για λίγο την μπάλα του μπάσκετ από τα χέρια κι έπιασε το πληκτρολόγιο, ώστε να ανανεώσει το blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα... σκαμπανεβάσματα της απόδοσης της ομάδας του, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση πως οι "ερυθρόλευκοι" θα βελτιωθούν και θα παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο στο πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν, το οποίο ακόμα δεν έχει φτάσει. Ο "Πάπι" δεν παρέλειψε να σταθεί στον Βασίλη Σπανούλη και στην ώθηση που δίνουν οι φίλαθλοι στην ομάδα του, ενώ έκανε και την διαφορά, καθώς μοίρασε... ταξιδιωτικές συμβουλές και αναφέρθηκε και στις σειρές που παρακολουθεί.

To blog του Ιωάννη Παπαπέτρου στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague:

"Είχαμε κάποιες σκληρές ήττες τον Ιανουάριο, αλλά αντιδράσαμε κόντρα στην Φενέρμπαχτσε με ένα καλό παιχνίδι σε όλες τις πλευρές του γηπέδου. Είχαμε κάποιοες άσχημε ήττες και ξέρουμε πως πρέπει να παίζουμε καλύτερα και να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Δεν είναι μυστικό πως αυτή η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και ακόμα είναι νωρίς, κάτι που σημαίνει πως τα σημαντικά παιχνίδια είναι μπροστά μας Έχουμε Φεβρουάριου, αλλά το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν θα αρχίσει σε ένα μήνα. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι με την Φενέρ, αλλά αυτό δεν μας κάνει σπουδαία και απίθανη ομάδα. Πιστεύω πως δεν είμαστε κακή ομάδα, ακόμα και όταν χάνουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να πιστεύουμε πως είμαστε μία καλή ομάδα. Όλα θα κριθούν στα πλέι οφ κι εκεί θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση και φόρμα. Αυτή την στιγμή είμαστε δεύτεροι με ρεκόρ 14-7, αλλά καταλαβαίνω ότι ο κόσμος παραπονιέται για κάποιες άσχημες ήττες. Ηττηθήκαμε με έναν τρόπο που κανείς δεν θέλει να χάνει, δείχνοντας πως δεν παλέψαμε και με το κεφάλι κάτω. Καταλαβαίνω την κριτική, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε από αυτές τις ήττες και να παίξουμε καλύτερα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός με την Φενέρμπαχτσε και πάντα μας βοηθάει. Είναι πάντα δίπλα μας. Οι φίλαθλοι μάς βοηθούν να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα στα παιχνίδια και η υποστήριξή τους στις καλές και στις δύσκολες στιγμές σημαίνει πολλά για εμάς. Γνωρίζουμε πως είναι αληθινοί φίλαθλοι και πως πιστεύουμε σε εμάς. Οι φίλαθλοι μας δίνουν την έξτρα ώθηση που χρειαζόμαστε για να παίζουμε καλύτερα. Σε αυτή την αναμέτρηση θέλαμε να παίξουμε πολύ δυνατά και να δώσουμε το 100% στο γήπεδο. Πιστεύω πως όταν είμαστε σκληροί, ειδικά στην άμυνα, δείχνουμε το είδος της ομάδας που μπορούμε να είμαστε. Όταν παίζουμε ομαδικά, βοηθάμε ο ένας τον άλλον και είμαστε πολύ δυνατοί συνολικά, είναι πολύ δύσκολο να μας νικήσουν.

Οι βασικοί μας παίκτες είναι πολύ έμπειροι και είμαι σίγουρος πως όλοι θα είναι έτοιμοι, όταν φτάσουν τα μεγάλα παιχνίδια. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουν για να είναι σωματικά έτοιμοι. Ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν και εμείς οι νεότεροι είμαστε πάντα έτοιμοι να δώσουμε ενέργεια. Θα είναι έτοιμοι, όταν φτάσει ο καιρός. Ο Μπίλι (σ.σ. Βασίλης Σπανούλης) είχε ένα φοβερό πρώτο δεκάλεπτο με την Φενέρμπαχτσε, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Όλοι τον γνωρίζουν και είναι σπουδαίο να έχεις έναν παίκτη σαν αυτόν. Οι άμυνες επικεντρώνονται πάνω του και αυτό δίνει περισσότερη ελευθερία στους υπόλοιπους παίκτες.

Έχουμε ήδη παίξει 21 παιχνίδια στην EuroLeague, οπότε έχω ταξιδέψει αρκετά στην Ευρώπη. Δεν έχουμε χρόνο να δούμε τις πόλεις, όταν ταξιδεύουμε, αλλά πρέπει να πω ως Έλληνας δεν ζω σε πραγματικά κρύο καιρό. Δεν έχει τόσο κρύο και υγρασία στην Ελλάδα. Αν έπρεπε να επιλέξω μία πόλη για να ταξιδέψω, αυτή θα ήταν η Βαρκελώνη. Είναι μία όμορφη πόλη. Έχω ακούσει πως ωραία είναι και η Μάλαγα, αλλά δεν έχουμε παίξει εκεί αυτή την σεζόν. Έχω ακούσει πως έχει κρύο στη Μόσχα, αλλά θα παίξουμε εκεί στα τέλη Μαρτίου και ο καιρός πιθανώς να είναι καλύτερος. Επίσης, μου αρέσει η Βαλένθια. Είναι ωραία πόλη.

Από την στιγμή που ταξιδεύουμε πολύ, έχω χρόνο να παρακολουθώ τηλεοπτικές σειρές, βλέπω, όμως, μία την φορά. Αυτή την περίοδο βλέπω μία από τις πιο γνωστές σειρές των τελευταίων δύο χρόνων, το "Stranger Things". Πολλοί την παρακολουθούν και την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Στα τελευταία ταξίδια τελείωσα την πρώτη σεζόν και είμαι στα μισά της δεύτερης. Δεν είναι σειρά τρόμου, αλλά υπάρχουν κάποιες σκηνές που είναι τρομακτικές. Το σενάριο είναι πολύ ωραίο, όπως και το πώς εξελίσσεται η υπόθεση.

Πρέπει να πως πως το Netflix άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε σειρές, όταν ταξιδεύουμε. Δεν γνώριζα πως μπορείς να "κατεβάσεις" ό,τι θέλεις και να το δεις, όταν δεν είσαι online. Αυτό κάνει την διαφορά. Περνάμε αρκετό χρόνο σε αεροπλάνα και αεροδρόμια και δεν έχουμε παντού Wi - Fi, οπότε όταν είσαι σπίτι, μπορείς να "κατεβάσεις" ό,τι θέλεις και να το δεις όποτε θες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που έφερε το Netflix. Παρακολουθώ μία σειρά την φορά για να μην μπερδεύομαι, αλλά τελειώνω το "Stranger Things" και περιμένω προτάσεις για το τι θα δω μετά. Μου έχουν μείνει δύο επεισόδια. Μου είπαν πως το "Luther" είναι πολύ καλό, οπότε ίσως να είναι η επόμενη σειρά που θα παρακολουθήσω. Θα δούμε.

Απομένουν 9 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια, οπότε έφτασε ο καιρός να δώσουμε περισσότερο από το 100%. Είμαστε στην τελική ευθεία όχι μόνο για να προκριθούμε στα πλέι οφ, αλλά για να πάρουμε και το πλεονέκτημα έδρας. Πρέπει να παίξουμε καλά - γιατί αυτό κάνουν οι καλές ομάδες - και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, αλλά αποδείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε μπροστά από τους φιλάθλους μας και για αυτό το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Μου αρέσει το σύστημα διεξαγωγής της EuroLeague. Είναι πολύ καλό. Παίζουμε περισσότερα παιχνίδια και είναι πιο δίκαιο, γιατί όλοι παίζουν με όλους. Παίζεις όλη την χρονιά για να βρεθείς στα πλέι οφ κι εκεί η διοργάνωση γίνεται ακόμα καλύτερη. Έπειτα υπάρχει το Final Four και όλοι ξέρουμε πόσο σπουδαίο είναι. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ξεκινώντας από αυτό με την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι συναρπαστικό να παίζεις εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης και ανυπομονούμε για τον αγώνα".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ