EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη της ανατροπής!

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη της ανατροπής!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -11 (72-61) στο 36', αλλά με αυταπάρνηση κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση (76-76), παίρνοντας ακολούθως μεγάλη νίκη (87-91) επί της Εφές μέσα στην... Πόλη του.

Για την 5η αγωνιστική της Euroleague, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στον όμιλο με 4 νίκες και 1 ήττα, παίρνοντας μεγάλο "διπλό" μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Αναντολού Εφές, την οποία και κέρδισε στην παράταση (76-76 κανονική διάρκεια) με σκορ 87-91, σε ένα ματς που είχε συναρπαστική εξέλιξη. Ακόμη μία σπουδαία ευρωπαϊκή ανατροπή για τους ερυθρόλευκους και μάλιστα ξανά στην... Πόλη τους, εκεί που το 2012 αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης σημειώνοντας ένα συγκλονιστικό come-back επί της ΤΣΣΚΑ.

Έγινε της... ανατροπής

Στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, φτάνοντας και στο +15 (15-30) στο 15', έχοντας και το προβάδισμα του σκορ στο ημίχρονο (36-30), αν και είχαν νοκ-άουτ στο ματς τον Γιανγκ που έπαιξε μόλις 4 λεπτά στην αναμέτρηση καθώς τραυματίστηκε στο 7' και αποχώρησε. Το ματς ισορρόπησε στη τρίτη περίοδο (54-54), ενώ στο 36' η Αναντολού Εφές προηγήθηκε με +11 (62-51), έχοντας βρει ρυθμό στο παιχνίδι της, με μπροστάρη τον ασταμάτητο Γκρέιντζερ που τέλειωσε το ματς 26 πόντους.

Σε εκείνο το σημείο όμως, με την Εφές να προηγείται με 72-63 ενώ απέμεναν 2'31'' πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός αντέδρασε, έδειξε χαρακτήρα και αυταπάρνηση, και έχοντας ως κύρια αιχμή στην επίθεση τους Πρίντεζη και Χάκετ κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση (76-76), με τον Στρόμπερι στο τέλος της κανονικής διάρκειας (1/2) να χάνει και βολή που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Στον έξτρα χρόνο πήρε το... όπλο του ο "καυτός" Λοτζέσκι που σημείωσε δύο σερί τρίποντα, ο Παπαπέτρου έβαλε κρίσιμο καλάθι (87-89) με δύσκολο μπάσιμο, ο Χάκετ ακολούθως έβγαλε καθοριστική άμυνα πάνω στον Ερτέλ και ο Στρόμπερι στον αιφνιδιασμό "σφράγισε" τη νίκη για τους ερυθρόλευκους. Και όλα αυτά οι Πειραιώτες τα κατάφεραν δίχως να έχουν στην παράταση τους "βασικούς" Σπανούλη, Πρίντεζη (αποβλήθηκε με 5 φάουλ) και τον τραυματία Γιανγκ. Πήγαν να κάνουν την... ζημιά οι Γκέιντζερ (26π, 3/5τρ), Σάριτς (11π, 10ρ) και Ερτέλ (12π, 3/5τρ, 6ασ).

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη της ανατροπής!
INTIME SPORTS

Ηγέτης ο Πρίντεζης, καταπληκτικό ματς από τον Χάκετ

Ηγέτης του Ολυμπιακού μέσα στο παιχνίδι ο τρομερός Πρίντεζης που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 17 πόντους (6/10δ, 4ρ), καταπληκτικό παιχνίδι από τον Χάκετ που βοήθησε τα μέγιστα τους Πειραιώτες, ειδικά στο διάστημα της ανατροπής, συνεισφέροντας σε άμυνα, δημιουργία και επίθεση, όντας αλάνθαστος (11π, 2/3τρ, 8ασ, 2κλ). Πολύτιμη η παρουσία του "εκτελεστή" Λοτζέσκι στην παράταση με τα μεγάλα του τρίποντα, προσφέροντας σε όλους τους τομείς (11π, 7ρ, 5ασ, 1κλ), ενώ έδωσε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα ο Χάντερ, ειδικά στο κομμάτι του σκορ (15π, 7/8δ, 4ρ), παίζοντας και για τον Γιανγκ, με τον Οθέλο να δίνει το κάτι παραπάνω στο πρώτο του ματς ύστερα από τον τραυματισμό του. Έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα και στα κρίσιμα ο Παπαπέτρου (11π, 4/5δ, 1/2τρ) βάζοντας σημαντικά σουτ, παραλίγο... μοιραίος ο Στρόμπερι στη κανονική διάρκεια, όταν και έχασε την πρώτη βολή, αλλά έσωσε την κατάσταση βάζοντας την δεύτερη βολή, ενώ εκείνος "τέλειωσε" το ματς στον έξτρα χρόνο με δικό του καλάθι. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (23/7) και καλό ποσοστό στα δίποντα (25/45-55.6%).

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη της ανατροπής!
INTIME SPORTS

Το ματς

Το προβάδισμα ο Ολυμπιακός, τρόμαξαν με Γιανγκ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Στρόμπερι, Πρίντεζη και Γιανγκ, με τους Πειραιώτες να επιδιώκουν να δημιουργούν από το low-post και τον Γιανγκ να διαμορφώνει το 3-0. Ο δραστήριος Στρόμπερι που ξεκίνησε στη θέση "3" βρήκε στόχο από την περιφέρεια φέρνοντας την ομάδα του +6 (2-8), με τους Πειραιώτες να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία, με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει γρήγορο ρυθμό.

Στο 6' οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 6-12 στο σκορ με τον Χάντερ, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να κάνει συνέχεια αλλαγές στην πεντάδα, προσπαθώντας να κρατήσει φρέσκια την ομάδα του. Στο 7' ο Γιανγκ αποχώρησε από το παρκέ αισθανόμενος έντονους πόνους στο αριστερό γόνατο, καθώς τραυματίστηκε σε μία προσπάθεια στην άμυνα, με τους Πειραιώτες να τρομάζουν με την περίπτωση του. Ο Αμερικανός σέντερ αποχώρησε από το παρκέ με την βοήθεια των συμπαικτών του. Ο Παπαπέτρου μπήκε και πάλι στη θέση "4", με τον Χάκετ να φέρνει τους ερυθρόλευκους στο +9 (9-18) με τρίποντο. Η πρώτη περίοδος βρήκε τους Πρωταθλητές Ελλάδας να προηγούνται με σκορ 13-20.

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη της ανατροπής!
INTIME SPORTS

Η διαφορά στο +15, μείωσαν οι Τούρκοι

Ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο συνέχισε με τους Χάκετ, Αθηναίου, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου στο "4" και Αγραβάνη στο "5", με τον Σπανούλη με το που επέστρεψε στο ματς να "πυροβολεί" από την περιφέρεια, διαμορφώνοντας το 15-28 στο σκορ στο 13'. Οι ερυθρόλευκοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας στο μισό γήπεδο και έψαχναν το ελεύθερο σουτ, ενώ παράλληλα αξιοποιούσαν και τους αιφνιδιασμούς τους στο ανοιχτό γήπεδο με τους Μάντζαρη και Παπαπέτρου, ο οποίος και έκανε το νταμπλ-σκορ στο ματς (15-30) στο 15'. Καλή άμυνα από τους φιλοξενούμενους, καθώς κράτησαν μόλις στους δύο πόντους τους γηπεδούχους στο πρώτο πεντάλεπτο.

Ο Σπανούλης ακολούθως ήταν άστοχος στις επόμενες του προσπάθειες, ο Πρίντεζης χρησιμοποιούσε σωστά το σώμα του στην επίθεση, με την Εφές παράλληλα να βάζει τα σουτ, μειώνοντας σε 25-32 με τους Ντίμπλερ και Ντουβερίογλου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο "4" έκανε ροτέισον μεταξύ Πρίντεζη και Παπαπέτρου, με τον Χάντερ να προσφέρει δουλειά στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη (27-36) φτάνοντας τους 8 πόντους στο ματς. Οι αποφάσεις των διαιτητών στα φάουλ δυσαρέστησαν τους παίκτες του Ολυμπιακού, με την Εφές στο τελευταίο πεντάλεπτο να μετράει ένα επί μέρους σκορ 15-6, μειώνοντας σε 30-36, το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη της ανατροπής!
INTIME SPORTS

Πήρε το προβάδισμα η Εφές με Τάιους και Γκρέιντζερ

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με την βασική του πεντάδα αλλά με τον Χάντερ αντί του Γιανγκ, ο Σάριτς με τρίποντο μείωσε σε 33-36, αλλά ο Πρίντεζης έδωσε... ανάσα στην ομάδα με τον ίδιο τρόπο (33-39). Ο Τάιους έβγαζε τεράστια ενέργεια σε άμυνα και επίθεση για την Εφές, σταματώντας φάσεις με μπλοκ, ο Γκρέιντζερ μείωσε σε 37-39, με τον Σπανούλη στη συνέχεια να βρίσκει έξυπνα τον Πρίντεζη, με το σκορ. Οι γηπεδούχοι με τον Σάριτς μείωσαν στον πόντο (40-41) στο 25', με τους Πειραιώτες να αδυνατούν να βρουν λύσεις στην επίθεση.

Ο Λοτζέσκι με τζαμπ-σουτ πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο ματς, διατηρώντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό, ακολούθως ο Ερτέλ με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην Εφές (45-43), αλλά ο Αγραβάνης απάντησε με γκολ-φάουλ (45-46) το οποίο και αξιοποίησε. Ο Γκρέιντζερ δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στους Πειραιώτες σε δημιουργία και επίθεση, με τους Τούρκους να ξεφεύγουν με +4 (51-47) στο 28'. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια πήραν πόντους από τους Χάκετ, Παπαπέτρου και Σπανούλη, ο οποίος έφερε το σκορ στα ίσα (54-54) με τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη της ανατροπής!
INTIME SPORTS

Η Εφές στο +11, η μεγάλη αντεπίθεση του Ολυμπιακού και το ματς στη παράταση

Στη τελευταία περίοδο οι ερυθρόλευκοι αξιοποιούσαν μέσα στην ρακέτα τον Χάντερ (57-58), αλλά ο Γκρέιντζερ απαντούσε με συνεχόμενα τρίποντα, ενώ ο Μπράουν στον αιφνιδιασμό "έγραψε" το 62-58. Ο Πρίντεζης τελείωνε με εντυπωσιακό τρόπο τις φάσεις στο "ζωγραφιστό", ο Σάριτς απάντησε με τρίποντο, ενώ ακολούθως ο "δαιμόνιος" Γκρέιντζερ έφερε την ομάδα του στο +8 (69-62) στο 35'.

Ο Ολυμπιακός έχανε τα σουτ ώστε να μειώσει την διαφορά, παρουσιάζοντας και αδυναμίες στην άμυνα, με τον ασταμάτητο Γκρέιντζερ να κάνει την διαφορά στο παιχνίδι με τα μεγάλα του σουτ, καθώς με νέο τρίποντο (3/4) διαμόρφωσε το 72-61 στο 36', φτάνοντας τους 23 πόντους στο ματς. Οι Πειραιώτες συνέχισαν με χαμηλό σχήμα, με τους Χάκετ, Στρόμπερι, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου και Πρίντεζη στο "5", με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να ψάχνουν συνεχώς τον Πρίντεζη μέσα στη ρακέτα και τον "Παπ" να αναλαμβάνει τον Γκρέιντζερ.

Ο Πρίντεζης μείωσε με μία ακόμη υπέροχη κίνηση, ακολούθως οι διαιτητές δεν έδωσαν την επαναφορά στον Ολυμπιακό αν και σε προσπάθεια του Λοτζέσκι να καρφώσει έδιωξε την μπάλα ο Γκρέιντζερ, με τον Παπαπέτρου ακολούθως με τρίποντο να μειώνει σε 74-68. Ο Πρίντεζης έφτασε τους 17 πόντους στο ματς, μειώνοντας σε 75-70 στα 51'' πριν το τέλος, ενώ ακολούθως από το low-post έδωσε ασίστ στον ελεύθερο Χάκετ ο οποίος με τρίποντο στα 19'' πριν το τέλος μείωσε σε 75-73.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Σφαιρόπουλος εμπιστεύτηκε την πεντάδα που μείωσε την διαφορά (Χάκετ, Στρόμπερι, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Πρίντεζη), με τον Πρίντεζη να αποβάλλεται με 5 φάουλ και τον Χάντερ να παίρνει την θέση του στο ματς. Ο Γκρέιντζερ έβαλε τη μία βολή (76-73), στα 11'' ο Χάκετ πήγε στις βολές, τις οποίες και έβαλε (76-75), ακολούθως ο Ερτέλ έχασε και τις δύο (!) με τον Ολυμπιακό στον αιφνιδιασμό να έχει την ευκαιρία να πάρει το ματς και τον Στρόμπερι να κερδίσει φάουλ στα 4'' πριν το τέλος. Ο Αμερικανός γκαρντ έχασε την πρώτη, αλλά έβαλε την δεύτερη, με το σκορ στη κανονική διάρκεια να λήγει 76-76 και το παιχνίδι να πηγαίνει στη παράταση.

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη της ανατροπής!
INTIME SPORTS

Τα τρίποντα του Λοτζέσκι, το καλάθι του "Παπ" και η άμυνα του Χάκετ

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην παράταση, με τον Σφαιρόπουλο να εμπιστεύεται τους Χάκετ, Στρόμπερι, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου και Χάντερ, αφήνοντας εκτός τον Σπανούλη. Ο Λοτζέσκι με τρίποντο διαμόρφωσε το 81-81, απαντώντας στο παρόμοιο εύστοχο σουτ του Ερτέλ, αλλά με τον ίδιο τρόπο βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι και πάλι ο Ερτέλ, ξεσηκώνοντας το κοινό στις εξέδρες.

Η απάντηση; Η απάντηση ήρθε και πάλι με νέο τρίποντο από τον "καυτό" Λοτζέσκι (84-84) με τους δύο παίκτες να κάνουν... διαγωνισμό τριπόντων και τον Αμερικανό σουτέρ να τονώνει την ψυχολογία των συμπαικτών του. Στο 1'17'' πριν το τέλος ο Αθηναίου έβαλε επίσης μεγάλο τρίποντο, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Ντίμπλερ. Στα 38'' πριν το τέλος έβαλε κρίσιμο καλάθι ο γεμάτος αυτοπεποίθηση Παπαπέτρου (87-89), τελειώνοντας την φάση με ένα δύσκολο μπάσιμο (με σπάσιμο μέσης), ακολούθως ο Χάκετ έκλεψε την μπάλα από τον Ερτέλ, με τον Στρόμπερι στη συνέχεια να καρφώνει στον αιφνιδιασμό και τους Πειραιώτες να κερδίζουν το ματς με σκορ 87-91

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη της ανατροπής!
INTIME SPORTS

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-36, 54-54, 76-76, 87-91

Ανά δεκάλεπτο: 13-20, 17-16, 24-18, 22-22, 11-15

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Τάιους 2, Μπαλμπάι, Μπράουν 9, Οσμάν 2, Ματούκ 3, Σάριτς 11 (10ρ), Κορκμάζ 2, Γκρέιντζερ 26, Ερτέλ 12 (6ασ), Ντίμπλερ 9, Ντάνστον 7, Ντουβερίογλου 4.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Χάντερ 15, Παπαπέτρου 11, Σπανούλης 6, Στρόμπερι 9, Πρίντεζης 17, Αγραβάνης 5, Μάντζαρης, Χάκετ 11, Λοτζέσκι 11, Αθηναίου 4.

Αναλυτικά τα στατιστικά της Εφές στο ματς:

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη της ανατροπής!

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:

Ο Ολυμπιακός στην Πόλη της ανατροπής!

Σε βίντεο τα highlights της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ