EUROLEAGUE

Ο Ντόμινικ Ουότερς, σου δίνει αυτά που θες

Ο Ντόμινικ Ουότερς, σου δίνει αυτά που θες

Ο Ντόμινικ Ουότερς είναι ο πιο ευτυχισμένος παίκτης του Ολυμπιακού. Απολαμβάνει κάθε ματς, κάθε προπόνηση και καλύπτει το κενό που άφησε ο Ντάνιελ Χάκετ όντας συνεπής και ουσιαστικός.

Όταν ο Ντάνιελ Χάκετ τραυματίστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, με την διάγνωση να αναφέρει πως θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν , στον Ολυμπιακό επικράτησε "παγωμάρα". Δεν ήταν και εύκολο για τους Πειραιώτες, κατά την διάρκεια της σεζόν, να βγουν στην αγορά για να καλύψουν το κενό του Ιταλού γκαρντ, με έναν παίκτη που να διαθέτει όχι μόνο τον σωματότυπο του (δίμετρος πλέι-μέικερ), αλλά και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, όντας χρήσιμος σε άμυνα, δημιουργία και επίθεση.

Κίνηση ουσίας και όχι εντυπωσιασμού

Ο Ντόμινικ Ουότερς, σου δίνει αυτά που θες

Με τις επιλογές στην καρδιά του χειμώνα να είναι περιορισμένες και το διαθέσιμο μπάτζετ συγκεκριμένο, ο Ολυμπιακός βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Ντόμινικ Ουότερς. Μία όχι εντυπωσιακή κίνηση, ένας διαφορετικός παίκτης από τον Ντάνιελ Χάκετ (έλλειψη αθλητικών προσόντων, πιο κοντός, υστερεί στην άμυνα) και μία επιλογή που δεν έφερε ενθουσιασμό. Η εμπειρία του από το ελληνικό πρωτάθλημα (έπαιξε σε Κολοσσό και Άρη), ορισμένα καλά αγωνιστικά χαρακτηριστικά (λειτουργικός στο πικ-εν-ρολ, ικανός στην δημιουργία, αξιόπιστο σουτ από μέση απόσταση), αλλά και οι καλές συστάσεις (για τον χαρακτήρα του) που είχε από τον (φίλο του) Ματ Λοτζέσκι, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να γίνει το "deal", με τους Πειραιώτες να ανακοινώνουν την απόκτηση του στις 27 Δεκέμβρη .

Δύο μήνες μετά, ο Ντόμινικ Ουότερς έχει αποδείξει πως ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία εύστοχη κίνηση. Ο Αμερικανός γκαρντ, μπορεί να έχει έλλειψη αθλητικών προσόντων και να είναι κοντύτερος (έχει ύψος 1.85) από τον Ντάνιελ Χάκετ (1.99), μη διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο (πρώτη φορά παίζει στην EuroLeague στην καριέρα του), αλλά μέχρι στιγμής είναι απόλυτα χρήσιμος, λειτουργικός και ουσιαστικός για τους "ερυθρόλευκους". Προσφέρει στην ομάδα του αυτά ακριβώς που χρειάζεται από εκείνον, συνεισφέροντας ενεργά σε δημιουργία, επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Κάνει ακριβώς αυτά που πρέπει, τίποτα περισσότερο και τίποτε λιγότερο, όντας συνεπής στον ρόλο του.

Ο πιο ευτυχισμένος παίκτης του Ολυμπιακού

Ο Ντόμινικ Ουότερς, σου δίνει αυτά που θες

Τις περισσότερες φορές στις δηλώσεις του, ο Ντόμινικ Ουότερς αναφέρει συχνά την ατάκα πως νιώθεις ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό, απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή, την κάθε προπόνηση, το κάθε ματς. Δεν το δηλώνει απλά για να το πει. Το εννοεί 100%. Όποιος τον ζει από κοντά, μπορεί να το διαπιστώσει. Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Καντού και πέρσι στον Άρη. Ξέρει καλά το μέγεθος, την ιστορία, την παράδοση και την δυναμική της πειραϊκής ομάδας, η οποία πρωταγωνιστεί στην EuroLeague την τελευταία 5ετία. Ζει το όνειρο του και έχει... αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Ξέρει πως κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη σεζόν δεν θα συνεχίσει στο μεγάλο λιμάνι. Όμως, αυτό δεν τον ανησυχεί, δεν τον αγχώνει, δεν το σκέφτεται καν. Είναι χαρούμενος και μόνο που του δόθηκε η δυνατότητα να γίνει συμπαίκτης των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη και των υπολοίπων, είναι ικανοποιημένος με ό,τι χρόνο και αν του δώσει ο προπονητής του και στο τέλος θα διεκδικήσει τις πιθανότητες του. Έχει αντιληφθεί σε ποιο σημείο βρίσκεται η καριέρα του, ανήκει σε έναν σύλλογο που κάνει πρωταθλητισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη, απολαμβάνει την στιγμή και θέλει σε αυτό το διάστημα που θα φοράει τα ερυθρόλευκα να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, να κάνει σωστά την δουλειά του και ο μπαγάσας δεν σε απογοητεύει ποτέ, δίνοντας σου αυτά που θες.

Στο Τελ Αβίβ έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα

Ο Ντόμινικ Ουότερς, σου δίνει αυτά που θες

Ο Ντόμινικ Γουότερς, με το μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο του κάθε φορά που αποχωρεί από τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, στο Τελ Αβίβ κόντρα στην Μακάμπι πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση μετρώντας 14 πόντους, βάζοντας το ένα σουτ μετά το άλλο (3/3δ, 2/4τρ, 2/2β και 1 ασίστ), δίνοντας επιθετική ώθηση στην ομάδα του όποτε χρειάστηκε. Φέτος στην EuroLeague μετρά 9 εμφανίσεις και τα νούμερα του για τον χρόνο που αγωνίζεται είναι εξαιρετικά. Σε 12 λεπτά συμμετοχής έχει 6.1 πόντους, με 65.4% στα δίποντα (17/26), 40% στα τρίποντα (4/10) και 90% στις βολές (9/10).

Η δημιουργία του είναι στις 1.8 ασίστ (αποκορύφωμα οι 5 που έδωσε κόντρα στην Μπασκόνια), αλλά είναι σημαντικό πως για πλέι-μέικερ σπάνια κάνει λάθος (1 ανά αγώνα). Στο κομμάτι του σκορ, είναι ένας παίκτης που δεν θα διστάσει να πάρει πρωτοβουλίες, όντας ιδιαίτερα αξιόπιστος όταν σουτάρει από μέση απόσταση. Από τους καλύτερους παίκτες σε αυτόν τον τομέα στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Δεν κάνει "θόρυβο" με την παρουσία του στο παρκέ, αλλά πλέον σου βγάζει μία σιγουριά και ασφάλεια όταν έχει θέση στην 5άδα, όταν κρατά την μπάλα στα χέρια του. Ταίριαξε γρήγορα στην χημεία των Πειραιωτών, έχει προσαρμοστεί στον ρόλο του και παίζει μπάσκετ λες και βρίσκεται χρόνια στο μεγάλο λιμάνι.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ