ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπλατ αποθέωσε τον Μάντζαρη και τον γιο του

Ο Μπλατ αποθέωσε τον Μάντζαρη και τον γιο του

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έβγαλε το καπέλο του στον Βαγγέλη Μαντζάρη, ενώ αναφέρθηκε και στον γιο του, Ταμίρ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπουντούτσνοστ αποθέωσε τον Βαγγέλη Μάντζαρη (6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 10 ranking σε 20:53) για την εμφάνιση του στην 10η "στροφή" της EuroLeague, ενώ μίλησε και για το παιχνίδι του Ισραήλ με την Σερβία κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον γιο του, Ταμίρ.

"Τα παιχνίδια δεν είναι εύκολα, αν δεν τα κάνεις εσύ. Η Μπουντούτσνοστ έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Σέβομαι όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής στην EuroLeague. Αυτό το μήνυμα το περάσαμε στους παίκτες για την προσέγγιση του αγώνα. Προφανώς, ο τρόπος που αμυνθήκαμε και το πώς παίζαμε στο τρανζίσιον ήταν πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που όσοι έπαιξαν, πρόσφεραν στην ομάδα. Καμιά φορά υποτιμάς το τι προσφέρει ένας παίκτης στην ομάδα από τους σκόρερς. Για εμένα ο Μάντζαρης ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Ήταν καταπληκτικός στην άμυνα, έτρεξε την ομάδα στην επίθεση, έκανε μικρά νικητήρια plays, αυτά είναι τα μικρά πράγματα που κάνουν την διαφορά στους αγώνες. Αυτό κάνει τις ομάδες καλές".

έκανε μικρά πράγματα και ήταν πολύ καλός. Αυτό είναι που κάνει τις ομάδες πολύ καλές", είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος στη συνέχεια παρατήρησε πως "είμαστε στο 1/3 της κανονικής διάρκεια της EuroLeague. Αν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, θα βρεθούμε σε καλή κατάσταση. Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε, αλλά βελτιωνόμαστε".

'Όσον αφορά τα τρίποντα της Μπουντούτσνοστ, τόνισε: " Όταν μία ομάδα στις νίκες της έχει σημειώσει 17 τρίποντα και σε αυτά που χάνει 10 λιγότερα, είναι εύκολο να καταλάβεις ποιο είναι το κλειδί του αγώνα. Σημασία έχει το πόσα σουτάρουν. Σουτάρουν περίπου 30 τρίποντα και εμείς τους κατεβάσαμε στα 19. Όταν φτιάχνεις το πλάνο, ξέρεις ποια είναι τα κλειδιά. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι οι παίκτες να το κάνουν πράξη. Οι παίκτες το έκαναν και τους αξίζουν συγχαρητήρια".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις προς εκείνον εμφανώς ευδιάθετος αναφέρθηκε στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της β' φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και στον γιο του, Ταμίρ: "Είδατε τον γιο μου σήμερα; Σχεδόν έκανε τριπλ - νταμπλ. Το είδατε; Το ματς ήταν στις 14:00. Είχε 10 πόντους, 9 ασίστ και 7 κλεψίματα. Είναι ρεκόρ για τα προκριματικά. Ο Νίκολα (σ.σ. Μιλουτίνοβ) είναι έξαλλος με εμένα, γιατί νικήσαμε την Σερβία".

Το καλύτερο παιχνίδι του ΛεΝτέι

Ο Αλεκσάνταρ Τζίκιτς από την πλευρά του έδωσε "συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ήταν ξεκάθαρο πως ήταν καλύτερος. Φυσικά αυτό δεν είναι έκπληξη. Γνωρίζαμε την κατάσταση με τους διεθνείς παίκτες. Ό,τι έγινε, έγινε. Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και ο Ολυμπιακός σημείωσε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό. Ο ΛεΝτέι έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ