EUROLEAGUE

O Μάντζαρης επιστρέφει δυνατός

O Μάντζαρης επιστρέφει δυνατός
EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης επέστρεψε στις επάλξεις και στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές έδειξε και πάλι το καλό του πρόσωπο.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της Αναντολού Εφές και ο Βαγγέλης Μάντζαρης στην αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής της EuroLeague έδειξε και πάλι γιατί αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά... γρανάζια της μηχανής της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός στην 28η "στροφή" της EuroLeague εξασφάλισε και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και στο "πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν", όπως το χαρακτήρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος , υπήρχαν πολλά πρόσωπα που μπορεί κάποιος να σταθεί παρά το γεγονός πως ακούστηκαν... καμπανάκια κινδύνου .

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν και πάλι εντυπωσιακός και μοιράστηκε με τον Ρίκι Χίκμαν το βραβείο του MVP της αγωνιστικής, ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο γνωστός... Βασίλης Σπανούλης της άνοιξης και μίλησε σε όλα τα κρίσιμα σημεία, ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν και πάλι στους διακριθέντες της ομάδας του και ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπαιξε και για τον λαβωμένο "αδελφό" του, Κώστα Παπανικολάου πραγματοποιώντας τρία ρεκόρ καριέρας .

Στα "συν" για τον Ολυμπιακό, όμως, ήταν και η καλή εμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος φώναξε και πάλι "παρών". Ο 28χρονος γκαρντ τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από μία ίωση και υψηλό πυρετό και δεν αγωνίστηκε στα παιχνίδια με τον Κολοσσό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά απέναντι στην Αναντολού Εφές επέστρεψε... ζεστός.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 5 πόντους (0/1 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές), πήρε 5 ριμπάουντ, έδωσε 5 ασίστ, έκλεψε μία μπάλα και σε 26:53 συμμετοχής δεν υπέπεσε σε λάθος. Ο "Μάντζα" μάλιστα σημείωσε ένα από τα δύο "μεγάλα" τρίποντα της βραδιάς, καθώς στο 36:43 έπειτα από δική του άστοχη προσπάθεια πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων ευστόχησε για 83-76, ενώ στη συνέχεια ο Σπανούλης έκανε το 89-82 (39:29). Συνολικά συγκέντρωσε 12 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague και στα "συν" του είναι η καλή άμυνα που έπαιξε στον Έρικ ΜακΚόλουμ αλλά και στον Σόνι Ουίμς, όταν χρειάστηκε και το γεγονός πως με τον ίδιο στο παρκέ η ομάδα του... ρολάρει καλύτερα. Στοιχεία δηλαδή που δεν αποτυπώνονται στην στατιστική καταγραφή της απόδοσής του.

Ο Βαγγελής Μάντζαρης δεν πραγματοποιεί καλή σεζόν και οι απαιτήσεις για εκείνον μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, η οποία προκάλεσε... ντόρο, είναι αυξημένες, ενώ έχει δεχθεί από σκληρή κριτική ως και… bullying . Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον Μάντζαρη - έναν από τους τέσσερις παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα του από το έπος του 2012 - και η εμφάνισή του απέναντι στην Αναντολού Εφές μόνο θετικά μηνύματα δίνει ενόψει των κρίσιμων παιχνιδιών που ακολουθούν για τους "ερυθρόλευκους" στα playoffs της EuroLeague.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ