EUROLEAGUE

Ο Γιανγκ στο Euroleague Greece: "Δεν ήρθα για διακοπές!"

Ο Γιανγκ στο Euroleague Greece: "Δεν ήρθα για διακοπές!"

Ο Πάτρικ Γιανγκ δήλωσε πως είναι ευγνώμων που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, ξέρει την ιστορία της ομάδας και θέλει να φτάσει μαζί της στο Final-Four, ενώ αναφέρθηκε σε Τσίπρα και στα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Κατά την διάρκεια της Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την Euroleague, το Euroleague Greece και το Sport24.gr συνομίλησαν με τον νέο Αμερικανό σέντερ των ερυθρολεύκων, Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος αντικατέστησε στο ερυθρόλευκο ρόστερ τον αποχωρήσαντα Μπράιαντ Ντάνστον.

Ο Πάτρικ Γιανγκ τόνισε πως είναι ευγνώμων που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, γνωρίζει την ιστορία της ομάδας, αναφέρθηκε στο πως ένιωσε όταν ενημερώθηκε για το ερυθρόλευκο ενδιαφέρον, έκανε κουβέντα για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, μίλησε για το τι ζητάει από εκείνον ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και θέλει να φτάσει με τους Πειραιώτες στο ερχόμενο Final-Four. Στη πρεμιέρα της διοργάνωσης, απέναντι στη Τσεντεβίτα στη Κρήτη, αναδείχθηκε σε MVP της αγωνιστικής, μετρώντας 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο Γιανγκ στο Euroleague Greece: "Δεν ήρθα για διακοπές!"

-Πως αισθάνεσαι που αποτελείς μέλος της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού;

"Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκονται στον Ολυμπιακό, ο οποίος μου δίνει την δυνατότητα να αγωνιστώ στη Euroleague, αλλά και να πρωταγωνιστήσω στην διοργάνωση, όντας μέλος μίας εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Μία ομάδα που έχει κατακτήσει τρόπαια τα τελευταία χρόνια στον θεσμό, που έχει παίξει σε τελικούς, που λαμβάνει μέρος σχεδόν κάθε χρόνο στα Final-Four. Είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Η ιστορία της ομάδας έχει αποδείξει πως έχει τον τρόπο να φτάνει ψηλά και εύχομαι να καταφέρω να αποτελέσω μέλος κάτι μεγάλου φέτος, μιας ομάδας που μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα μέσα στη σεζόν".

Ο Γιανγκ στο Euroleague Greece: "Δεν ήρθα για διακοπές!"

-Ποια είναι η άποψη σου για την Euroleague σαν διοργάνωση;

"Η Euroleague είναι μία δύσκολη διοργάνωση και ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Είναι το υψηλότερο επίπεδο πέρα από το ΝΒΑ. Στην διοργάνωση αγωνίζομαι ορισμένοι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και φυσικά οι κορυφαίοι μπασκετμπολίστες της Ευρώπης. Αγωνιζόμενος με τον Ολυμπιακό, που είναι από τις καλύτερες ομάδες της Euroleague, θέλω με την σειρά μου να εξελιχθώ σαν παίκτης, να βελτιωθώ, να δουλέψω σκληρά και να γίνω καλύτερος. Θέλω το παιχνίδι μου να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο και ξέρω πως αυτό μπορώ να το καταφέρω φορώντας αυτή την ερυθρόλευκη φανέλα".

Ο Γιανγκ στο Euroleague Greece: "Δεν ήρθα για διακοπές!"
INTIME SPORTS

-Πως ένιωσες, ποιες ήταν οι σκέψεις σου όταν ενημερώθηκες για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού;

"Όταν ενημερώθηκα πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για μένα ένιωσα όμορφα. Ήμουν πολύ χαρούμενος που μία τόσο σπουδαία και πετυχημένη ομάδα με ήθελε στο ρόστερ της. Είπα... τέλεια, αυτό είναι, πάμε να τελειώνουμε, να συμφωνήσουμε, να τα βρούμε, να υπογράψω και να γίνω μέλος αυτής της σπουδαίας ομάδας. Ένιωσα πως αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα ώστε να αποδείξω την αξία μου στο υψηλότερο επίπεδο, αγωνιζόμενος με μία ομάδα που έχει γράψει ιστορία.

Ήμουν ενθουσιασμένος στην προοπτική που μου έδινε ο Ολυμπιακός. Αφού υπέγραψα και συμφωνήσαμε, ανυπομονούσα να έρθω στην Ελλάδα, να γνωρίσω από κοντά τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό-τιμ, την διοίκηση, αλλά και να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους μας. Ανυπομονούσα να φορέσω την ερυθρόλευκη φανέλα και να ξεκινήσει η σεζόν".

Ο Γιανγκ στο Euroleague Greece: "Δεν ήρθα για διακοπές!"
INTIME SPORTS

-Τι γνώριζες για τον Ολυμπιακό πριν έρθεις στην ομάδα;

"Ήξερα καταρχάς πως στον Ολυμπιακό αγωνίζεται ένας σπουδαίος παίκτης, ένας μεγάλος ηγέτης, ένας μπασκετμπολίστας-θρύλος για την διοργάνωση, ο Βασίλης Σπανούλης. Ήξερα πως έρχομαι σε μία σπουδαία ομάδα, αλλά και σε έναν ιστορικό σύλλογο, ο οποίος έχει γράψει ιστορία τα τελευταία χρόνια στην Euroleague, έχοντας κατακτήσει δύο σερί σεζόν το τρόπαιο, αλλά και ότι ήταν φιναλίστ στην διοργάνωση την περασμένη σεζόν. Ήξερα ότι έρχομαι σε μία ομάδα κορυφαίου επιπέδου που έχει πάντα υψηλούς στόχους. Ήξερα ότι έρχομαι σε μία εξαιρετική ομάδα, που διαθέτει ένα καλό σύνολο, αλλά και πολύ καλούς παίκτες".

Ο Γιανγκ στο Euroleague Greece: "Δεν ήρθα για διακοπές!"

-Σε προβλημάτισαν το καλοκαίρι τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα;

"Θα σου πω τι έγινε. Είχα ενημερωθεί για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, παρακολουθούσα ως ένα βαθμό τις εξελίξεις γιατί έγιναν και εκλογές και είχα ελαφρώς προβληματιστεί αρχικά με όλα αυτά που άκουγα. Όμως, μίλησα με τον ατζέντη μου, ο οποίος μου εξήγησε ακριβώς πως έχει η κατάσταση. Με ηρέμησε και με καθησύχασε. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ σοβαρή ομάδα, άριστα οργανωμένη που σου προσφέρει ασφάλεια, σιγουριά, εγγυήσεις, αλλά και ένα ωραίο περιβάλλον ώστε να δουλέψεις.

Γενικά, όπως έχω καταλάβει, οποιαδήποτε ομάδα στην Euroleague μπορεί να αντιμετωπίσει κάποια στιγμή κάποια μικρά ή μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα. Δεν υπάρχει τέλεια κατάσταση. Από εκεί και πέρα και εγώ είμαι επαγγελματίας αθλητής και είναι λογικό να θέλω να ξέρω πως έρχομαι να δουλέψω σε ένα υγιές περιβάλλον. Και ο Ολυμπιακός το διαθέτει. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, αισθάνομαι πολύ καλά στον Ολυμπιακό.

Όπως έχω ξαναπεί, δεν ήρθα εδώ απλά για τα χρήματα, μόνο για να εισπράξω επιταγές. Δεν ήρθα εδώ για να γευτώ τον όμορφο καιρό που έχει η Ελλάδα και η Αθήνα, δεν ήρθα για διακοπές. Ήρθα για να πετύχω! Ήρθα για να γίνω καλύτερος σαν παίκτης, να βελτιωθώ. Ήρθα ώστε να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του. Θέλω να φτάσουμε ψηλά με την ομάδα, να κατακτήσουμε τίτλους, να σημειώσουμε μεγάλες νίκες, να συνεισφέρω από την πλευρά μου ώστε η ομάδα να συνεχίσει να γράφει ιστορία. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να τα καταφέρουμε".

Ο Γιανγκ στο Euroleague Greece: "Δεν ήρθα για διακοπές!"

-Ποια είναι η άποψη σου για την Αθήνα σαν πόλη, αλλά και αν γνωρίζεις το όνομα Τσίπρας. Το ξέρεις;

"Τσίπρας; Εννοείς μάλλον τον Πρωθυπουργό που κέρδισε και πάλι τις εκλογές; Ναι, ναι, τον γνωρίζω, έχω ακούσει το όνομα του. Η Αθήνα είναι υπέροχη, μου αρέσει η Ελλάδα, μπορώ να πω πως διαθέτετε τα πάντα. Βρίσκομαι μικρό διάστημα εδώ μέχρι στιγμής, αλλά μπορώ να πω πως πρόκειται για μία υπέροχη πόλη. Μένω στα Νότια προάστια της Αθήνας και το μέρος εκεί είναι πανέμορφο. Υπάρχουν ωραία εστιατόρια και επιλογές ώστε να φας, η θέα είναι υπέροχη, ειδικά όταν βρίσκεσαι κοντά στη θάλασσα. Η τοποθεσία είναι μαγευτική μπορώ να πω".

Ο Γιανγκ στο Euroleague Greece: "Δεν ήρθα για διακοπές!"

- Τι σημαίνει μπάσκετ για σένα;

"Το μπάσκετ είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για μένα. Το αγαπώ, το λατρεύω. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κρατούσα μία μπάλα μπάσκετ στα χέρια μου. Το μπάσκετ είναι μέρος αυτού που είμαι. Όταν παίζω μπάσκετ νιώθω ζωντανός. Είναι ένα σπορ που αγαπώ και το ζω έντονα, με πάθος. Το μπάσκετ είναι τα πάντα για μένα".

Ο Γιανγκ στο Euroleague Greece: "Δεν ήρθα για διακοπές!"
INTIME SPORTS

-Ποια είναι η άποψη σου για τον κόουτς Σφαιρόπουλο και τι ζητάει από εσένα;

-Πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή, ο οποίος απαιτητικός και θέλει τα πράγματα που λέει και ζητά να γίνονται πράξη. Θέλει αυτό που σχεδιάζει να βγαίνει στο παρκέ. Θέλει να ακολουθούμε τους κανόνες του και είναι ένας κόουτς με αρχές. Θέλει από εμάς να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Θέλει να είμαστε συνεπείς στο πλάνο του, στις εντολές του, να είμαστε καλοί στις λεπτομέρειες. Από μένα θέλει να κάνω σωστά σκριν, να λειτουργώ σωστά στα πικ-εν-ρολ, να βγαίνω για χετζ-άουτ, να έχω γρήγορες επιστροφές στην άμυνα να κάνω αυτά που πρέπει σε άμυνα και επίθεση.

Είναι ένας κόουτς που δεν θα δώσει τεράστια βαρύτητα ή που θα τον ανησυχήσει σε μεγάλο βαθμό το αν χάνουμε κάποια σουτ, για παράδειγμα. Αυτό που θέλει κυρίως είναι να είμαστε σωστοί σε κάποια βασικά πράγματα που θέλει. Μας τονίζει, για παράδειγμα, πως δεν γίνεται να ελέγχουμε τα πάντα κατά την διάρκεια μιας αναμέτρησης. Δεν γίνεται να ελέγξουμε τα ποσοστά ευστοχία μας, τα σουτ μας στην επίθεση. Είναι και θέμα μέρας.

Όμως, μας έχει επισημάνει πως υπάρχουν δύο-τρία πράγματα που μπορούμε να τα κοντρολάρουμε, ο κάθε παίκτης από το πόστο του. Από μένα, θέλει να είμαι συνεπής στον ρόλο μου, να παίρνω σωστή θέση στην άμυνα, να βγαίνω για χετζ-άουτ, να λειτουργώ όπως πρέπει στα πικ-εν-ρολ, να παίρνω σωστή θέση για ριμπάουντ και να παίζω καλή άμυνα. Αυτά, για παράδειγμα, είναι πράγματα που μπορώ σαν παίκτης να ελέγξω και πρέπει να τα ελέγξω κάνοντας τα σωστά".

Ο Γιανγκ στο Euroleague Greece: "Δεν ήρθα για διακοπές!"
INTIME SPORTS

Είναι ένα μεγάλο όνειρο για εσένα το να αγωνιστείς στο ερχόμενο Final-Four με τον Ολυμπιακό;

"Είναι όντως ένα μεγάλο όνειρο για εμένα να φτάσω στο Final-Four με τον Ολυμπιακό. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τα πάντα και να σημειώνει συνεχώς νίκες. Θέλουμε όμως αρκετή δουλειά ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στις προπονήσεις, να βρούμε την χημεία μας, να μάθουμε καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου και να βρούμε ρυθμό. Το παιχνίδι μας ξεκινάει από την άμυνα και αυτός είναι ένας βασικός κανόνας".

Ο Γιανγκ στο Euroleague Greece: "Δεν ήρθα για διακοπές!"

O Πάτρικ Γιανγκ ήταν ο MVP (video) της 1ης αγωνιστικής των ομίλων της Euroleague

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ