ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο δεκάλογος της πρόβας τζενεράλε του Ολυμπιακού

GOMELSKY CUP 2018 / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP 2018 / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ούνικς Καζάν στην παράταση και ολοκλήρωσε τα φιλικά του τεστ. Διαβάστε τα δέκα συμπεράσματα που προέκυψαν από την πρόβα τζενεράλε των "ερυθρολεύκων".

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ούνικς Καζάν έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι πριν από το... τζάμπολ των επίσημων υποχρεώσεών του και το Sport24.gr καταγράφει δέκα στοιχεία που προέκυψαν από τον μικρό τελικό του "Gomelsky Cup".

*Η Ούνικς Καζάν ανανέωσε 18 φορές τις επιθέσεις της, εκ των οποίων οι εννέα ήταν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Αυτό είναι ένα στοιχείο που χρίζει προσοχής ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων του Ολυμπιακού.

*Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν άστοχοι πίσω από την γραμμή των 6,75 μέτρων, καθώς είχαν 6/22 τρίποντα. Άστοχοι, όμως, ήταν και οι αντίπαλοί τους, μίας και παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μέτρησαν μόλις 3 εύστοχα τρίποντα σε 24 προσπάθειες. Για αυτό ίσως και ο Ολυμπιακός να μην πλήρωσε την αστοχία του...

* O Ολυμπιακός απέναντι στην Αναντολού Εφές επιχείρησε να επιστρέψει από το -25 , αλλά δεν τα κατάφερε. Οι "ερυθρόλευκοι", όμως, νίκησαν την Ούνικς Καζάν παρότι στο 24' βρέθηκαν στο -15. Το "refuse to lose" φαίνεται πως επιστρέφει για τον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα θέλουν να αφήνουν τους αντιπάλους τους να επιστρέφουν, καθώς δεν θα μπορούν πάντα να ολοκληρώνουν το comeback.

*Ο Γιώργος Πρίντεζης στην πρεμιέρα του τουρνουά έμεινε στα ρηχά, αλλά έβαλε την υπογραφή του στη νίκη του Ολυμπιακού επί της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη. Ο 33χρονος φόργουορντ το καλοκαίρι δούλεψε αρκετά και βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

*Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, ενώ σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Ζακ ΛεΝτέι και Σάσα Βεζένκοφ. Ο Ντέιβιντ Μπλατ, όμως, είδε και τον Βαγγέλη Μάντζαρη να επιστρέφει στις θετικές εμφανίσεις. Ο 28χρονος διεθνής γκαρντ υπήρξε καταλυτικός, ώστε ο Ολυμπιακός από το -15 στο 24' αν βρεθεί στο -5 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

GOMELSKY CUP 2018 / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP 2018 / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

*Ο Ολυμπιακός αλλάζει φιλοσοφία, αλλά οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης θα παραμείνουν η αιχμή του δόρατός του. Ο "Πριντ" το απέδειξε με την παρουσία του απέναντι στην Ούνικς Καζάν και ο Βασίλης Σπανούλης με την απουσία του. Οι "ερυθρόλευκοι" σε σημεία του αγώνα έχασαν την συγκέντρωσή τους, αλλά με την επιστροφή του αρχηγού τους σε αγωνιστικούς ρυθμούς θα υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες για να συμβεί αυτό.

*Οι Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Ζακ ΛεΝτέι έπειτα από την rookie σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ΕuroLeague. Oι δύο Αμερικανοί δεν ξεκίνησαν καλά στην αναμέτρηση με την Ούνικς Καζάν, αλλά με την πάροδο του χρόνου ανέβασαν την απόδοσή τους κι έφτασαν στο σημείο να διεκδικήσουν από τον Γιώργο Πρίντεζη τον τίτλο του MVP.

*O Σάσα Βεζένκοφ απέδειξε και πάλι γιατί υπολογίζεται ως ένα σημαντικό "γρανάζι" της... μηχανής της ομάδας του. Ο 23χρονος φόργουορντ, ο οποίος απέναντι στην Αναντολού Εφές, κατέβηκε μία θέση και αγωνίστηκε ως σμολ φόργουορντ, στον "μικρό" τελικό του τουρνουά έπαιξε και στο "5". Οι Βεζένκοφ και Πρίντεζης κάλυψαν τις δύο θέσεις των ψηλών σε ένα από τα σχήματα που επέλεξε ο Ντέβιντ Μπλατ. Ο 23χρονος φόργουορντ έδωσε πολλές μάχες μέσα στη ρακέτα, όπως αποδεικνύεται και από τα 10 ριμπάουντ (9 αμυντικά - 1 επιθετικό) που μάζεψε. Ο Βεζένκοφ μάλιστα μετά το μοναδικό του επιθετικό ριμπάουντ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα".

Ο δεκάλογος της πρόβας τζενεράλε του Ολυμπιακού

*Ο Ντέιβιντ Μπλατ στο "Gomelsky Cup" δεν είχε στην διάθεσή του τον Βασίλη Σπανούλη, τον Κώστα Παπανικολάου και τον Δημήτρη Αγραβάνη, ενώ ο Αξέλ Τουπάν χτύπησε και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ούνικς Καζάν . Οι "ερυθρόλευκοι", όμως, βρήκαν τις λύσεις αποδεικνύοντας πως έχουν ένα ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ, το οποίο, όμως, όπως και όλα άλλωστε, έχει και αδυναμίες.

*Ο Γιάνις Στρέλνιεκς την περσινή σεζόν έπαιζε κυρίως στο "2", αλλά ο ρόλος του θα είναι διαφορετικός με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Λετονός γκαρντ απέναντι στην Ούνικς Καζάν αγωνίστηκε τόσο ως πόιντ, όσο και σούτινγκ γκαρντ. Ο Στρέλνιεκς, όμως, ακόμα και όταν αγωνιζόταν στο "2" λειτουργούσε ως πόιντ γκαρντ. Δεν έχουν περάσει άλλωστε και πολλές ημέρες από όταν ο 29χρονος γκαρντ δήλωσε στο Sport24.gr πως "με τον κόουτς Μπλατ και σε σχέση με πέρσι, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, αν αγωνίζεσαι στο «1»".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ