EUROLEAGUE

Ο ανανεωμένος Αγραβάνης

Ο ανανεωμένος Αγραβάνης

Ο Δημήτρης Αγραβάνης έχει κάνει το βήμα μπροστά, έχει ανεβάσει την απόδοση του και "φωνάζει" πως φέτος είναι ένας διαφορετικός και καλύτερος παίκτης σε σχέση με πέρσι.

Ύστερα από τον τραυματισμό του Κιμ Τιλί, ο Δημήτρης Αγραβάνης έχει κάνει το βήμα μπροστά στην θέση "4", παρουσιάζεται ανανεωμένος και έχει ανεβάσει την απόδοση του. Μπορεί να έχει μεταπτώσεις, αγωνιστικές και πνευματικές, αλλά δεν παύει να είναι ένας παίκτης που έχει τσαγανό, αγωνιστικό θράσος και φυσικά δυνατότητες.

Μπορεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να τον έχει τιμωρήσει ορισμένες φορές στο παρελθόν, αλλά όπως μας είχε αναφέρει άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στην ομάδα "ο κόουτς μπορεί να τους τις "βρέχει" ορισμένες φορές, αλλά το κάνει γιατί του έχει τεράστια αδυναμία και πιστεύει σε εκείνον". Ο προπονητής του Ολυμπιακού συνεχίζει να του δίνει ευκαιρίες και ο 23χρονος πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος πριν λίγους μήνες ανανέωσε και το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες έως και το 2020, φροντίζει να τις αξιοποιεί. Δείχνει πως φέτος είναι ένας καλύτερος και πιο έμπειρος παίκτης σε σχέση με πέρσι και το θέμα είναι να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ στον ίδιο βαθμό.

Βλέποντας τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και την απόδοση του Δημήτρη Αγραβάνη, είναι σημαντικό το γεγονός πως πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις και κάνει το βήμα μπροστά σε σημεία των αγώνων που οι Πειραιώτες χρειάζονται βοήθεια και επιθετική ώθηση και όχι κυρίως σε σημεία που τα παιχνίδια έχουν κριθεί και οι άμυνες έχουν χαλαρώσει. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα στις αναμετρήσεις απέναντι σε Μπασκόνια και Τρίκαλα, στις οποίες και ξεχώρισε, παίρνοντας πρωτοβουλίες σε στιγμές που η μπάλα "έκαιγε", που οι "ερυθρόλευκοι" ζοριζόντουσαν απέναντι στους αντιπάλους τους.

Βγάζει ενέργεια στο παιχνίδι του, έχει πείσμα, μπαίνει μαχητικά στις φάσεις, βάζει το κορμί του, επιδιώκει την επαφή, δεν διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες στην επίθεση και θα τρέξει να τελειώσει με αποφασιστικότητα τις φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο. Κόντρα στην Μπασκόνια στην Κρήτη, οδήγησε τον Ολυμπιακό στην νίκη, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση έχοντας 13 πόντους (4/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές) και 5 ριμπάουντ σε μόλις 16 λεπτά συμμετοχής. Ήταν ο MVP της αναμέτρησης.

Απέναντι στα Τρίκαλα, έχοντας ο Ολυμπιακός εκτός τον Γιώργο Πρίντεζη, και σε ένα ματς που οι Πειραιώτες τα βρήκαν δύσκολα για περίπου 25 λεπτά (33-33 το ημίχρονο), ο Δημήτρης Αγραβάνης έκανε το βήμα μπροστά, πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα. Σε 24 λεπτά συμμετοχής, άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι έχοντας 20 πόντους (5/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7/9 βολές), 9 ριμπάουντ (6-3), 4 ασίστ και κέρδισε 6 φάουλ από τον αντίπαλο, με το ranking του να "γράφει" 32.

Ύστερα από τον τραυματισμό του Κιμ Τιλί, ο Ολυμπιακός αναμφισβήτητα χρειάζεται ενίσχυση στο ρόστερ του και στην φροντ-λάιν του. Ο Γάλλος φόργουορντ θα επιστρέψει από τις αρχές Μάρτη και μετά, θα απουσιάσει από πολλά παιχνίδια, η σεζόν και το πρόγραμμα είναι απαιτητικό και οι Πειραιώτες αριθμητικά χρειάζονται ένα επιπλέον μεγάλο κορμί στην ομάδα τους, για να βοηθήσει και στο ροτέισον. Όμως, είτε γίνει ενίσχυση στο "4" ( κοιτάζουν παίκτες), είτε όχι, είναι γεγονός πως οι "ερυθρόλευκοι" βλέπουν με ικανοποίηση στην ομάδα τους έναν ανανεωμένο και βελτιωμένο Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος αν καταφέρει να έχει τα μυαλά του μέσα στο κεφάλι του, θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό την ομάδα του.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ