ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο MVP του Ολυμπιακού

Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο MVP του Ολυμπιακού

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ έκανε ό,τι ήθελε στο Παλάου Μπλαουγκράνα, καθώς η κυριαρχία του στους "αιθέρες" της EuroLeague της τρέχουσας σεζόν συνεχίστηκε, όπως αποδεικνύεται και από τους αριθμούς του.

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της EuroLeague άλωσε την Βαρκελώνη επικρατώντας της Μπαρτσελόνα κι έχοντας για ακόμα μία φορά πρωταγωνιστή τον Νίκολα Μιλουτίνοβ έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για να μπει στην τετράδα της κατάταξης.

Ο 24χρονος Σέρβος σέντερ των ερυθρολεύκων υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του, καθώς έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί την τρέχουσα σεζόν... τρυπώντας ξανά το ταβάνι του.

Ο "Νίκο" σε 27:12 συμμετοχής "έγραψε" 18 πόντους (5/8 δίποντα, 5/8 δίποντα, 8/9 βολές), 14 (7 αμυντικά - 7 επιθετικά) ριμπάουντ 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα και 2 λάθη κι "έσβησε" τον Άντε Τόμιτς (2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη, 1 ranking σε 12:53), τον οποίο υποχρέωσε στην χειρότερη φετινή εμφάνισή του. Παράλληλα, έκανε ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague στο ranking και στα ριμπάουντ (τόσο στα αμυντικά, όσο και στα επιθετικά, ενώ δεν είναι τυχαίο πως την τρέχουσα σεζόν έχει κάνει career highs στο σκοράρισμα (23 πόντοι με την Μπασκόνια), στις ασίστ (4 με την Φενέρμπαχτσε) και στα κοψίματα (3 με την Ρεάλ Μαδρίτης).

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ εδώ και καιρό πρωταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο της EuroLeague, αλλά το... ταβάνι του ακόμα δεν τον έχει φτάσει. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη είναι οι μοναδικοί παίκτες της ομάδας του που ήταν "πενταδάτοι" σε όλα τα ματς στην ΕuroLeague, ενώ έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (μ.ο. 18,4) σε σύγκριση με τους συμπαίκτες του. Επίσης, είναι πρώτος στα ριμπάουντ (μ.ο. 7,8) και στα κοψίματα (μ.ο. 1), τρίτος σε κλεψίματα (μ.ο 0,7), τέταρτος σε χρόνο συμμετοχής (μ.ο. 24:11) και σε ασίστ (1,5) και δεύτερο σε ποσοστό ευστοχίας σουτ δύο πόντων (64,7%).

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ανήκει στο ΝΒΑ και όσο οι Σαν Αντόνιο Σπερς περιμένουν να τον ντύσουν με τα χρώματά τους, εκείνος δεν επαναπαύεται. Ο MVP της μέχρι στιγμής πορείας του Ολυμπιακού κυριαρχεί στους αιθέρες της EuroLeague και οι ερυθρόλευκοι βρίσκουν ολοένα και περισσότερο ρυθμό, με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να είναι κάτι περισσότερο από καταλυτικός για το συγκεκριμένο γεγονός.

Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο MVP του Ολυμπιακού

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ