EUROLEAGUE

Νέες σπόντες Σφαιρόπουλου για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε μετά τον θρίαμβο επί της Φενέρμπαχτσε ότι ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από μία μεγάλη εμφάνιση, ενώ δεν παρέλειψει να αναφερθεί ξανά στα όσα έγιναν πριν μερικές ημέρες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακό επί της Φενέρμπαχτσε έφερε πίσω τα χαμόγελα στους "ερυθρόλευκους". Η ομάδα του Πειραιά ήταν επιβλητική, διαλύοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης, δείχνοντας ότι σιγά-σιγά βρίσκει τον εαυτο της.

Μετά τον αγώνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για την εικόνα της ομάδας του και κατά πόσο οφείλεται στο γεγονός ότι χρειάστηκε να είναι συγκεντρωμένη από την αρχή της εβδομάδας λόγω και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό νωρίτερα. Και με την απάντησή του φρόντισε να ρίξει εκ νέου "σπόντες" για τα παράπονα που έχουν στον Ολυμπιακό από την αντιμετώπιση που είχαν από τους διαιτητές στο ντέρπι με τον "αιώνιο αντιπαλο" : " Γενικά πιστεύω ότι μετά το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα ήρθαμε ακόμα πιο κοντά, πεισμώσαμε ακόμα περισσότερο. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι και στα δύο παιχνίδια και ξεκινήσαμε πολύ καλά. Στο ένα ματς μας αφήσαν να συνεχίσουμε να παίζουμε στο άλλο δεν μας αφήσανε και έγινε αυτό που έγινε σήμερα".

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε: " Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου επειδή σήμερα έπαιξαν με καρδιά. Τα έδωσαν όλα σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού. Πάλεψαν για κάθε μπάλα σε άμυνα και επίθεση. Για κάθε ριμπάουντ και κάθε “νεκρή” μπάλα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, με τον Σπανούλη να ξεκινάει ηγετικά το παιχνίδι. Δεν ήταν μόνο αυτός, όλοι οι παίκτες που ξεκίνησαν ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και δεν θέλω να αφήσω κανέναν εκτός. Έπέβαλλαν τους κανόνες του παιχνιδιού, επιθετικά και αμυντικά.

Είχαμε ένα σπουδαίο πρώτο δεκάλεπτο και ήταν προφανές ότι η Φενέρμπαχτσε θα αντιδρούσε. Άρχισε να πρεσάρει σε όλο το γήπεδο και εμείς καθυστερούσαμε να παίρνουμε αποφάσεις ώστε να επιτεθούμε. Μείωσαν την διαφορά, αλλά εμείς ελέγχαμε τον ρυθμό του αγώνα. Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε σπουδάια προσπάθεια. Όλοι οι παίκτες που έπαιξαν, υποστήριξαν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Θυσίασαν τα κορμιά τους και έδωσαν τα πάντα για την ομάδα και είμαι χαρούμενος που βοήθησαν και οι 12 παίκτες να κερδίσει το παιχνίδι. Είχαμε ανάγκη απο΄ένα πολύ καλό παιχνίδι όπως το σημερινό. Όχι μόνο για να πάρουμε τους πόντους της νικες, αλλά και ψυχολογικούς πόντους.

Συνεχίζουμε. Η EuroLeague είναι πάρα πολύ δύσκολη και όλοι πρέπει να είμαστε σκληροί πνευματικά. Είναι το ίδιο είτε κάνεις μία κακή νίκη ή σπουδαία νίκη. Να μένεις ταπεινός και να ξέρεις πώς να διαχειρίζεσαι το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω του φιλάθλους μας για την στήριξη. Θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο στα τελευταία παιχνίδια και με την φωνή τους να μας βοηθήσουν σε νέες νίκες".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ