EUROLEAGUE

"Μπορούμε να νικήσουμε την Εφές στην έδρα της"

"Μπορούμε να νικήσουμε την Εφές στην έδρα της"

"Για ένα σουτ χάσαμε, μπορούμε να νικήσουμε την Εφές στην Τουρκία, είμαστε ομάδα που ξέρουμε να κερδίζουμε εκτός έδρας". Οι ατάκες των παικτών και ο Λοτζέσκι που δεν προλαβαίνει την σειρά.

Λίγο μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα των playoffs κόντρα στην Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, με τους Πειραιώτες να γνωρίζουν την ήττα (71-73) στα τελευταία δευτερόλεπτα, στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο επικρατούσε απογοήτευση και "παγωμάρα", αλλά και ένα αίσθημα πως έχασαν ένα δικό τους ματς, το οποίο και έλεγχαν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Το EuroLeague Greece βρέθηκε εκεί και σας μεταφέρει ορισμένες από τις ατάκες των παικτών.

"Όταν προηγηθήκαμε με +7 (65-58) στο 35' με το τρίποντο του Σπανούλη, εκεί είχαμε το μομέντουμ και έπρεπε να το "καθαρίσουμε" το ματς. Ήταν λάθος μας που τους αφήσαμε να αντιδράσουν γρήγορα", σχολίαζαν οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν έψαξαν δικαιολογία στην διαιτησία και σε εξωγενείς παράγοντες. Τα είχαν βάλει κυρίως με τους εαυτούς τους, ενώ αναγνώρισαν και την καλή εμφάνιση που έκανε η Εφές στα τελευταία λεπτά: "Δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζουν και οι άλλοι μπάσκετ. Στο τέλος μας "διάβασαν", έπαιξαν έξυπνα και έβαλαν μεγάλα σουτ", κουβέντιαζαν μεταξύ άλλων.

"Δεν κάναμε κακό ματς, δεν ήμασταν τόσο καλοί, όσο στο πρώτο παιχνίδι, αλλά άμα το σκεφτείς για ένα σουτ χάσαμε. Άμα το έβαζε στο τέλος ο Γκριν, θα ήμασταν στο 2-0. Παίζει ρόλο και η τύχη. Η Εφές ήταν βελτιωμένη, αλλά δεν ήταν ανώτερη από εμάς", με τους παίκτες του Ολυμπιακού παράλληλα να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τις μάχες στην Κωνσταντινούπολη: "Είναι κρίμα που χάσαμε το πλεονέκτημα, χάσαμε το ματς μέσα από τα χέρια μας, αλλά έχουμε αποδείξει φέτος πως είμαστε ομάδα που ξέρει να κερδίζει εκτός έδρας, δείχνοντας χαρακτήρα. Δεν υπάρχει άγχος, ούτε φόβος, ούτε έξτρα πίεση. Θα πάμε εκεί να κάνουμε το παιχνίδι μας. Μπορούμε να νικήσουμε την Εφές στην έδρα της. Έχουμε κερδίσει αρκετά ματς εκτός έδρας φέτος".

Παράλληλα, παραδέχτηκαν πως τους ξεγέλασε το γεγονός πως έβαλαν πολλά τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο: "Στο πρώτο ημίχρονο βάλαμε 9 τρίποντα. Αρκετά μεγάλα και ορισμένα τυχερά σουτ. Όταν τα βάζεις, έχεις αυτοπεποίθηση, νιώθεις σε καλή μέρα και μετά δοκιμάζεις ακόμη περισσότερα. Στο δεύτερο μέρος βάλαμε μόλις δύο τρίποντα και γενικότερα δεν παίξαμε κοντά στο καλάθι στον βαθμό που θα το θέλαμε. Μας ξεγέλασε κάπως η ευστοχία μας στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο".

Η εμπειρία του Ολυμπιακού, διαθέτοντας παίκτες που έχουν μεγάλες και πολλές παραστάσεις σε αυτά τα παιχνίδια, διατηρούν την ηρεμία, αλλά και την ψυχραιμία στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο: "Δεν υπάρχει πανικός, ούτε μας έχει πάρει από... κάτω. Ψυχραιμία, δεν ήρθε η καταστροφή. Έτσι είναι τα playoffs, η κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη στην έδρα της. Έχουμε δώσει τα τελευταία χρόνια πολλά ματς σε αυτό το επίπεδο και ειδικά εμείς ξέρουμε πως τίποτα δεν τελειώνει μέχρι να τελειώσει ο αγώνας, μέχρι να φτάσεις στις 3 νίκες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να αντιδράσουμε. Θα δούμε τα λάθη μας, θα τα βελτιώσουμε, θα κοιτάξουμε να βγάλουμε στο παρκέ τα θετικά μας στοιχεία και κυρίως να παίξουμε και πάλι μπάσκετ με σκληράδα, με πάθος, με αποφασιστικότητα και με συγκέντρωση. Σεβόμαστε την Εφές, είναι καλή ομάδα, αλλά στην Τουρκία θα πάμε όχι μόνο για μία, αλλά γιατί όχι και για δύο νίκες. Αυτή η ομάδα έχει σφυρηλατηθεί μέσα από αυτά τα ματς".

"Μπορούμε να νικήσουμε την Εφές στην έδρα της"

Δεν θα προλάβει την σειρά με την Εφές ο Λοτζέσκι

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, πέρα από τις γνωστές περιπτώσεις. Στον Πειραιά χαμογελούν με τα νεότερα για την κατάσταση του Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ο Σέρβος σέντερ υπέστη αιμάτωμα στο γόνατο του στο δεύτερο ματς, όταν έπεσε άτσαλα στο παρκέ κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Η μαγνητική που έκανε ήταν "καθαρή", δεν έχει πρόβλημα και είναι δεδομένη η συμμετοχή του στα παιχνίδια της Κωνσταντινούπολης. Η παρουσία του θα είναι πολύτιμη, καθώς έκανε την "ζημιά" στην Εφές στο πρώτο ματς (11π, 7ρ), αξιοποιώντας το κορμί του σε άμυνα και επίθεση.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί κόντρα στην Εφές χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι. Ήταν ελάχιστες οι πιθανότητες να προλάβει ένα από τα δύο ματς της σειράς, υπήρχε μία μικρή αισιοδοξία, αλλά ο Αμερικανός σουτέρ οριστικά δεν θα παίξει απέναντι στην Αναντολού. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι να μην ακολουθήσει την αποστολή στην τουρκική πόλη, παραμένοντας στην Αθήνα, συνεχίζοντας το ατομικό του πρόγραμμα.

Ο Ματ Λοτζέσκι φέτος αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια του Ολυμπιακού στην EuroLeague, έχοντας μέσο όρο 9.9 πόντους (56.5% δίποντα, 42% τρίποντα, 82.7% βολές), 3.1 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ ανά παιχνίδι. Παραμένει εκτός από το παιχνίδι της 24ης Μαρτίου (εδώ και ένα μήνα), όταν και τραυματίστηκε στο ματς κόντρα στην Ρεάλ στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες σε αυτό το διάστημα πορεύονται χωρίς τον κορυφαίο τους σουτέρ, αξιοποιώντας στο "3" περισσότερο τον Ιωάννη Παπαπέτρου, χρησιμοποιώντας παράλληλα και σχήματα με τρία γκαρντ.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ