ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ: "Το παιχνίδι κρίθηκε από τους γκαρντ"

Μπλατ: "Το παιχνίδι κρίθηκε από τους γκαρντ"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ζάλγκρις, ενώ αναφέρθηκε και στην σύγκρουσή του με τον διαιτητή Εμίλιο Πέρεθ. Τι είπε ο Ζακ ΛεΝτέι.

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ζάλγκιρις και ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά το τέλος της αναμέτρησης της 11ης αγωνιστικής της EuroLeague στάθηκε στα λάθη της ομάδας του και στην απόδοση των γκαρντ.

"Συγχαρητήρια στην Ζάλγκιρις. Προφανώς, το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο της Ζάλγκιρις έκανε την διαφορά. Κάναμε ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο, αλλά τα 20 λεπτά δεν αρκούν για να πάρεις τη νίκη σε μία έδρα σαν αυτή. Χάσαμε τον προσανατολισμό μας στο να παίξουμε οργανωμένα και πειθαρχημένα και το πληρώσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε 16 λάθη και στο πρώτο ημίχρονο κανένα. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να καταλάβεις ποιο ήταν το αποτέλεσμα", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον Αξέλ Τουπάν:

"Μας έλειψε ο Άξελ, ξέρει το γήπεδο, παίζει πολύ καλή άμυνα και κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο. Παίζουμε χωρίς εκείνον στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε ανεξάρτητα από το αν θα έπαιζε ή όχι".

Σε ερώτηση - τοποθέτηση για το αν το ματς κρίθηκε από τους Καβαλιάουσκας και Ντέιβις, είπε: "Έπαιξαν καλά. Δεν χάσαμε από τους ψηλούς, όμως. Χωρίς αμφιβολία το παιχνίδι το έκριναν οι γκαρντ".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για την σύγκρουσή του με τον Εμίλιο Πέρεθ: "Ο διαιτητής επέστρεφε κι έπεσε πάνω μου. Σίγουρα δεν είχε πρόθεση. Ήταν στο λάθος μέρος την λάθη στιγμή. Έχω κάνει επέμβαση στη μέση και σίγουρα δεν ένιωσα καλά Έτσι είναι η ζωή. Έχει περάσει καιρός από τότε που χτύπησα τόσο".

Ο Ζακ ΛεΝτέι από την πλευρά του πρόσθεσε: "Κάναμε 16 λάθη στο δεύτερο ημίχρονο, τα οποία εκμεταλλεύτηκε η Ζάλγκιρις που πήρε βοήθεια και από τους φιλάθλους της. Σε έδρες όπως είναι αυτή, πρέπει να προσέχουμε περισσότερο. Βρήκαν σουτ από τα λάθη μας. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, αλλά το μεγάλο πρόβλημα για εμάς ήταν όταν η Ζάλγκιρις άρχισε να ευστοχεί σε μεγάλα σουτ και και εμείς να κάνουμε λάθη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ