ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ: "Θα πάρουμε τον Ντουράντ αν τον αφήσουν οι Γουόριορς"

Μπλατ: "Θα πάρουμε τον Ντουράντ αν τον αφήσουν οι Γουόριορς"

Ωραίες ατάκες έδωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ μία μέρα πριν το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μίλησε για τον Ντουράντ, για τον παίκτη που θα πάρει, για τα ονόματα που κυκλοφορούν, για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και για το πρόγραμμα που θα γίνει ευνοϊκότερο για τον Ολυμπιακό.

Ευδιάθετος, χαλαρός, αισιόδοξος για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ στη media day του Ολυμπιακού εν όψει της αυριανής αναμέτρησης (20:45) με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την ένατη αγωνιστική της EuroLeague 2018/19.

" Σήμερα κάποιος με ρώτησε για έναν παίκτη, τον οποίο δεν γνώριζα! Γνωρίζω την αγορά και τους παίκτες. Αυτό τον παίκτη, όμως, δεν τον ήξερα. Οι φήμες και οι προσδοκίες των media είναι μεγαλύτερες από τις δικές μου. Έτσι είναι η αγορά. Δεν μπορείς να το ελέγξεις. Κάποιοι σου προτείνουν κάποιον και αυτό γίνεται είδηση. Θα σας πω κάτι. Αν ο Κέβιν Ντουράντ φύγει από το Γκόλντεν Στέιτ, αν τον αφήσουν οι Γουόριορς, θα τον πάρουμε. Είμαι απόλυτα ειλικρινής, αν φύγει, θα τον πάρουμε. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί, αυτή είναι η αλήθεια" σχολίασε με χιούμορ ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ:

" Μία εβδομάδα με δύο παιχνίδια στην EuroLeague είναι πάντα μία συναρπαστική πρόκληση. Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά αγώνων, παίξαμε με την Φενέρμπαχτσε, τον Παναθηναϊκό και την Μπάγερν. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Ρεάλ. Για αυτό, όμως, το επιτελείο και οι παίκτες υπογράψαμε στον Ολυμπιακό. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πιστεύουμε πως θα γίνει ένα ποιοτικό ματς. Ανυπομονούμε να παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους. Θας μας βοηθήσουν με το πάθος τους και θα μας δώσουν ώθηση για τη νίκη.

Στο Μόναχο πως θα γινόταν μάχη. Είχαμε κάποια προβλήματα στην αρχή στην επίθεση, αλλά γνωρίζαμε πως με καλή άμυνα, θα είχαμε το πλεονέκτημα. Δεν ήταν εύκολο λόγω των συνθηκών αυτό το παιχνίδι. Προερχόμασταν από δύκολους αγώνες. Είχαμε παίξει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να νικήσουμε και αυτό κάναμε. Οι φίλαθλοι μάς βοήθησαν. Μας έδωσαν κίνητρο. Ήταν μεγάλος ο αριθμός τους. Ήρθαν και στην προπόνηση και έδειξαν πως υπάρχει οικογενειακό κλίμα.

Οπως έχω ξαναπεί, δεν ανησύχησα μετά τις ήττες, ούτε χαίρομαι τόσο πολύ για τις νίκες. Έτσι είναι τα πράγματα, πρέπει να κοιτάς μποστά στο μέλλον.

Eίμαστε ακόμα στον Νοέμβριο. Είμαστε μία ομάδα με νέους και έμπειρους παίκτες που παίζουν πρώτη φορά μαζί. Θέλουμε να είμαστε υγιείς. Το πρόγραμμα θα αλλάξει και θα αντιστραφεί η κατάσταση. Το πρόγραμμα σε σύγκριση με άλλων ομάδων ήταν πολύ πιο δύσκολο. Θα δούμε πώς θα πάει η κατάσταση. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε.

Ο Τουπάν δεν θα αγωνιστεί. Επίσης, έλειπε και ο Στρέλνιεκς, ο οποίος είδατε πόσο μας βοήθησε και πόση επίδραση είχε. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Η Ρεάλ έχει 15 ποιοτικούς παίκτες. Αν λείψουν δύο από έναν αγώνα, δεν είναι τόσο καθοριστικό. Προετοιμαζόμαστε όμως για να αντιμετωπίσουμε μία πολύ μεγάλη ομάδα.

Στον Γιάννη Σφαιρόπουλο εύχομαι τα καλύτερα. Αγαπώ τον Ολυμπιακό, αλλά η Μακάμπι είναιμία από τις αγαπημένες μου ομάδες. Ελπίζω να πετύχουν. Είναι δύσκολη περίοδος για την ομάδα και για εκείνον μια μεγάλη πρόκληση, αλλά είναι πολύ καλός προπονητής και του εύχομαι τα καλύτερα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ