ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ: "Περήφανος για την αντίδραση των παικτών"

Μπλατ: "Περήφανος για την αντίδραση των παικτών"

Ντέιβιντ Μπλατ έμεινε ικανοποιημένος από την αντίδραση που έδειξαν οι παίκτες του μετά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο και είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακόw να πάρει τη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ολυμπιακός στην 4η "στροφή" της EuroLeague επανήλθε στις επιτυχίες επικρατώντας της Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο Ντέιβιντ Μπλατ έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του.

"Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Πιστεύω πως και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλά. Υπήρχαν σημεία στον αγώνα που πήραμε τον έλεγχο και καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, αλλά δεν ήταν τόσο εύκολο. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και απουσίαζαν από αυτήν δύο σημαντικοί παίκτες. Όσο περνάει ο καιρός, θα δείτε πως θα παίζει καλύτερα. Είναι μία ομάδα που σέβομαι πάρα πολύ. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που αντέδρασαν οι παίκτες μετά την ήττα από την Αρμάνι. Έδειξαν χαρακτήρα", είπε αρχικά ο ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε για τα σημεία του αγώνα που δεν τον άφησαν ευχαριστημένο:

"Πρέπει να είμαστε περισσότερο συνεπείς στην άμυνα. Για δύο δεκάλεπτα παίξαμε καλά στην άμυνα.. Πιστεύω πως η συνέπεια έρχεται με τον καιρό, την δουλειά και τις προπονήσεις. Είμαι ευχαριστημένος από την δέσμευση και την προσπάθεια των παικτών. Θέλουν να είναι μία καλή ομάδα. Πιστεύω πως θα είμαστε περισσότερο συνεπείς με την πάροδο του χρόνου".

Όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής των παικτών του, δήλωσε: "Αυτό είναι το δικό μου στυλ. Με τους συνεργάτες μου διαλέξαμε τους παίκτες μας για να παίξουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Χρησιμοποιούμε πολλούς παίκτες, γιατί παίζουμε σε ψηλό τέμπο. Δεν είναι εύκολο για τους παίκτες να παίζουν για πολλά λεπτά σε αυτόν τον ρυθμό, οπότε χρησιμοποιούμε πολλούς παίκτες στο ροτέισον".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για την άμυνα του Ολυμπιακού και αν η ομάδα του θα πάρει κάποια νίκη από την άμυνα: "Κρατήσαμε την Χίμκι χαμηλά στο σκορ στην 1η αγωνιστική. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Με την ταχύτητα που παίζουμε, οι κατοχές αυξάνονται, οπότε είναι λογικό και για τους αντιπάλους να σημειώνουν περισσότερους πόντους. Πρέπει να προσέξουμε τα επιθετικά ριμπάουντ. Η Μπασκόνια απέναντι μας σημείωσε 80 πόντους. Δεν είναι λίγοι, αλλά αν δούμε τις κατοχές, θα καταλάβουμε πως αυτός ο αριθμός δεν είναι τόσο μεγάλος. Με την Αρμάνι Μιλάνο οι κατοχές ήταν πολλές, δεν παίξαμε καλή άμυνα, έβαλαν τα σουτ και ήρθε η ήττα. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσουμε σε αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν γίνεται πάντα να έχεις αυτό που θες".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ