ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ: "Ο κόσμος θα μας δώσει δύναμη κι ενέργεια"

Μπλατ: "Ο κόσμος θα μας δώσει δύναμη κι ενέργεια"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο (19/10, 21:00) και στάθηκε στους φίλους της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στους Νίκολα Μιλουτίνοβ και Γιώργο Μπόγρη.

Ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα για την πρώτη εντός έδρας αναμέτρησή του στην EuroLeague και ο Ντέιβιντ Μπλατ - ο οποίος σημείωσε την δυναμική της Αρμάνι Μιλάνο (19/10, 21:00) - δεν έκρυψε πως περιμένει από τους φίλους της ομάδας του να της δώσουν ώθηση για να κάνει το 3/3 στην EuroLeague.

"Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη εβδομάδα, καθώς υπήρχαν πολλά παιχνίδια σε λίγες ημέρες και στο ενδιάμεσο είχαμε και ταξίδια. Είναι μία πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει. Πρέπει να είσαι έτοιμος σωματικά και πνευματικά. Για αυτό προετοιμαζόμαστε από την αρχή της προετοιμασίας. Το καλό είναι πως όλοι είμαστε στην ίδια κατάσταση", είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος εν συνεχεία για τον Γιάνις Στρέλνιεκς :

"Υπέστη έναν μυϊκό τραυματισμό και θα βλέπουμε καθημερινά την κατάσταση του".

Όσον αφορά την Αρμάνι Μιλάνο, είπε πως "είναι μία πολύ καλή ομάδα. Παίζει όμορφο μπάσκετ, έχει δείξει την ποιότητά της και η αναμέτρηση θα είναι μία πρόκληση για εμάς. Έχουν πολλούς πολύ καλούς παίκτες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση ως ομάδα και να εξολοθρεύσουμε τα όπλα τους".

Για την αναφορά του στον Γιώργο Μπόγρη μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια δήλωσε: " Όταν έχεις μία μεγάλη σεζόν, πρέπει να έχεις την δέσμευση όλων όσων είναι στο ρόστερ πως θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό και θα ακολουθήσουν την φιλοσοφία της ομάδας. Μίλησα στους παίκτες, όπως μιλάω κάθε φορά μετά τους αγώνες. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Κάθε φορά λέω το ίδιο".

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοβ , τόνισε : "Ο Νίκολα ήταν υπέροχος. Αυτό που πιστεύω πως χαρακτηρίζει έναν παίκτη είναι η συνέπεια. Θα είμαι χαρούμενος να τον δω να έχει αυτή την σταθερότητα. Δουλεύει πολύ σκληρά και είμαι πολύ ικανοποιημένος από εκείνον".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για την σημασία των δύο εκτός έδρας νικών του Ολυμπιακού απέναντι σε ομάδες που την περσινή σεζόν τον είχαν νικήσει: " Eίναι νέα σεζόν και έχουμε μία νέα ομάδα. Όταν ξεκινάς με δύο δύσκολα παιχνίδια, δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Εμείς ανταποκριθήκαμε και πλέον μένει να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Επιστρέφουμε στο σπίτι μας και κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια. Είναι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστούμε στην έδρα μας, στον Πειραιά και μπροστά από τους φιλάθλους μας. Ελπίζουμε να μας δώσουν ενέργεια, δύναμη και το πάθος για να έχουμε μία πολύ καλή συνέχεια".

Να προστατέψουμε την έδρα μας

O Ζακ ΛεΝτέι από την πλευρά του παρατήρησε αρχικά πως "η Αρμάνι Μιλάνο είναι μία ομάδα που σκοράρει πολύ. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα, να σκοράρουμε και να παίξουμε καλό μπάσκετ", ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το κατά πόσο είναι δύσκολο για μία ομάδα να δίνει back2back παιχνίδια:

"Δεν είναι δύσκολο. Είμαστε επαγγελματίες. Έχουμε έμπειρους παίκτες στην ομάδα. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα, να αγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο και να θα κάνουμε ό,τι για αυτό. Έχουμε πολύ καλό προπονητικό επιτελείο, το οποίο μας προετοιμάζει. Θέλουμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο και να πάρουμε τη νίκη".

Μπλατ: "Ο κόσμος θα μας δώσει δύναμη κι ενέργεια"

Όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού, είπε: " Χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους. Θέλουμε να παίζουμε σε πολύ καλό επίπεδο, να παλέψουμε για την 1η θέση της Euroleague και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πίεση στην ομάδα του μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες: "Είναι πιο εύκολο όταν ξεκινάς με νίκες, αλλα πίεση υπάρχει σε κάθε παιχνίδι της Euroleague. Πάντα πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και να μην αφήνεις το πόδι από το γκάζι Είναι καλό που ξεκινήσαμε με δύο νίκες, αλλά θέλουμε να προστατεύουμε την έδρα μας".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ