EUROLEAGUE

Μπλατ: "Να κάνουμε καλή δουλειά, ειδικά στην άμυνα"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι Ντέιβιντ Μπλατ και Κώστας Παπανικολάου μίλησαν ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γκραν Κανάρια (21/3, 22:30) για την 28η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός δίνει έναν κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα με τη Γκραν Κανάρια (21/3, 22:30) για την 28η αγωνιστική της EuroLeague και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ήττα, στην προσπάθεια των Πειραιωτών για να μπουν στα playoffs και να έχουν ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, ανέφερε για τη μεγάλη μάχη των ερυθρολεύκων: "Είναι μια ενδιαφέρουσα δυναμική αυτή μιας διαβολοβδομάδας. Για μας είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην προσπάθειά μας να προκριθούμε στα playoffs. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερο μπάσκετ μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη.

Χθες (19/3), παίξαμε σε έναν ρυθμό που είχαμε νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Δεν είχαμε κανένα παιχνίδι πλήρεις για τόσο καιρό. Απέναντι στην Μπάγερν παίξαμε με τον τρόπο που ξέρουμε εμείς, τρέξαμε και αυτός είναι ο τρόπος που μας αρέσει να παίζουμε. Όμως και η Γκραν Κανάρια είναι μια ομάδα που αρέσκεται στο να τρέχει.

Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά, ειδικά στην άμυνα. Η αντίπαλος δεν έχει να χάσει κάτι, παίζει το τελευταίο ματς στην έδρα της και θα θέλει τη νίκη μπροστά στο κοινό της. Έχει πολύ βαθύ ρόστερ και δεν ξέρεις ποιον παίκτη θα αντιμετωπίσεις".

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: "ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ..."

Ο 29χρονος φοργουορντ, Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού, έκανε δηλώσεις και τόνισε πως θέλει η εμφάνιση επί της Μπάγερν να είναι η αρχή για την αντεπίθεση της ομάδας του Πειραιά.

"Ο αγώνας με την Μπάγερν ήταν πάρα πολύ καλός για μας. Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι. Βγάλαμε μια αντίδραση που έπρεπε να έχουμε βγάλει καιρό τώρα και το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε έτσι. Το να κάνεις μια καλή εμφάνιση και να μη δώσεις συνέχεια σε αυτό, θα είναι σαν να έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό. Για μας τα εναπομείναντα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά, είναι ουσιαστικά τρεις τελικοί και πρέπει όλοι μαζί να είμαστε συγκεντρωμένοι για να έχουμε την ομάδα σε έναν καλό ρυθμό στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Δεν εστιάζουμε στο κίνητρο της Γκραν Κανάρια, έχουμε δικά μας θέματα που πρέπει να κοιτάξουμε και να σταθεροποιήσουμε. Είτε παίζεις με τον πρώτο της Ευρωλίγκας, είτε με τον τελευταίο της Basket League το ζητούμενο είναι να έχουμε εμείς μια σταθερότητα και ελπίζω το ματς με την Μπάγερν να ήταν η αρχή της σταθερότητας και από εδώ και πέρα η ομάδα να παίζει σε υψηλό τέμπο, ένα μπάσκετ που απολαμβάνουμε κι εμείς αλλά και ο κόσμος.

Σίγουρα δεν έχει συνηθίσει ο Ολυμπιακός να έχει τέτοια εικόνα, σίγουρα μας ενοχλεί εμάς και την ψυχολογία μας. Κανείς δεν θέλει μια εικόνα που δεν είναι αντιπροσωπευτική του συλλόγου, αλλά και των παικτών και της δουλειάς που γίνεται. Τώρα μας δίνεται μια καλή ευκαιρία να ξαναβρούμε τον εαυτό μας για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ