ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ: "Κλειδί ο Τουπάν"

Μπλατ: "Κλειδί ο Τουπάν"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ εξήγησε πώς ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη της Αναντολού Εφές, ενώ έβγαλε το... καπέλο του και στον Αξέλ Τουπάν.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές στην 12η "στροφή" της EuroLeague κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον MVP της αναμέτρησης, Αξέλ Τουπάν.

"Είχαμε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Παπανικολάου που σημείωσε 9 πόντους, αλλά παίκτης κλειδί ήταν ο Τουπάν. Μας έλειψε για αρκετό καιρό και ήταν πολύ καλός και στις δύο πλευρές του γηπέδου", τόνισε ο 59χρονος προπονητής του Ολυμπιακού απαντώντας στην σχετική ερώτηση, ενώ νωρίτερα είχε πει:

"Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Γνωρίζαμε πόσο καλή επιθετική ομάδα είναι η Εφές. Είχαμε στοχεύσει σε κάποια στοιχεία. Φορές πετύχαμε και φορές όχι. Αυτό, όμως, που πετύχαμε ήταν να διατηρήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και το πνεύμα και αυτό μας οδήγησε στη νίκη. Οι φίλαθλοι που ήρθαν στο γήπεδο με καθυστέρηση μας έδωσαν ώθηση κι έξτρα κίνητρο. Είπα και πριν από το παιχνίδι, πως αν θέλουμε ο κόσμος να μας υποστηρίζει, πρέπει να παίζουμε καλά. Πιστεύω πως παίξαμε καλά",είπε αρχικά ο 59χρονος Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Έμεινα έκπληκτος που δεχθήκαμεί 34 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αυτό που είχαμε πει είναι να αποφύγουμε τα λάθη που θα οδηγούσαν την Εφές στο ανοιχτό γήπεδο και να παίξουμε καλή άμυνα στο τρίποντο, αλλά δεν το κάναμε. Η Εφές είχε 6/9 τρίποντα στη δεύτερη περίοδο και γι’ αυτό μειώθηκε η διαφορά".

Για τα 18 επιθετικά ριμπάουντ της ομάδας του, ανέφερε: "Είναι αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας και των ισορροπημένων σουτ. Είχαμε παίκτες σε καλές θέσεις. Δεν κάναμε 16 λάθη, όπως στο ματς με την Ζάλγκιρις και είχαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ριμπάουντ".

Για την σημασία της νίκης της ομάδα του, τόνισε: "Κάθε νίκη σε φέρνει σε καλύτερη θέση για να προκριθείς. Το σημαντικό είναι να παίρνουμε νίκες. Δίνουμε μία μάχη για να προκριθούμε. Όταν το πετύχουμε αυτό, ίσως δούμε κάτι διαφορετικό. Κοιτάμε πάντα τη νίκη. Είναι σίγουρο πως νικήσαμε μία πολύ καλή ομάδα".

Επίσης, παρατήρησε πως "στην πρώτη και στην τέταρτη περίοδο ήμασταν αποφασιστικοί και επιθετικοί. Παίξαμε πολύ δυνατά, αλλά με το στυλ που παίζουμε, όταν δίνουμε κατοχές μπάλας στον αντίπαλο, είναι δύσκολο και για την επίθεσή μας. Η Εφές είναι μία πολύ καλή ομάδα με υψηλή ποιότητα και παίκτες με πολύ καλά χαρακτηριστικά".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος: "Είναι rookie στην διοργάνωση και θα έχει σκαμπανεβάσματα. Έχει κάνει σπουδαία ματς και σε κάποια άλλα δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός. Αυτό είναι λογικό, γιατί είναι rookie. Πρέπει να κρατηθεί ψυχολογικά και να μας βοηθήσει και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Το έχει δείξει, τον εμπιστευόμαστε και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ