ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ: "Ίσως έπρεπε να παίξει περισσότερο ο Μάντζαρης"

Μπλατ: "Ίσως έπρεπε να παίξει περισσότερο ο Μάντζαρης"

Ο Ντέιβιντ Μπλατα εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ αναφέρθηκε και στον μικρό χρόνο συμμετοχής του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αγωνίστηκε μόλις για 2:10 στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ο Ντέιβιντ Μπλατ στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της EuroLeague, παραδέχθηκε πως ο 28χρονος γκαρντ ίσως έπρεπε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο.

"Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι αντίπαλοί μας έπαιξαν πολύ καλύτερα από εμάς. Δεν θα κερδίσεις πολλά παιχνίδια, όταν χάνεις 20 ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα για να του δίνεις δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Όταν δεν παίρνεις τα αμυντικά ριμπάουντ, δεν μπορείς να τρέξεις και να παίξεις, όπως θέλουμε εμείς. Αυτή είναι η ιστορία του αγώνα", δήλωσε αρχικά ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για την φτωχή συνεισφορά των γκαρντ της ομάδας του σε σύγκριση με εκείνη των αντιπάλων του.

"Οι αντίπαλοι γκαρντ έπαιξαν καλύτερα και υπερίσχυαν. Δεν έχω κάποια περαιτέρω εξήγηση. Το σχόλιο ή η ερώτησή σας είναι αληθές. Ήταν ένα σημαντικό στοιχείο του αγώνα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο".

Όταν ρωτήθηκε για τον Βαγγέλη Μάντζαρη, τόνισε πως "ισως έπρεπε να παίξει περισσότερο".

Για το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες της ομάδας του αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε ντέρμπι, είπε: "Είναι ένας παράγοντας. Ένας τρόπος να αντισταθμίσεις είναι να είσαι καλός στα αμυντκά ριμπάουντ και να μην κάνεις λάθη. Δεν τα καταφέραμε. Αυτά τα ματς πρέπει να τα ζήσουν οι παίκτες μας για να εξελιχθούν. Στο πρώτο ημίχρονο παρά την ατμόσφαιρα δείξαμε την ποιότητα και σταθήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν τα καταφέραμε, γιατί δεν κάναμε καλά τα απλά πράγματα. Δεν πήραμε τα αμυντικά ριμπάουντ και χάναμε την μπάλα.

Επίσης, παρατήρησε πως "ήμουν ειλικρινής, όταν είπα πως τα 20 επιθετικά ριμπάουντ, είναι πάρα πολλά. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Πρέπει να δεχθείς λιγότερους από 80 πόντους για να νικήσεις εδώ".

Για το τι προλαβαίνει να αλλάξει η ομάδα του για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, για την 6η αγωνιστική της Basket League, τόνισε: "Πρώτα από όλα προηγούνται άλλα ματς,. Πρέπει να σκεφτώ πώς θα προσεγγίσουμε αυτά τα ματς. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μεγάλη σημασία για το πρωτάθλημα. Θα είμαστε έτοιμοι, αλλά πρέπει πρώτα να προετοιμάσουμε τα άλλα παιχνίδια".

Για το αν η EuroLeague πλησιάζει το NBA λόγω των μεγάλων σκορ, είπε: "Διαφωνώ. Στην Euroleague βλέπεις ομάδες να παίζουν άμυνα και τα ματς της κανονικής περιόδου είναι σαν να παίζεις στα playoffs. Στο ΝΒΑ βλέπεις τις ομάδες να παίζουν καλύτερη άμυνα στα playoffs Ούτε αυτή την ατμόσφαιρα θα βλέπατε στο ΝΒΑ, ούτε την ένταση των αγώνων. Έχει διαφορετική δυναμική η Euroleague. Οι ομάδες προσπαθούν να αυξήσουν τον ρυθμό των αγώνων".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για την εξέλιξη του μπάσκετ: "Οι ομάδες προσπαθούν να αυξήσουν τον ρυθμό των αγώνων. Σίγουρα ξέρω πως αυτό θέλουμε να κάνουμε εμείς, αλλά όταν χάνεις 20 ριμπάουντ, δεν μπορείς να σκοράρεις γιατί δεν έχεις την μπάλα. Ο μεγάλος Τσαρλς Μπάρκλεϊ, όταν δεν έχεις την μπάλα, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είμαι πολύ χαρούμενος που για τις συνεντεύξεις Τύπου στην Ελλάδα. Γίνονται πολλές ερωτήσεις. Σε άλλα μέρη δεν γίνονται καθόλου και δείχνουν σαν να μην ενδιαφέρονται. Χαίρομαι για αυτό, παρότι δεν έχω καλή διάθεση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ