EUROLEAGUE

Μπλατ: "Δεν παίξαμε το μπάσκετ που ήθελα και ευθύνομαι γι' αυτό"

EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Του έλειψε ένας δεύτερος, αθλητικός σέντερ; Ευθύνεται εκείνος για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έφτασε στα playoffs της EuroLeague; Ο Ντέιβιντ Μπλατ απάντησε στη συνέντευξη Τύπου του ματς με τη Νταρουσάφακα.

Δύσκολο βράδυ για τον Ολυμπιακό, τους προπονητές, τους παίκτες, τους παράγοντες και τον κόσμο της ομάδας. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν της Νταρουσάφακα για την 30η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2018/19, είχαν όμως μείνει από το βράδυ της Πέμπτης εκτός οκτάδας καθώς η Ζάλγκιρις νίκησε στη Μαδρίτη τη Ρεάλ και πήρε εκείνη το εισιτήριο για τα playoffs της διοργάνωσης. Ο Ντέιβιντ Μπλατ ήταν φανερά στενοχωρημένος από το φινάλε της χρονιάς και αυτό φάνηκε και στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αμερικανοισραηλινού τεχνικού:

" Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε απόψε για να μας υποστηρίξει, αλλά και όλους όσους μας υποστήριξαν στη φετινή σεζόν. Είμαστε όλοι απογοητευμένοι και στενοχωρημένοι από τα αποτελέσματα, ελπίζουμε πως αυτή η εμπειρία θα μας βελτιώσει στο μέλλον. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, πρέπει όμως να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, πρέπει να ξέρουμε πως να αντιδράσουμε. Απόψε τα παιδιά έπαιξαν με περηφάνεια, έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Αυτός ήταν ο σωστός τρόπος αντίδρασης. Ανυπομονούμε για καλύτερες μέρες.

Προσωπικά πιστεύω πως ο τρόπος με τον οποίο μας υποστήριξε ο κόσμος ήταν συγκινητικός. Αυτό φαντάζομαι θα πιστεύουν και οι παίκτες και οι παράγοντες της ομάδας. Μας έδωσαν κίνητρο. Χάσαμε από τη Νταρουσάφακα νωρίς στη σεζόν, όμως υπήρχαν κι άλλα ματς στα οποία δεν καταφέραμε να κάνουμε τη δουλειά. Είχαμε το τελευταίο σουτ με τη Φενέρμπαχτσε εδώ, ήμασταν μια φάση μακριά από το να κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, το ματς με τη Ζάλγκιρις ήταν ματς δύο φάσεων. Και υπήρχαν κι άλλα στα οποία μπορούσαμε να κερδίσουμε. Δεν το κάναμε και έτσι βρεθήκαμε σε αυτή την κατάσταση. Είναι απογοητευτικό το φινάλε για όλους, είναι όμως σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο μας υποστήριξε απόψε ο κόσμος.

Είπα σήμερα το πρωί στην ομάδα να παίξει με περηφάνεια. Θέλω πάντα να είμαστε η ίδια ομάδα, να μην αλλάζουμε πρόσωπο. Να είμαστε συνεπείς και επαγγελματίες ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Πληγωθήκαμε, είδατε στο πρώτο δεκάλεπτο πως ήμασταν στο σκοτάδι. Στη συνέχεια οι παίκτες ξύπνησαν και έκαναν τρία εξαιρετικά δεκάλεπτα. Βρήκαμε δύναμη για να παίξουμε σκληρά και να παίξουμε και καλά. Κανείς δεν θα μας λυπηθεί, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι παίξαμε χωρίς σημαντικούς παίκτες μας και αυτό μας πλήγωσε. Δυστυχώς δεν βρήκαμε τρόπο για να τα ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα και αυτό είναι απογοητευτικό.

Δεν παίξαμε το μπάσκετ που περίμενα. Ειδικά από τα μέσα της σεζόν κι έπειτα. Είναι δική μου η ευθύνη για το ότι δεν τα κατάφερε η ομάδα να παίξει όπως εγώ ήθελα μετά το μέσο της χρονιάς. Είχαμε έναν πολύ καλό σέντερ, έναν από τους κορυφαίους της EuroLeague. Μπορεί να μην είναι ο πιο αθλητικός, είναι όμως φοβερός και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αν έπρεπε να έχουμε ακόμη έναν; Ίσως αυτό να είναι κάτι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας.

Περιμένω να δω τις συνθήκες, η διοίκηση ήταν ξεκάθαρη για το τι θέλει να κάνει. Αγαπώ αυτή την ομάδα, θα ετοιμάσω τους παίκτες μου μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή.

Σκέφτομαι συνεχώς το ενδεχόμενο ενίσχυσης, όμως δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο είναι ρεαλιστικό. Δεν έχω πρόβλημα με τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου, σκέφτομαι συνεχώς τα στοιχεία που έχουμε και αυτά που μας λείπουν. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια προσθήκη πάντως".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ