EUROLEAGUE

Μπλατ: "Αν χρειαστεί, θα αφήσω πάλι τον Σπανούλη στον πάγκο"

Μπλατ: "Αν χρειαστεί, θα αφήσω πάλι τον Σπανούλη στον πάγκο"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έβγαλε το καπέλο του στον Κώστα Παπανικολάου και στον Ζακ ΛεΝτέι, ενώ αναφέρθηκε στον μικρό χρόνο συμμετοχής του Βασίλη Σπανούλη στο ματς με την Μπασκόνια.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ εξήγησε πώς ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπασκόνια , έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Παπανικολάου και του Ζακ ΛεΝτέι, ενώ μίλησε και για τον χρόνο συμμετοχής του Βασίλη Σπανούλη.

Ο έμπειρος κόουτς κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής ρωτήθηκε για τον χρόνο συμμετοχής του Βασίλη Σπανούλη και το αν η ομάδα του έχει βρει τον τρόπο να αγωνίζεται χωρίς εκείνον στα τελευταία λεπτά: " Δεν ήταν στο παιχνίδι, όταν ευστόχησε ο Παπανικολάου. Αν ήταν, μπορεί να έπαιρνε εκείνος το σουτ. Δεν μπορείς να περιμένεις συνέχεια από τον ίδιο παίκτη, να κάνει το ίδιο play. Είναι προβλέψιμο. Το σουτ του Κώστα ήταν ξεχωριστό, αλλά πιστεύω πως η συμπεριφορά και το πνεύμα του έκαναν την διαφορά στο παιχνίδι, όχι το σουτ. Όλοι θυμούνται το σουτ, αλλά ό,τι έκανε πριν με την ενέργειά του ήταν πολύ σημαντικό. Το πλάνο δεν ήταν να παίξει 11 λεπτά. Κοουτσάρω με τον τρόπο που πιστεύω πως είναι ο καλύτερος για να πάρουμε τη νίκη. Χρειαζόμασταν πεντάδες με μεγαλύτερο μέγεθος και καλύτερες στην άμυνα.

Το κάναμε και με την Φενέρ, αλλά ηττηθήκαμε. Δεν ήταν στο πλάνο μου να παίξει 11 λεπτά. Ήταν απόφαση που πάρθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα. Είναι ασυνήθιστο και σίγουρα δεν θα το βλέπουμε συχνά. Ξέρετε την πορεία μου. Έχω κοουτσάρει πάρα πολύ καλούς παίκτες και είναι ένας από τους σπουδαιότερους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αν χρειαστεί, δεν θα τον αφήσω ξανά στον πάγκο, όπως και τον οποιοδήποτε".

Νωρίτερα ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε πει: " Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που έδειξαν τον χαρακτήραν τους. Δεν τα παράτησαν. Επίσης, αξίζουν συγχαρητήρια και στην Μπασκόνια, γιατί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έπαιξε καλύτερα. Αυτό κάνει το παιχνίδι ιδιαίτερο. Όταν μένεις προσηλωμένος, μπορείς να αντεπεξέλθεις στις δυσκολίες. Πολλοί παίκτες έπαιξαν πολύ καλά, αλλά αυτό που έκανε ο Κώστας Παπανικολάου ήταν εξαιρετικό. Το χάρηκα πολύ".

Επίσης, τόνισε πως " είμαστε ομάδα που αποτελείται από έμπειρους και νεαρούς παίκτες. Πιστεύω πως οι έμπειροι παίκτες ανέλαβαν την ευθύνη και παρότρυναν τους υπόλοιπους να τους ακολουθήσουν στην άμυνα. Κατάλαβαν πως το ματς δεν πήγαινε καλά. Δεν είναι εύκολο να παίζεις με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και μετά με την Μπασκόνια. Σήμερα μάθαμε πως ένας σημαντικός παίκτης δεν θα έπαιζε. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Ζακ, ο οποίος έκανε βήματα. Υπήρχε μία σειρά αγώνων που δεν έπαιζε καλά, γιατί είναι rookie. Είναι πολύ καλό αυτό που έκανε".

Για το αν ήταν ρίσκο ο Ολυμπιακός να πορευτεί με την συγκεκριμένη γραμμή ψηλών, τόνισε: " Έχουμε τον Αγραβάνη και αποφασίσαμε να τον περιμένουμε.. Πιστεύω πως με τον Νίκο, τον Ζακ και τον Μπόγρη και τον Αγραβάνη για λίγα λεπτά, νιώθουμε καλά. Δεν πιστεύω πως ήταν ρίσκο. Ξύπνησε το πρωί και είχε πυρετό. Τι να κάνουμε; Πάντα σκέφτεσαι αυτό που δεν έχεις. Το σημαντικό είναι να σκέφτεσαι αυτό που έχεις. Έχουμε καλούς παίκτες, με καλό χαρακτήρα που παίζουν καλά για την ομάδα. Είναι μία ενδιαφέρουσα περίοδο με πολλά παιχνίδια σε λίγες ημέρες. Έχει περίεργη δυναμική. Αρκετές μεγάλες ομάδες αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Πρέπει να είσαι έτοιμος και αξίζουν εύσημα στους παίκτες".

Τέλος, επισήμανε πως " ο τρόπος που ήρθε η νίκη αξίζει περισσότερο από το αποτέλεσμα. Χτίζει χαρακτήρα για το μέλλον". Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ ρωτήθηκε για την αναζήτηση γκαρντ της ομάδας του: " Το ήξερα πως κάποιος θα το ρωτούσε. Δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη απάντηση για να μην χρειαστεί να ρωτήσετε ξανά. Μου αρέσει η ομάδα μου. Αν έρθει κάποιος παίκτης, πρέπει να είναι πάρα πολύ καλός. Αν είχαμε φέρει έναν παίκτη πριν από αυτό το ματς, θα το είχαμε χάσει. Οι παίκτες δεν θα είχαν αυτοπεποίθηση, θα υπήρχε θέμα εμπιστοσύνης και χημείας. Μελλοντικά θα μας βοηθούσε, αλλά σήμερα θα χάναμε. Είναι εύκολο να υπογράψουμε κάποιον παίκτη. Μπορώ να το κάνω και τώρα. Θέλουμε, όμως, κάτι πολύ καλό".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ