EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Χαρούμενος που ανταποκριθήκαμε στα δύσκολα"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για την καλύτερη προετοιμασία που γίνεται από τη στιγμή που έχει περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Τελ Αβίβ.

Να έχει ο Ολυμπιακός υγεία στο μυαλό και το σώμα θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως δήλωσε κατά την αναχώρηση της ομάδας του για το Τελ Αβίβ. Εκεί οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν το βράδυ της Πέμπτης (27/2 στις 21:05) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με τον Μπαρτζώκα να έχει 14 παίκτες στη διάθεσή του για να στελεχώσει τη δωδεκάδα που θα μπει στο παρκέ του θρυλικού Γιαντ Ελιάου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και δημοσίευσε το olympiacosbc.gr:

" Όλοι αναγνωρίζουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού. Η Μακάμπι έχει δυνατή ομάδα. Υπάρχουν καλά νέα όσον αφορά εμάς, υπό την έννοια ότι είμαστε περισσότεροι και μπορούμε να προετοιμάσουμε καλύτερα τα παιχνίδια. Υπάρχει, όμως, ένα δεδομένο, ότι έχουμε πολλούς παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση είτε γιατί ήταν άρρωστοι, είτε επειδή ήταν τραυματίες και τώρα επανέρχονται, είτε γιατί ήταν ανέτοιμοι. Για παράδειγμα ο Μπάικς ήταν έναν μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης κι ο ΜαΚίσικ το ίδιο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ανισομέρεια στην φόρμα των παικτών και καλούμαστε μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε.

Δεν μπορείς να ξέρεις από πριν τι θα είναι σημαντικό. Πάντα το να έχεις περισσότερες κατοχές από τον αντίπαλό σου, δηλαδή να κάνεις λιγότερα λάθη, περισσότερα κλεψίματα, να πάρεις τα ριμπάουντ. Όλα αυτά που απαιτούν ένταση στο παιχνίδι είναι σημαντικά. Η Μακάμπι είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει στο γήπεδό της με ενθουσιασμό από τον κόσμο, οπότε το να προστατεύσεις την μπάλα και να μην κάνεις λάθη, αλλά να κάνεις καλές επιλογές ακόμη κι αν είναι άστοχες, είναι σημαντικό. Δεν πρέπει να δώσεις τη μπάλα στα χέρια τους.

Αυτό που έγινε στα προηγούμενα ματς ήταν λόγω ειδικών συνθηκών και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ανταποκριθήκαμε. Ο κάθε προπονητής είναι χαρούμενος όταν έχει όλους τους παίκτες του στην διάθεσή του. Μπορεί να είσαι πλήρης και να χάσεις, μπορεί να είσαι ελλιπής και να κερδίσεις. Δεν έχει σημασία αυτό. Μια ομάδα πρέπει να προετοιμάζεται φυσιολογικά, να έχει υγεία στο μυαλό και στο σώμα για να χτυπά τα παιχνίδια".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ