EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Με τόσες απουσίες, η τακτική περνάει σε δεύτερη μοίρα"

 EUROLEAGUE / MEDIA DAY ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / MEDIA DAY ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε την παραμονή του αγώνα με τη Βιλερμπάν για τα πολλά προβλήματα του Ολυμπιακού, την ανάγκη για ετοιμότητα απ' όσους παίξουν, αλά και τις δύο προσθήκες που έκαναν οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τον εντός έδρας αγώνα με τη Βιλερμπάν, δίχως την απαιτούμενη ηρεμία. Από τη μία το ban της EuroLeague (ακόμη δεν είναι γνωστό αν ο Σακίλ ΜακΚίσικ κι ο Ντουάιτ Μπάικς έχουν δικαίωμα συμμετοχής), από την άλλη το γεγονός πως τόσο ο Όγκουστιν Ρούμπιτ όσο και ο Μπράντον Πολ εισήχθησαν στο νοσοκομείο λόγω υψηλού πυρετού, έχουν μετατρέψει σε... βουνό την διαδρομή των ερυθρολεύκων μέχρι την ώρα έναρξης της αναμέτρησης.

Την παραμονή του αγώνα με τη Βιλερμπάν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιβεβαίωσε στην κάμερα της NOVA ότι οι δύο ξένοι που είναι εμπύρετοι δεν θα παίξουν, ενώ τόνισε πως "αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με την δέουσα σοβαρότητα όπως κάνουμε κάθε φορά. Η Βιλερμπάν είναι μια δύσκολη ομάδα, αθλητική, αμύνεται αρκετά στην μπάλα και πρέπει να ελέγξεις τον ρυθμό του αγώνα χωρίς λάθη, αν θέλεις να κερδίσεις. Δυστυχώς, όπως με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίξαμε με πολλά προβλήματα, έτσι και τώρα έχουμε αρκετά, νομίζω περισσότερο κιόλας. Γιατί και ο Όγκουστιν Ρούμπιτ έχει την ίδια ίωση με τον Μπράντον Πολ, πήγε κι αυτός στο νοσοκομείο. Είμαστε με μείον δύο παίκτες απ' ότι την προηγούμενη φορά. Είμαστε όμως ενωμένοι και θα παλέψουμε για τη νίκη. Χρειάζεται συνεργασία απ' όλους όσοι θα αγωνιστούν και να είναι έτοιμοι σωματικά και πνευματικά για να παλέψουν σε κάθε φάση και για κάθε κατοχή".

Για να προσθέσει εν συνεχεία πως "επί της ουσίας με την ΤΣΣΚΑ αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Ότι δηλαδή, σε όλες τις διεκδικούμενες φάσεις ήμασταν καλοί. Πολλές φορές όταν έχεις πολλές απουσίες, η τακτική περνάει σε δεύτερη μοίρα και μετράνε άλλα πράγματα περισσότερο. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο όλο αυτό. Έχουμε χάσει αρκετούς σημαντικούς παίκτες. Όπως ο Βασίλης (Σπανούλης) με την εγχείρηση, ο Τέιλορ (Ρότσεστι) με τη θλάση. Τώρα είναι οι Μπράντον Πολ και Όγκουστιν Ρούμπιτ με ίωση. Γενικά έχουμε θέματα. Δεν είναι μόνο το παιχνίδι που θα δώσεις που μπορεί να είσαι σε εγρήγορση. Είναι και η προπόνηση, η προετοιμασία της ομάδας. Και όταν έχεις τόσες απουσίες δεν γίνεται καλή προετοιμασία".

Τέλος, αναφορικά με τις δύο προσθήκες που έκαναν οι ερυθρόλευκοι τις τελευταίες ημέρες, είπε πως "πήραμε παίκτες γιατί αριθμητικά τούς χρειαζόμασταν. Προφανώς για να τους επέλεξα σημαίνει ότι τους πιστεύω πολύ. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι εδώ μία εβδομάδα και έχω παραπάνω από θετική άποψη για αυτόν. Είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει, είναι πολύ καλός παίκτης. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντουάιτ Μπάικς. Δεν ήθελα να πάρω βιαστική απόφαση ή παίκτη μόνο και μόνο για να πάρουμε κάποιον. Είναι παίκτες με προοπτική και για του χρόνου. Τώρα δεν χρειαζόμαστε άλλη προσθήκη, κάναμε τις μεταγραφές μας".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ