EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Να βρούμε συνδυασμούς που να υποστηρίζουν τον Ρότσεστι"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν και δεν συνηθίζει να μιλάει για ατομικές επιδόσεις, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβγαλε το καπέλο στον Τέιλορ Ρότσεστι και εξήγησε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι σκληρός για να συνεχίσει να κερδίζει στη EuroLeague.

Ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά και από την προσπάθεια των παικτών του δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από τη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου για την 20η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2019/20. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ξεχωριστά στον Τέιλορ Ρότσεστι που μοίρασε 12 ασίστ χωρίς να κάνει λάθος, στάθηκε στη σκληράδα που είχε και πρέπει να συνεχίσει να έχει η ομάδα του και παραδέχθηκε ότι περιμένει πολλά από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο που έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

" Συγχαρητήρια στην ομάδα και στον κόσμο, πήραμε μια νίκη που είχαμε ανάγκη. Την πήραμε όλοι μαζί, παίξαμε σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα και ήθελα να το πω αυτό. Η ομάδα μας έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, έπρεπε να γυρίσουμε στα θετικά αποτελέσματα σε μια υποστηρικτική ατμόσφαιρα. Έχουμε αλλάξει τρεις προπονητές και παίκτες, απλά στο επαγγελματικό μπάσκετ δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να παλεύουμε για να κερδίζουμε.

Σχετικά με τον αγώνα, δεν μιλάω ποτέ για συγκεκριμένους παίκτες, όμως απόψε πρέπει να το κάνω για τον Τέιλορ Ρότσεστι που είχε 12 ασίστ σε λίγα λεπτά. Μας βοήθησε να κερδίσουμε, έβγαλε πολλά ανοιχτά τρίποντα, δεν έπαιξε εγωιστικά. Πρέπει να δούμε τους συνδυασμούς των πεντάδων για εκείνον. Το σώμα του δεν είναι εύκολο για τη Λίγκα, όπως είναι η κλάση του, θέλει έναν συνδυασμό πεντάδων που θα τον υποστηρίζουν σε άλλα πράγματα.

Η Μπάγερν είναι μια σκληρή ομάδα, είναι πρωταθλήτρια στη χωρα της και τη σεβόμαστε. Έπρεπε να παίξουμε καλή άμυνα για να την κερδίσουμε ειδικά στο ποστ από το οποίο κυρίως δημιουργούν.

Δεν έχει αλλάξει κάτι, απλά είχαμε δύο μέρες προπόνησης για να βάλουμε κάποιες αρχές αμυντικές. Η φιλοσοφία μας είναι διαφορετική σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση. Παίζει ρόλο το μομέντουμ, ο αντίπαλος, δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα. Απέναντι στην Άλμπα ήμασταν σοφτ, αλλά και εκείνοι σκόραραν τα πάντα. Όταν δέχεσαι πολλά σουτ, ο αντίπαλος παίρνει αυτοπεποίθηση και εσύ γίνεσαι διστακτικός. Αυτό δεν έγινε σήμερα. Έχουμε δυνατότητες σαν ομάδα, μοιράσαμε τον χρόνο και υπήρξαν πολλοί με συμμετοχή στο σκοράρισμα.

Νομίζω ότι η δουλειά μου είναι να επιμένω στο τεχνικό κομμάτι, στο πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε αμυντικές και επιθετικές συνεργασίες ειδικά αυτή την περίοδο που προσπαθώ να καταλάβω τα αμυντικά χαρίσματα ή μειονεκτήματα του κάθε παίκτη. Υπάρχουν αρκετοί σε εμάς χωρίς εμπειρία. Η EuroLeague είναι μια δύσκολη λίγκα, πρέπει στη σκληράδα να είσαι έτοιμος. Έχει πολλές επαφές και κάποια παιδιά χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Σιγά-σιγά θα γινόμαστε καλύτεροι.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν ξέρει ότι ο Χαραλαμπόπουλος είναι ταλαντούχος. Αυτή τη στιγμή είναι σε περίοδο προσαρμογής, πρέπει να πάρει χρόνο στις προπονήσεις και να αυξήσει την ταχύτητα στην οποία παίζει. Έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και πολύ καλό μυαλό για μπάσκετ που είναι επίσης σημαντικό".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ