EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Επαγγελματική και όχι συναισθηματική η απόφασή μου"

EUROLEAGUE / MEDIA DAY ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ   (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / MEDIA DAY ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πολλές ατάκες έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη media day του αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου. Μίλησε για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, το ρόστερ, αλλά και τον στόχο των ερυθρόλευκων στη συνέχεια της σεζόν.

Έτοιμος να γυρίσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως προπονητής του Ολυμπιακού μετά από πεντέμιση χρόνια είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που ανυπομονεί για το αυριανό (14/1 στις 21:00) ματς της ομάδας του με την Άλμπα Βερολίνου για τη 19η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2019/20 .

Με τους Πειραιώτες στη 13η θέση και με ρεκόρ 7-11, ο Έλληνας τεχνικός ξέρει ότι η οκτάδα βρίσκεται μεν δύο παιχνίδια μακριά, γι' αυτό θέλει νίκες στους εντός έδρας αγώνες με την ομάδα του Αΐτο Ρενέσες, αλλά και με τη Μπάγερν Μονάχου την Παρασκευή. Προς το παρόν, πάντως, όπως εξήγησε και στη media day για το ματς με την Άλμπα, κοιτάζει μόνο τον αυριανό αγώνα καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει όπως είπε δικαίωμα να βλέπει πιο μακριά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

" Η πρόταση των προέδρων με έκανε να γυρίσω, δεν είναι συναισθηματική, αλλά επαγγελματική η απόφασή μου. Καθαρά. Στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο το παιχνίδι της Τρίτης. Δεν μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερο ορίζοντα αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Είναι διαφορετικό να βλέπεις μια ομάδα στην τηλεόραση και διαφορετικό να ζεις την καθημερινότητα στα αποδυτήρια. Δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με προσθήκες, σήμερα κάνουμε τη δεύτερη προπόνησή μας. Πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα, μετά από τη διπλή αγωνιστική θα έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε, αφού έχουμε δει την ομάδα για να δούμε αν χρειάζεται και τι χρειάζεται.

Χρειάζεται σταθερότητα, ένα στάνταρ απόδοσης σε κάθε παιχνίδι και όχι αυξομειώσεις. Μετά από μεγάλες νίκες, ο Ολυμπιακός έκανε ήττες. Είναι προφανές ότι η ομάδα είναι τελευταία στις ασίστ, πρέπει να βελτιωθεί η ομαδικότητα, ενώ πρέπει να μπουν και κάποιοι κανόνες στην άμυνα. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Άλμπα να παίξει στο ρυθμό της. Η Άλμπα είναι η καλύτερη ομάδα στα δέκα πρώτα δευτερόλεπτα και η χειρότερη στο πως εκτελεί στο τέλος των επιθέσεών της. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη και βεβιασμένες επιλογές, να έχουμε ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Ο Μιλουτίνοβ προπονείται κανονικά, θεωρητικά θα είναι καλύτερα σε σχέση με τον αγώνα στη Βαλένθια.

Το ότι είδα γνωστά πρόσωπα και φίλους, με χαροποιεί. Δεν είναι τίποτα το ίδιο από την προηγούμενη φορά. Δεν έφυγα και με τον καλύτερο τρόπο, ήρθα με καλύτερο. Δεν είδα πολλά γνώριμα πρόσωπα, περισσότερα γνώριμα είδα στα γραφεία. Οι υπάρχοντες παίκτες δεν είναι ίδιοι σαν χαρακτήρες με τότε, όπως δεν είμαι κι εγώ ίδιος. Στη ζωή τα πράγματα αλλάζουν. Πιο δύσκολα ήταν την προηγούμενη φορά, γιατί τότε η ομάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ελλάδας, ενώ τώρα το έργο μου είναι πιο εύκολο για να πάει η ομάδα καλύτερα.

Η απόφασή μου ήταν καθαρά επαγγελματική, η πρόταση καθαρά ελκυστική σε όλες τις παραμέτρους. Εδώ πρέπει να σταματήσω με τον εαυτό μου, ό,τι έπρεπε να ειπωθεί, ειπώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Πρέπει να σταματήσουμε τις προσωπικές συζητήσεις. Για να απαντήσω, στα Βαλκάνια και την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι τα συναισθήματα και ποιες οι αντιδράσεις. Είμαι προετοιμασμένος για ακραία συναισθήματα αγάπης, αποθέωσης και το αντίθετο. Έζησα το πάρκινγκ με 20.000 κόσμο όταν γυρίσαμε με την Ευρωλίγκα, το έζησα και διαφορετικά. Δεν έχει σημασία τι σκέφτεται ο κόσμος, αλλά η καθημερινότητα της ομάδας.

Το υλικό της ομάδας απεικονίζεται στη βαθμολογία. Στη EuroLeague παίρνεις ό,τι αξίζεις. Όλοι είναι πολύ καλύτεροι απ' όσο έχουν δείξει έως τώρα και ατομικά και ομαδικά. Θέλουμε να βάλουμε μερικούς πολύ συγκεκριμένους κανόνες για να παίξουμε καλύτερα. Δεν έχω το υλικό που έχω διαλέξει, αλλά πρέπει να δουλέψω με αυτό. Πρέπει να προσαρμοστώ, πρέπει να πείσω κι εγώ τον εαυτό μου. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο ματς, από το να σκεφτόμαστε έναν αριθμό νικών. Αυτή τη νοοτροπία θα έχουμε εγώ και οι συνεργάτες μου, με αυτόν τον τρόπο θα δουλέψουμε. Θα είμαι για δυόμιση χρόνια εδώ, πρέπει να κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς".

Ο Αντώνης Κόνιαρης, από την πλευρά του, είπε πως: " Υπάρχει το "πρέπει". Προερχόμαστε από μια καλή νίκη και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, σταδιακά θα γίνει αυτό. Έχουμε καλό ρυθμό και πρέπει μαζί με τον κόσμο μας να κερδίσουμε. Δεν ξέρω τι θα αλλάξει και τι όχι, ξέρω ότι πρέπει να κερδίσουμε. Ο Μπαρτζώκας είναι ο πρώτος Έλληνας που κέρδισε τη EuroLeague, δεν μπορώ να μιλήσω εγώ για εκείνον, σίγουρα θα βοηθήσει εμένα και την ομάδα".

Διαβολοεβδομάδα Euroleague: Ενισχυμένη απόδοση στο Stoiximan.gr να κάνουν το 4/4 οι Ολυμπιακός & Παναθηναϊκός

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ