EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Ηγέτες στον Ολυμπιακό είναι οι πρόεδροί του"

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από τον... Ανδρέα Παπανδρέου στον Σπανούλη και τον Σλούκα κι από εκεί στους αδελφούς Αγγελόπουλους, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε τη φιλοσοφία του στη media day του Ολυμπιακού εν όψει της σεζόν 2020/21.

Σε ρυθμούς σεζόν 2020/21 κινείται ο Ολυμπιακός, που θα ταξιδέψει το πρωί της Τετάρτης στο Βερολίνο για δύο φιλικούς αγώνες με την Άλμπα πριν από την πρεμιέρα της EuroLeague που θα τον βρει αντιμέτωπο με τη Ζάλγκιρις Κάουνας στο ΣΕΦ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης (22/9) στα κανάλια Novasports, στα πλαίσια της media day για τη νέα χρονιά, σχολίασε τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, την απόκτηση του Κώστα Σλούκα και την αποχώρηση του Νίκολα Μιλουτίνοβ, το κίνητρο που είχαν ή δεν είχαν πρώην παίκτες του, ενώ χαρακτήρισε ηγέτες του Ολυμπιακού τους προέδρους του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

Για τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας: " Μιλάμε για μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι ομάδες που έχουν έλλειψη διαχείρισης θα αποτύχουν. Είναι μια καθημερινή μάχη και είναι σημαντικό το πόσο καλό ιατρικό επιτελείο έχεις και πόσο συνειδητοποιημένους παίκτες έχεις. Όποια ομάδα επιβιώσει του κορωνοϊού, θα έχει προοπτική να πετύχει. Ανάλογα με τις δυνατότητές της. Είναι δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι δύσκολη όσο αυτή που περνούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία ή οι ασθενείς και οι συγγενείς τους. Για εμάς τους προπονητές ο κορωνοϊός μας βγάζει εκτός ορίζοντα κάθε πλάνο. Το μυαλό φεύγει από το γήπεδο και στρέφεται στο τι γίνεται έξω. Μήπως έβηξε κανένας. Θα προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε".

Για την απόκτηση του Κώστα Σλούκα: " Η λέξη ηγέτης θυμάμαι ήταν επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι κάτι που λέγεται. Στα μάτια των προπονητών είναι ο παίκτης που θα δώσει το παράδειγμα, θα πάρει τα δύσκολα σουτ. Αυτός ήταν ο Σπανούλης. Για το δικό μου μυαλό οι ηγέτες του Ολυμπιακού είναι οι πρόεδροι. Χωρίς αυτούς, ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει. Αναντικατάστατοι είναι οι πρόεδροι. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα ελληνικό κορμό και ο καλύτερος διαθέσιμος Έλληνας παίκτης ήταν ο Σλούκας. Έχει αποδείξει ότι έχει το επίπεδο και έχει πολύ περισσότερη εμπειρία από την προηγούμενη θητεία του στην ομάδα. Οι όροι αυτοί ταιριάζουν σε πολιτικά κόμματα και στον στρατό. Εδώ είμαστε ομάδα με πλάνο. Όλοι θα πρέπει να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς για να πετύχουμε τους στόχους μας".

Για την αποχώρηση του Νίκολα Μιλουτίνοβ: " Τον Μιλουτίνοφ τον γνώρισα λίγους μήνες. Φανταστικός παίκτης και από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίζει. Μιλάμε σημείο αναφοράς και του εύχομαι τα καλύτερα. Αν μου βρείτε ένα παίκτη σαν τον Μιλουτίνοφ, να πάμε να τον πάρουμε. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει παίκτη σαν τον Ταβάρες. Φέραμε δυο παίκτες οι οποίοι είναι καλοί και θα ταιριάξουν στο στιλ που θέλουμε να παίξουμε. Είναι καλοί αμυντικοί και το σύγχρονο μπάσκετ είναι δομημένο στο πικ εν ροκ. Ότι τίτλους έχουμε κατακτήσει το κάναμε με τέτοιους παίκτες. Μένει να δούμε αν έχω κάνει λάθος ή αν είχα δίκιο. Κάθε επιλογή έχει κάποια δεδομένα, τα οποία ο κόσμος δεν τα ξέρει. Θεωρώ πως έχουμε κάνει καλές επιλογές".

Για το κίνητρο που έχουν (ή δεν έχουν) ξένοι παίκτες: " Είχα κίνητρο να πάρω παίκτες και να τους βάλω στην EuroLeague. Οι έμπειροι παίκτες μας είναι Έλληνες. Έτσι αυτοί που ήρθαν έπρεπε να έχουν ένα έξτρα κίνητρο. Στον Ολυμπιακό έχουν υπάρξει παίκτες που δεν είδαν την ομάδα με τον σεβασμό που έπρεπε. Αν κάποιος έχει παίξει στο ΝΒΑ δεν του λέει κάτι να παίξει στον Ολυμπιακό. Αν έχει παίξει σε κάποια μικρότερη ομάδα θα το δει σαν κίνητρο και θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί γρηγορότερα".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ