ΜΠΑΣΚΕΤ

Mπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός: Το step up του Στρέλνιεκς

EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός στην 8η "στροφή" της EuroLeague επανήλθε στις επιτυχίες και ο Γιάνις Στρέλνιεκς απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου φώναξε "παρών" την πιο κατάλληλη στιγμή.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε "λαβωμένος" στην Γερμανία, καθώς πέρα από την απουσία του Αξέλ Τουπάν , μετρούσε τρεις συνεχόμενες ήττες στην EuroLeague και είχε ηττηθεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες από τον "αιώνιο" αντίπαλό του, Παναθηναϊκό . Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, όμως, αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και ο Γιάνις Στρέλνιεκς απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου ήταν ένα από τους παίκτες που βγήκαν μπροστά σε μία δύσκολη στιγμή.

Οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της EuroLeague είχαν τέσσερις παίκτες που τράβηξαν τα βλέμματα πάνω τους και... συναγωνίστηκαν για το βραβείο του MVP. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ (11 πόντοι, 3/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 17 ranking σε 22:41) συνέχισε τις υψηλές του πτήσεις πραγματοποιώντας ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση. Ο Ζακ ΛεΝτέι (12 πόντοι, 4/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος, 20 ranking σε 27:49) παίζοντας κυρίως στο "4" έγραψε το πρώτο του νταμπλ-νταμπλ στην EuroLeague. Ο Βασίλης Σπανούλης (9 πόντοι, 1/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 λάθη, 3 ranking σε 24:31) στις πρώτες τρεις περιόδους είχε καλές και άσχημες στιγμές, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε θραύση τόσο ως οργανωτής, όσο και ως εκτελεστής, ενώ δράση στο τελευταίο 1/4 του αγώνα ανέλαβε και ο Γιάνις Στρέλνιεκς.

Ο 29χρονος Λετονός γκαρντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας στη συγκομιδή του 10 πόντους (3/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη και 12 ranking σε 21:36, αλλά ως το 30' ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Ο Στρέλνιεκς ως το 30' είχε 0/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ και 1 λάθος και η παρουσία του στο ματς θύμιζε το DNP των Βαγγέλη Μάντζαρη και Βασίλη Τολιόπουλου . Ο Ολυμπιακός ως το 30' είχε "βγάλει" το ματς ουσιαστικά με δύο γκαρντ - τους Βασίλη Σπανούλη και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος - αλλά ο Λετονός γκαρντ στην τέταρτη περίοδο βγήκε μπροστά και παραλίγο να κάνει το τέλειο δεκάλεπτο (10 πόντοι, 3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος).

Ο Λετονός σουτέρ με την απόδοσή του δικαίωσε την επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ να "χτυπήσει" τον Κόπονεν στην άμυνα και ο 59χρονος Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής μίλησε με χαρά (και) για τον προερχόμενο από τραυματισμό, Στρέλνιεκς.

"Χαίρομαι που μου κάνατε αυτή την ερώτηση. Παίξαμε τρία παιχνίδια στην σειρά χωρίς εκείνον και χάσαμε και τα τρία. Επέστρεψε και αυτό σημαίνει κάτι για αυτή την ομάδα. Γιατί χρειαζόμαστε αυτό που κάνει στο παρκέ. Δεν είχα πει κάτι σχετικά πριν... Όμως, αυτό συμβαίνει κατά την διάρκεια της σεζόν… Σου λείπει κάποιος παίκτης κλειδί, χάνεις κάποια παιχνίδια και όλοι αναστατώνονται… Αλλά αυτό είναι λογικό. Αυτό συμβαίνει κατά την διάρκεια της σεζόν. Το ότι επέστρεψε και έκανε τα plays που είδατε σήμερα (σ.σ. 20/11) ήταν τεράστιο", είπε ο κόουτς των ερυθρολεύκων απαντώντας στην σχετική ερώτηση .

Οι ερυθρόλευκοι αναζητούν στην αγορά ακόμα έναν γκαρντ , αλλά η απόκτηση του δεν θα λύσει δια μαγείας τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν στις θέσεις "1" και "2". Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ακόμα δεν έχει βρει ρόλο στα πλάνα του Ντέιβιντ Μπλατ, ο Βασίλης Τολιόπουλος - όπως έχει φανεί από την επαναλαμβανόμενη μη χρησιμοποίησή του - δεν υπολογίζεται και ο Γιάνις Στρέλνιεκς καλείται να κουβαλήσει περισσότερο βάρος στις πλάτες του. Απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου το έπραξε με επιτυχία και πλέον καλείται να παραμείνει μακριά από τα... ρηχά.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ