ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η μεγάλη απόφαση του Ντέιβιντ Μπλατ, οι κοντοί που κυριάρχησαν στο τέταρτο δεκάλεπτο και το DNP που δείχνει πως η απόκτηση γκαρντ θεωρείται θέμα ημερών. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μπάγερν Μονάχου.

Δύο μέρες μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό για τη Basket League, ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ του AUDI DOME κουρασμένος, πληγωμένος, χωρίς τον Αξέλ Τουπάν, με τρία γκαρντ, έναν σέντερ και κάμποσους φόργουορντ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιάνις Στρέλνιεκς να κάνουν το ξέσπασμά τους στην τέταρτη περίοδο, έβαλε για δεύτερο σερί ματς τον Ζακ ΛεΝτέι στη θέση του πάουερ φόργουορντ, δεν έδωσε δευτερόλεπτο στον Βαγγέλη Μάντζαρη και περιμένει τον γκαρντ που θα αποκτηθεί για να ανέβει επίπεδο η ομάδα του Πειραιά. Μια ομάδα που έχει έναν σέντερ (Μιλουτίνοβ) πρώτης γραμμής και κανέναν πίσω του, μιας και ο Γιώργος Μπόγρης παίρνει σποραδικά δευτερολεπτα για να ανασάνει ο Σέρβος ψηλός.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των δέκα παικτών που χρησιμοποίησε ο Ντέιβιντ Μπλατ στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής της EuroLeague 2018/19 με τη Μπάγερν Μονάχου .

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Πόσταρε νωρίς τον αντίπαλό του και σκόραρε με όμορφη προσπάθεια (και με τη βοήθεια του ταμπλό) για το 2-4, έκανε καλό ξεκίνημα και στο 4' έδωσε τη θέση του στον Σπανούλη. Στο 13' έκανε παράβαση πέντε δευτερολέπτων σε επαναφορά, στο 18' άνοιξε τον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, πίεσε την άμυνα της Μπάγερν και έδωσε ασίστ στον Πρίντεζη για το 27-26. Έμεινε ξανά χαμηλά, δεν ήταν πολύ επιθετικός, το έκανε στα μέσα της τρίτης περιόδου όταν σκόραρε ανάποδο λέι-απ, συνολικά όμως δεν έκανε τη διαφορά και συνεχίζει να έχει σκαμπανεβάσματα. Περιέργως, διότι είναι ένας από τους τρεις γκαρντ που υπολογίζονται, παίζει πολλά λεπτά και δεν έχει τον παραμικρό λόγο για να αγχώνεται.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη, 5 ranking σε 22:31

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα του Μπλατ, άλλαξε όμως τον Γουίλιαμς-Γκος στο 4' και λειτούργησε ως πόιντ γκαρντ. Στο 8' έκανε ένα λάθος πάσα που έδωσε αιφνιδιασμό στη Μπάγερν για το 15-12, στο επόμενο λεπτό "ρέφαρε" με τρίποντο για την ισοφάριση κι αυτή ήταν ίσως η μοναδική καλή στιγμή του σε σχεδόν δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος. Στις αρχές της τέταρτης συνεργάστηκε καλά με τον ΛεΝτέι για το 49-56, στο 35' όμως έκανε ένα πολύ "φθηνό" λάθος που οδήγησε σε λέι-απ της Μπάγερν για το 53-56. Πως το έσβησε; Με τρίποντο στο 36' για το 53-62, πριν βάλει και γκολ-φάουλ που έκρινε το ματς. Αν εξαιρέσει κανείς το... clutch φινάλε, η βραδιά του δεν ήταν καλή.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 1/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/1 βολή, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 λάθη, 3 ranking σε 24:31

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ (starter)

Πενταδάτος ΜΑΖΙ με τον Παπανικολάου, πέτυχε με ωραίο σουτάκι από πλάγια θέση το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης. Ακολούθησαν τρία άστοχα τρίποντα, πριν βάλει εκείνο για το 27-31 του ημιχρόνου από τη δεξιά γωνία, έπαιξε 15 λεπτά και ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο από το να συνεχίσει να απειλεί, στο 32' έβαλε τρίποντο από τη δεξιά πλευρά για το 45-48 και στο φινάλε πέτυχε το τέταρτο καλάθι του με λέι-απ. Έπαιξε 30 λεπτά, δεν πήρε ριμπάουντ (!) και συνολικά δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν στους διακριθέντες. Πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του, να βρει τρόπους να είναι χρήσιμος ακόμη κι όταν τα σουτ δεν μπαίνουν.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 2/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 5 ranking σε 29:54

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Είχε ξεκάθαρο στόχο να φθείρει από νωρίς τον Ντέβιν Μπούκερ και του πήρε το πρώτο φάουλ μόλις στα 51 δευτερόλεπτα. Αστόχησε στο πρώτο του χουκ, όμως έκανε τρομακτική δουλειά στο πίσω μέρος του γηπέδου, ακόμη κι όταν έπρεπε να μαρκάρει τον ελαφρύτερο Ντέρικ Γουίλιαμς στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Σκόραρε για το 18-20 στο 14', κάρφωσε για το 27-28 στο 18' και στο ημίχρονο είχε 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Στο 22' αναγκάστηκε να σουτάρει για τρεις και έβαλε το πρώτο τρίποντο της καριέρας του στο 120ο παιχνίδι του στη EuroLeague (έγραψε το 31-36), άλλαξε στο 28' τον Πρίντεζη που είχε κάνει τρία φάουλ και τελικά δευτερόλεπτα μετά έκανε το δικό του τρίτο για να αντικατασταθεί από τον Μπόγρη. Τρομερός στο πρώτο μέρος, χάθηκε στο δεύτερο.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 3/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 17 ranking σε 22:41

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Πάτησε παρκέ στο 7' στέλνοντας τον Παπανικολάου στον πάγκο, ήταν στην ίδια πεντάδα με τον Σπανούλη, αλλά στα δέκα λεπτά που πήρε στο πρώτο μέρος ήταν σχεδόν ανύπαρκτος. Ένα αμυντικό ριμπάουντ έγραψε η στατιστική του, μαζί με ένα άστοχο δίποντο και ένα λάθος. Άλλος παίκτης στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν έβαλε τέσσερις πόντους για το 49-54, συνέχισε με γκολ-φάουλ για το 53-59, μέχρι και στεπ-μπακ τρίποντο πέτυχε για να κάνει αυτό το ξέσπασμα που τόσο χρειαζόταν.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 3/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη, 12 ranking σε 21:36

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Πήρε την πρώτη ευκαιρία του στο τρίτο δεκάλεπτο, είχε ενέργεια, κέρδισε φάουλ και έβαλε βολές σε σχεδόν νεκρό χρόνο στο φινάλε της τρίτης περιόδου για το 43-45. Στις αρχές της τέταρτης δυσκολεύθηκε πολύ στο μαρκάρισμα του Ντέρικ Γουίλιαμς, γύρισε στον πάγκο και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φινάλε.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ranking σε 6:38

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Μπήκε καλά στο ματς, "διάβασε" σωστά τις πρώτες φάσεις, έκοψε έξυπνα και σκόραρε για το 4-8 από ασίστ του Μιλουτίνοβ, χόρεψε τον Μπαρτέλ για το 4-10 και στο πέμπτο λεπτό πήγε στον πάγκο για τις πρώτες ανάσες. Γύρισε στο ματς δύο λεπτά αργότερα για να βρει απέναντί του τον Ντέρικ Γουίλιαμς, να δεχθεί διαδοχικά καλάθια, να κάνει το δεύτερο φάουλ του και να γυρίσει στον πάγκο. Έμεινε εκεί μέχρι το ημίχρονο, γύρισε στο τρίτο δεκάλεπτο με νέο πολύ όμορφο καλάθι απέναντι στον Μπαρτέλ για το 27-33, όμως στο 28' έκανε το τρίτο του φάουλ απέναντι στον Γουίλιαμς που του έσπασε οριστικά το ρυθμό. Με τους κοντούς να παίρνουν φωτιά στην τέταρτη περίοδο και τον ΛεΝτέι να είναι φοβερός και στις δύο άκρες του παρκέ, δεν χρειάστηκε να ξαναπατήσει το γκάζι.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 5/7 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 10 ranking

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Μαζί με τον Τίμα στην αρχική πεντάδα, σκόραρε αριστερό λέι-απ για το 2-6, έτρεξε πολύ, είχε μεγάλη συμβολή στο ριμπάουντ, είχε όμως και κάποιες κακές αντιδράσεις στην άμυνα. Στο 15' έβαλε 2/3 βολές για το 23-24, πριν ακολουθήσουν δύο λάθος πάσες σε εύκολες μάλιστα φάσεις. Πήγε στον πάγκο, έπαιξε ελάχιστα στη συνέχεια, έκανε μια συνολικά κακή εμφάνιση. Τι του έλειψε; Η συγκέντρωση. Κάνει λάθη που δεν επιτρέπονται για την εμπειρία του.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 2/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, 4 ranking σε 18:42

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Πήρε τρία λεπτά στο πρώτο μέρος για να ξεκουράσει τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, έκανε ένα άστοχο δίποντο, ένα μπλοκ και τίποτα περισσότερο. Ελάχιστα τον είδαμε στο δεύτερο μέρος, αστόχησε σε δύο εύκολες προσπάθειες κοντά στο καλάθι και δεν μπορούσε να αμυνθεί με αποτελεσματικότητα.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 1 κόψιμο, -3 ranking σε 4:03

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Άλλαξε τον Πρίντεζη στο 5' και σκόραρε αμέσως το πρώτο του καλάθι με όμορφη κίνηση, πριν βιαστεί και αστοχήσει σε τρίποντο υπό σχετική πίεση στην επόμενη φάση. Το έβαλε στο 11' για το 15-18, δεν ήταν πολύ αποτελεσματικός στα τελειώματά του, έκανε όμως καλή δουλειά στο ριμπάουντ για να μην είναι αρνητικός. Ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, είχε πολύ περισσότερη ενέργεια, ήταν πιο προσεκτικός στα τελειώματά του, έβγαλε άμυνες, κέρδισε σχεδόν όλα τα ριμπάουντ που διεκδίκησε στα ίσα και έκανε ένα double-double που θα τον βοηθήσει να βρει καλύτερη ψυχολογία. ΔΕΝ είναι σέντερ, το γράφουμε από τη μέρα που ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτησή του , ο Μπλατ έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν μπορεί να τον χρησιμοποιεί στο πέντε κι ο Αμερικανός μετρά δύο σερί μεγάλες εμφανίσεις ως πάουερ φόργουορντ.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 4/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος, 20 ranking σε 27:49

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ