EUROLEAGUE

Μονόδρομος η νίκη για τον Ολυμπιακό

Μονόδρομος η νίκη για τον Ολυμπιακό

Μετά τις διαδοχικές ήττες από Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ το μόνο που σκέφτεται ο Ολυμπιακός ενόψει της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές (23/3, 21:00) είναι να μην... τριτώσει το κακό.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει όλη τη χρονιά τρία σερί παιχνίδια και αυτό το ενδεχόμενο είναι φυσικά το μόνο που δεν θέλει να σκέφτεται ενόψει της αποψινής (23/3, 21:00) αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές για την 28η αγωνιστική τηςEuroLeague.Μετά τις διαδοχικές ήττες από Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ οι “ερυθρόλευκοι” έπεσαν στην 3η θέση της κατάταξης, επομένως η νίκη επί της τουρκικής ομάδας αποτελεί αυτοσκοπό, αφενός για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους να τερματίσουν δεύτεροι, αφετέρου για να αποφύγουν τυχόν μπλεξίματα αναφορικά με το πλεονέκτημα έδρας.

Στη θεωρία η Αναντολού Εφές αποτελεί το χαμηλότερο δυνατό εμπόδιο που θα μπορούσε να βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός, μιας και η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης με ρεκόρ 6-21, προέρχεται από έξι διαδοχικές ήττες και κέρδισε για τελευταία φορά μακριά από το γήπεδό της στις 14 Νοεμβρίου. Μετά τη νίκη στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι η Εφές μετράει 9 σερί ήττες με 15,4 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο. Σε κανένα από αυτά τα ματς δεν έχασε με μικρότερη διαφορά από οκτώ πόντους...

Κρίσιμο παιχνίδι στη Μόσχα

Από τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής ξεχωρίζει φυσικά το ρωσικό ντέρμπι μεταξύ της Χίμκι και της ΤΣΣΚΑ, ένα ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον όσον αφορά στην κατάταξη, από τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη (και των 5 σερί νικών) έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρώτη θέση. Η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, από την άλλη, ναι μεν προκρίθηκε για πρώτη φορά σταplayoffs,εντούτοις εξακολουθεί να έχει ελπίδες για την 4η θέση εφόσον τελειώσει την κανονική περίοδο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το ισπανικό ντέρμπι της βραδιάς μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μπασκόνια. Για την ακρίβεια, έχει ενδιαφέρον μόνο για τους Βάσκους, οι οποίοι θα αγκαλιάσουν την πρόκριση σταplayoffsσε περίπτωση που σημειώσουν στη Βαρκελώνη την 5η συνεχόμενη νίκη τους, καθώς και την 6η στη σειρά στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων στηνEuroLeague.Δύο ώρες νωρίτερα η Μπάμπεργκ θα αντιμετωπίσει τη Μάλαγα, με τους μεν Γερμανούς να έχουν μείνει προ πολλού εκτόςplayoffsκαι τους δε Ισπανούς να διατηρούν απλά μαθηματικές ελπίδες.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 23/3

Χίμκι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19:00)

Μπάμπεργκ-Ουνικάχα Μάλαγα (20:00)

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (21:00)

Μπαρτσελόνα-Μπασκόνια (22:00)

Πέμπτη 22/3

Ερυθρός Αστέρας-Φενέρμπαχτσε 63-80

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 75-76

Αρμάνι Μιλάνο-Βαλένθια 89-93

Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας 88-81

Δείτε εδώ την κατάταξη τηςEuroLeague

Photo credits: eurokinissi.gr

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ