EUROLEAGUE

Μνήμες από Βαρκελώνη, Βιτόρια και Μόσχα

Μνήμες από Βαρκελώνη, Βιτόρια και Μόσχα
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός πέρασε μία εφιαλτική βραδιά απέναντι στην Μπαρτσελόνα και για τέταρτη φορά στην φετινή EuroLeague γνώρισε την συντριβή, καθώς έπειτα από ένα σημείο σταμάτησε να λειτουργεί ως ομάδα.

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της EuroLeague ηττήθηκε με κάτω τα χέρια για δεύτερη φορά την φετινή σεζόν από την Μπαρτσελόνα και στους "ερυθρόλευκους" ξύπνησαν μνήμες από τις εφιαλτικές βραδιές στην Βαρκελώνη, στην Βιτόρια και στη Μόσχα.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς ταξίδεψε στην Ελλάδα για την τιμή των... όπλων, αλλά το γεγονός αυτό δεν την απέτρεψε από το στήσει "πάρτι" στο ΣΕΦ και να πάρει δια περιπάτου τη νίκη πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή της την φετινή σεζόν. Η ομάδα της Καταλονίας έκανε το 2/2 απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος γνώρισε την δεύτερη πιο "βαριά" εντός έδρας ήττα του στην EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, γεγονός που οδήγησε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μην... μασήσει τα λόγια του στη συνέντευξη Τύπου, καθώς η εικόνα της ομάδας του ήταν απογοητευτική. Αυτή μάλιστα ήταν η τέταρτη φορά την φετινή σεζόν που ο Ολυμπιακός χάνει ένα παιχνίδι με διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων, καθώς είχαν προηγηθεί οι ήττες από την Μπαρτσελόνα (73-51) στην Βαρκελώνη, την Μπασκόνια (86-54) στην Βιτόρια και την Χίμκι (82-54) στη Μόσχα.

Ο Ολυμπιακός στα τέσσερα από τα οχτώ παιχνίδια που έχει χάσει στη φετινή EuroLeague, έχει ηττηθεί με κάτω τα χέρια και με την απόδοσή του έχει δώσει την εντύπωση πως τα έχει... παρατήσει, καθώς έπειτα από ένα σημείο σταματούσε να λειτουργεί ως ομάδα . "Επιθετικά προσπαθούσε να επιτεθούμε μεμονωμένα και όχι ως ομάδα", είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης της 26ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Η ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα δεν φαίνεται να τον επηρεάζει και τόσο για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στα playoffs της EuroLeague, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Αυτό, όμως, που προβληματίζει είναι η εμφάνισή τους, διότι τα περιθώρια για να διορθώσουν τα λάθη τους στενεύουν. Μία ανάλογη εμφάνιση με αυτή με την Μπαρτσελόνα στα playoffs της EuroLeague μπορεί να στοιχίσει τους κόπους μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου. Στα playoffs δεν πρέπει να αφήσεις λεπτό να πάει χαμένο και αν βρεθείς πίσω στο σκορ ακόμα και με μεγάλη διαφορά, πρέπει να κυνηγήσεις ως το τέλος τις πιθανότητες για το comeback. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει κάνει ο Ολυμπιακός στα τέσσερα από τα οχτώ παιχνίδια που έχει ηττηθεί στην φετινή EuroLeague και στις τάξεις του γνωρίζουν πως πρέπει να το διορθώσουν...

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ