EUROLEAGUE

"Μίλησα με Τεόντοσιτς για τον Ολυμπιακό"

"Μίλησα με Τεόντοσιτς για τον Ολυμπιακό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ χαρακτήρισε ομάδα-θρύλο τον Ολυμπιακό, ξέρει την ερυθρόλευκη ιστορία και ανέφερε τα όσα του είπε ο Τεόντοσιτς πριν ρίξει... άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1994 στο Νόβι Σαντ της Σερβίας και από μικρός έδειξε την αγάπη του για το μπάσκετ. Πρώτη ομάδα της καριέρας του η Χέμοφαρμ το 2011, ενώ το 2012 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Παρτίζαν.

Το φετινό καλοκαίρι έλαβε μέρος και στο Draft του ΝΒΑ, στο οποίο οι Σαν Αντόνιο Σπερς (με τον κόουτς Πόποβιτς να ξέρει να διαλέγει Ευρωπαίους παίκτες) τον επέλεξαν στο νούμερο 26. Ο Σέρβος σέντερ, αν και είχε έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο με την Παρτίζαν, κατάφερε να πάρει την ελευθερία του από τον σερβικό σύλλογο, καθώς η Παρτίζαν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και υπήρχαν καθυστερήσεις μισθών. Κάποια στιγμή για τον παίκτη ενδιαφέρθηκε και ο "αιώνιος αντίπαλος", ο Ερυθρός Αστέρας, αλλά ο παίκτης δεν σκέφτηκε να κάνει αυτή την μεγάλη αλλαγή. Τελικά όμως κατάφερε να "σπάσει" το συμβόλαιο του και να πάρει την ελευθερία του.

"Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα-θρύλος"

Κάπου εκεί πλησίασε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός και από τη στιγμή που οι Πειραιώτες επισημοποίησαν το ενδιαφέρον τους, ο Σέρβος σέντερ (έχοντας και τις... ευχές από τους Σαν Αντόνιο Σπερς) υπέγραψε το νέο του τριετές συμβόλαιο με τους Πρωταθλητές Ελλάδας, Σε μία ομάδα-θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος, μιλώντας στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr: "Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος αυτό του σπουδαίου συλλόγου όπως είναι ο Ολυμπιακός. Είμαι ειλικρινά ευτυχισμένος που αποτελώ μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Πρόκειται για μία σπουδαία ομάδα, με τεράστια ιστορία, έχοντας κατακτήσει Πρωταθλήματα Ευρώπης, ενώ μετράει και πολλές συμμετοχές σε Final-Four. Ειδικά αυτή η ομάδα πήρε δύο σερί Πρωταθλήματα Ευρώπης και έχει παίξει τρεις τελικούς σε επίπεδο Euroleague τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα-θρύλος. Από την πλευρά μου θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να φτάσει ψηλά και να πετύχει τους στόχους του".

"Μίλησα με Τεόντοσιτς για τον Ολυμπιακό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Έβλεπα τους Σπανούλη και Πρίντεζη και τώρα είμαι συμπαίκτης τους..."

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σαν θεατής παρακολούθησε τα σπουδαία επιτεύγματα του Ολυμπιακού στη Euroleague τα τελευταία χρόνια, τα οποία και εκθείασε. Γνωρίζει πολύ καλά σε ποια ομάδα ήρθε, αλλά και ποιους σπουδαίους παίκτες έχει πλέον για συμπαίκτες του: "Είναι μία ομάδα που έχει γράψει την δική της ιστορία στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Είναι μία ομάδα που έχει τη νοοτροπία του νικητή, έχει παίξει εξαιρετικό μπάσκετ, έχει καλή χημεία σαν ομάδα και έχει καταφέρει να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη. Ξέρω πως κατέκτησε δύο σερί σεζόν το Πρωτάθλημα Ευρώπης, γεγονός εντυπωσιακό, και μετράει τρεις συμμετοχές σε τελικούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κάτι που δείχνει και επιβεβαιώνει τη δυναμική της ομάδας. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Έχουν τεράστια παράδοση στη Euroleague. Ξέρω πως ανέκαθεν στον Ολυμπιακό αγωνίζονταν και αγωνίζονται σπουδαίοι παίκτες. Στην τωρινή ομάδα υπάρχει ο Σπανούλης, ένας παίκτης-θρύλος για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Υπάρχει και ο Πρίντεζης, ο οποίος είναι εξαιρετικός παίκτης. Τους έβλεπα και τους θαύμαζα σαν θεατής τα τελευταία χρόνια να φτάνουν στην κορυφή της Ευρώπης με τον Ολυμπιακό και πλέον έχω την δυνατότητα να είμαι συμπαίκτης τους, παίζοντας μαζί τους μπάσκετ".

"Ο Μίλος μου είπε τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό"

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ένας από τους πολλούς Σέρβους παίκτες που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό και οι συμπατριώτες τουμπασκετμπολίστες, τουλάχιστον οι περισσότεροι, έγραψαν ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα: "Ναι, το γνωρίζω πως στον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν στο παρελθόν σπουδαίοι Σέρβοι μπασκετμπολίστες, όπως ο Πάσπαλ, ο Τάρλατς, ο Τόμιτς που είναι και τώρα στην ομάδα και φυσικά ο Τεόντοσιτς. Με τον Μίλος είμαστε και συμπαίκτες στην εθνική Σερβίας και μίλησα μαζί του λίγο πριν έρθω στην ομάδα για τον Ολυμπιακό, γιατί ήξερα πως αγωνίστηκε εδώ για αρκετά χρόνια, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Ο Μίλος μου είπε τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Μιλήσαμε για αρκετή ώρα. Για την ομάδα, για τον κόσμο, για την οργάνωση του συλλόγου. Για ό,τι είχε να κάνει με τον Ολυμπιακό μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια και μου τόνισε πως είναι ό,τι καλύτερο για μένα το να συνεχίσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό".

"Μίλησα με Τεόντοσιτς για τον Ολυμπιακό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Πρότυπο μου ο Ντίβατς"

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ένας σέντερ... παλαιάς κοπής (2.12 ύψος), ένας κλασικός σέντερ (σε μία εποχή που κάνουν θραύση τα αθλητικά "5άρια"), ο οποίος διαθέτει παιχνίδι με πλάτη (σπάνιο χαρακτηριστικό στο σύγχρονο μπάσκετ) και καλή τεχνική στην επίθεση. Ποιο ήταν το πρότυπο του σαν παίκτης όταν πιτσιρικάς; "Όταν ήμουν παιδί το μεγάλο μου είδωλο, το πρότυπο μου σαν παίκτης, ήταν ο συμπατριώτης μου, Βλάντε Ντίβατς. Ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους σέντερ όλων των εποχών, ο οποίος προσέφερε πολλά στο σερβικό μπάσκετ. Αν και είμαι μικρός (είναι γεννημένος το 1994) δεν πρόλαβα να τον δω να παίζει μπάσκετ για πολλά χρόνια, αλλά τον θυμάμαι να αγωνίζεται στο ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς, αλλά και με την Εθνική Σερβίας, και πάντα θαύμαζα το παιχνίδι του. Ήταν καταπληκτικός. Ήθελα να του μοιάσω".

"Το στυλ μου είναι διαφορετικό με εκείνο των Γιανγκ και Χάντερ"

Για το γεγονός πως υπάρχουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού δύο ακόμη πρωτοκλασάτοι σέντερ, όπως οι Πάτρικ Γιανγκ και Οθέλο Χάντερ, αυτό είναι κάτι που δεν τον προβληματίζει για τον χρόνο συμμετοχής του: "Ήρθα για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του. Να τον βοηθήσω από την πλευρά μου για όσο χρειαστεί, όποτε μου ζητηθεί. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και όποτε μου δοθεί η ευκαιρία θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Το στυλ μου είναι διαφορετικό από τους Γιανγκ και Χάντερ. Και οι δύο όμως είναι εξαιρετικοί παίκτες, δυνατοί και αθλητικοί, και η ομάδα πιστεύω πως φέτος θα είναι ιδιαίτερα ισχυρή στη θέση "5". Θέλουμε λίγο χρόνο για να βρούμε τον ρυθμό μας και να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου, ειδικά οι καινούριοι παίκτες του ρόστερ".

"Φίλος ο Ραντούλιτσα, το ντέρμπ μοιάζει με τοι Ερ. Αστέρας - Παρτιζάν"

Με τον ερχομό του στον Ολυμπιακό σύντομα τέθηκε και αντίπαλος απέναντι στον προπονητή του στην εθνική Σερβίας, Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς, αλλά και αντίπαλος με τον φίλο και συμπαίκτη του, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: "Είμαι έτοιμος για αυτά τα παιχνίδια. Με τον Ραντούλιτσα είμαστε καλοί φίλοι, έχουμε εξαιρετική σχέση εκτός παρκέ, είμαστε και συμπαίκτες στην εθνική ομάδα, αλλά μέσα στο γήπεδο πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα είμαστε αντίπαλοι και ο καθένας θα παλέψει για την ομάδα του. Το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός έχει πάρα πολλά κοινά με το ντέρμπι στη Σερβία ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν. Βέβαια, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι πιο ισχυρές ομάδες σε σύγκριση με τις δύο ομάδες από την χώρα μου. Είναι πιο υψηλό το επίπεδο τους. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα ρόστερ που διαθέτουν, αλλά και από τις μεγάλες επιτυχίες που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, έχοντας συμμετοχές σε Final-Four και κατακτήσεις τίτλων. Οι Έλληνες φίλαθλοι ξέρω πως στηρίζουν με πάθος τις ομάδες τους και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι εντυπωσιακή".

"Μίλησα με Τεόντοσιτς για τον Ολυμπιακό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Όνειρο μου ένα Final-Four με τον Ολυμπιακό"

Θαύμαζε τον Ολυμπιακό σαν θεατής με τα επιτεύγματα του τα τελευταία χρόνια και ο ίδιος έχει όνειρο να ζήσει την εμπειρία ενός Final-Four φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα: "Είναι όντως όνειρο μου να αγωνιστώ σε ένα Final-Four με τον Ολυμπιακό. Έβλεπα τον Ολυμπιακό να φτάνει εκεί στο παρελθόν και τώρα έχω την ευκαιρία να τον βοηθήσω ώστε να φτάσουμε μαζί εκεί. Μακάρι να τα καταφέρουμε, αλλά μην προτρέχουμε. Είναι αρκετά νωρίς. Προχωράμε βήμα-βήμα.

"Έχει ανέβει ο ανταγωνισμός στη Euroleague"

Η φετινή Euroleague παρουσιάζεται ενισχυμένη, με αρκετές ομάδες να έχουν υψηλούς στόχους και δυνατά ρόστερ. Ποια είναι όμως η άποψη του Νίκολα Μιλουτίνοφ: " Υπάρχουν πολλές ισχυρές ομάδες φέτος στην Euroleague. Το επίπεδο έχει ανέβει, όπως και ο ανταγωνισμός Υπάρχουν αρκετές ομάδες που έχουν υψηλές βλέψεις. Νομίζω πως η φετινή διοργάνωση θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική σε σχέση με πέρσι. Κάθε ματς, από την αρχή των ομίλων, μέχρι το τέλος θα είναι δύσκολο. Καμία ομάδα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Πρέπει να παρουσιάζεται καλά προετοιμασμένος, απόλυτα συγκεντρωμένος και γεμάτος ενέργεια ώστε να αποδώσεις και να βοηθήσεις την ομάδα ώστε να πάρει τη νίκη".

"Όμορφη χώρα η Ελλάδα"

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, είναι και μικρός άλλωστε (τα 21 θα τα κλείσει τον Δεκέμβρη), αγωνίζεται μακριά από την πατρίδα του. Ποια είναι η άποψη του για την Ελλάδα και τους Έλληνες: "Η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα. Ανέκαθεν είχα συμπάθεια στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Η Αθήνα είναι μία υπέροχη πόλη, έχει ωραίο καιρό και νομίζω πως είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζεις. Νιώθω χαρούμενος εδώ".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ