EUROLEAGUE

Μάρκοβιτς για Χάρισον: "Ικανότατος σκόρερ με πολύ καλό μέγεθος"

Charlotte Hornets guard Aaron Harrison warms up before the start of an NBA basketball game against the Miami Heat, Friday, Oct. 28, 2016, in Miami. (AP Photo/Wilfredo Lee)
Charlotte Hornets guard Aaron Harrison warms up before the start of an NBA basketball game against the Miami Heat, Friday, Oct. 28, 2016, in Miami. (AP Photo/Wilfredo Lee) AP PHOTOS

Ο προπονητής της Γκαζιαντέπ, Νέναντ Μάρκοβιτς, σκιαγραφεί στο Sport24.gr το αγωνιστικό προφίλ του Αμερικανού γκαρντ, Άαρον Χάρισον, ο οποίος συμφώνησε με τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Άαρον Χάρισον ενισχύοντας περαιτέρω την περιφέρεια, καθώς είχε προηγηθεί η απόκτηση του Τσαρλς Τζένκινς, ενώ έπεται και συνέχεια με τον Κώστα Σλούκα. Ο Αμερικανός γκαρντ έπαιξε τα δύο τελευταία χρόνια στην Τουρκία για λογαριασμό της Γαλατάσαραϊ με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις έχοντας φέτος στο EuroCup 15.9 πόντους (με 47.5 στα δίποντα, 37.9% στα τρίποντα και 85.9% στις βολές), 2.9 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ, 1.1 κλέψιμο, και 15.8 στο σύστημα αξιολόγησης παίζοντας 31:06 λεπτά κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Τι παίκτης είναι όμως ο 26χρονος γκαρντ και τι θα δώσει στους Πειραιώτες; Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού και νυν τεχνικό ηγέτη της Γκαζιαντέπ, Νέναντ Μάρκοβιτς, ο οποίος γνωρίζει άριστα τον Χάρισον. " Είναι μια εξαιρετική κίνηση από τον Ολυμπιακό. Ο Χάρισον είναι πολύ καλός παίκτης και προέρχεται από μια σπουδαία σεζόν" επισήμανε αρχικά ο Μάρκοβιτς, ενώ στη συνέχεια εστίασε στα πλεονεκτήματα, αλλά και στα μειονεκτήματα του Χάρισον.

" Είναι ένας παίκτης μπορεί να καλύψει και τη θέση “2”, αλλά και τη θέση “3”. Αναμφίβολα μιλάμε για έναν ικανότατο σκόρερ που μπορεί να δώσει λύσεις στο κομμάτι της επίθεσης με διάφορους τρόπους. Είναι πολύ ώριμος και γνωρίζει άριστα πως να παίξει το pick and roll. Από εκεί και πέρα βέβαια διαθέτει πολύ καλό σουτ τόσο mind range, όσο και έξω από των τριών πόντων. Για μένα είναι επίσης σημαντικό ότι έχει πολύ καλός μέγεθος (1.98μ.)".

Υπάρχει κάποιο.... ψεγάδι στο αγωνιστικό προφίλ του Χάρισον και αν ναι τότε ποιο είναι αυτό; Ο Μάρκοβιτς στέκεται στο κομμάτι της άμυνας: " Σε ότι αφορά το αμυντικό κομμάτι αν κανείς τον συγκρίνει για παράδειγμα με τον ΜακΚίσικ, ο οποίος και αυτός πήγε στον Ολυμπιακό από μια τουρκική ομάδα, δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στο να κλέψει μπάλες και να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλό του.

Ο ΜακΚίσικ ξέρει καλύτερα να διαβάζει τις καταστάσεις που δημιουργούνται. Επίσης δεν έχει την αθλητικότητα και την ικανότητα ώστε να κλέψει μπάλες και να τελειώσει φάσεις στον αιφνιδιασμό χρησιμοποιώντας τη δύναμή του, κάτι που κάνει εξαιρετικά ο ΜακΚίσικ".

"ΚΛΕΙΔΙ" Ο ΣΛΟΥΚΑΣ

Με την προσθήκη του Χάρισον ο Ολυμπιακός περιμένει πλέον και την οριστική έκβαση της υπόθεσης του Κώστα Σλούκα. Για τον Μάρκοβιτς ο διεθνής πλέι μέικερ είναι το "κλειδί" για την περιφέρεια και όχι μόνο των "ερυθρόλευκων". " Ο Ολυμπιακός έχοντας τους Σπανούλη, Παπανικολάου, ΜακΚίσικ, Τζένκινς και τον Χάρισον δημιουργεί μια δυνατή περιφερειακή γραμμή. Βεβαίως όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο παίκτης "κλειδί" είναι ο Σλούκας. Με τη δική του προσθήκη ο Ολυμπιακός θα έχει μια τελείως διαφορετική προοπτική ως ομάδα".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ