EUROLEAGUE

ΜακΚίσικ: Τα δύο συμβόλαια, οι όροι και το letter of clearance

ΜακΚίσικ: Τα δύο συμβόλαια, οι όροι και το letter of clearance
EUROKINISSI

Η καταγγελία της Μπεσίκτας, η καθυστέρηση στις πληρωμές και η κίνηση του Σακίλ ΜακΚίσικ να προσφύγει πρώτος στη FIBA προκειμένου να μείνει ελεύθερος. Τι ισχύει για τα δύο συμβόλαια του 29χρονου γκαρντ/φόργουορντ.

Η περίπτωση του Σακίλ ΜακΚίσικ απασχολεί από το πρωί (10/2) την Μπεσίκτας, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός προχώρησε σε ανακοίνωση για τη συμφωνία με τον 29χρονο γκαρντ/φόργουορντ. Η τουρκική ομάδα ενημέρωσε με κάθε επισημότητα για την απόφαση προσφυγής στη FIBA και την TBF (τουρκική ομοσπονδία) για το θέμα, εξηγώντας πως ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος, αλλά δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας με τους "μαύρους αετούς" μέχρι το τέλος της σεζόν.

Προφανώς, οι ερυθρόλευκοι ήταν εκ προοιμίου ενήμεροι για την ιδιαιτερότητα της κατάστασης ανάμεσα στον Σακίλ ΜακΚίσικ και την Μπεσίκτας, η οποία -αν και σύμφωνα με την ίδια έχει τα δικαιώματα του παίκτη- δεν τον συμπεριέλαβε στη δωδεκάδα για τα παιχνίδια με Γαλατάσαραϊ και Μπαντίρμα. Κι αυτό γιατί υπήρχε σε εξέλιξη διαμάχη με τον παίκτη, αναφορικά με το κατά πόσο είναι "σε ισχύ" το συμβόλαιο των δύο πλευρών.

Ο λόγος; Εξαιτίας της σημαντικής καθυστέρησης στις πληρωμές από την πλευρά του τουρκικού συλλόγου, ο Σακίλ ΜακΚίσικ προσέφυγε στη FIBA, καταθέτοντας όλες τις αποδείξεις που καταδεικνύουν ότι δεν τηρούνται οι όροι συμφωνίας με την Μπεσίκτας. Κι ως εκ τούτου -βάσει των ίδιων όρων- είναι ελεύθερος. Αυτό έγινε πριν από δέκα περίπου μέρες, με τους "μαύρου αετούς" να αντιδρούν σε αυτό και να καταθέτουν άμεσα όλο το οφειλόμενο ποσό, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον "δεσμεύσουν" για το υπόλοιπο της σεζόν. Η κίνηση του 29χρονου γκαρντ/φόργουορντ όμως να αποταθεί στη FIBA ήταν σημαντική προκειμένου ό,τι έγινε από εκεί και πέρα να θεωρείται ετεροχρονισμένο, από την πλευρά της διοίκησης της Μπεσίκτας.

Παρένθεση. Η διαμάχη και η ανακοίνωση της Μπεσίκτας αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη διαμάχη με τον παίκτη, δεν εμπλέκεται πουθενά στην καταγγελία ο Ολυμπιακός. Αυτό που αφορά τον Ολυμπιακό είναι η εξέλιξη της υπόθεσης με την EuroLeague και το ban που υπάρχει από τη διοργάνωση προς τους ερυθρόλευκους ( ο Παντελής Διαμαντόπουλος έχει αναλύσει στον αέρα του Sport24 Radio 103.3 όλα τα δεδομένα για το θέμα). Κλείνει η παρένθεση.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το θέμα έχει λήξει, από την στιγμή που οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας υποστηρίζουν ότι η αποπληρωμή του χρέους προς το πρόσωπό του συνεπάγεται την επικύρωση της δέσμευσης που υπάρχει μεταξύ τους -από το καλοκαίρι. Γι αυτόν τον λόγο, δεν έχει φτάσει ακόμη στα χέρια των ανθρώπων του Ολυμπιακού το letter of clearance του παίκτη από την Τουρκία. Κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο κατόπιν σχετικής έγκρισης της τουρκικής ομοσπονδίας, η οποία είναι υποχρεωμένη στην παρούσα φάση να περιμένει την απόφαση της FIBA για το θέμα. Μέχρι τότε, ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι -κατά κάποιον τρόπο- εγκλωβισμένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ερυθρολεύκων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντως, σύντομα η παγκόσμια ομοσπονδία θα λύσει το ζήτημα και θα αποφανθεί για το μέλλον του παίκτη (Ολυμπιακός ή Μπεσίκτας), με την πλευρά του 29χρονου γκαρντ/φόργουορντ να θεωρεί πάντως ότι είναι απόλυτα κατοχυρωμένη νομικά, από την στιγμή που είχε καταγγείλει πρώτη την αθέτηση στην εκπλήρωση των όρων του συμβολαίου του με τον τουρκικό σύλλογο.

Photo Credits: FIBA

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ