EUROLEAGUE

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών

Το σόου του Σπανούλη που δεν είχε το αποτέλεσμα που θα ήθελε ο Ολυμπιακός. Ο Γουίλιαμς-Γκος που έκανε την αρχή για την ομάδα του και ο Μιλουτίνοβ που πάλεψε. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ στην ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε ( 65-64) στα σημεία από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην 22η "στροφή" της EuroLeague κι έχασε σημαντικό έδαφος στη "μάχη" που δίνει για να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης, καθώς το κρεσέντο του Βασίλη Σπανούλη στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ. Tο Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν κατάφερε να πάρουν τη νίκη επί της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

3. ΝΑΪΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Από την αρχή του αγώνα φάνηκε πως ήταν σε καλή βραδιά. Στο 2΄συνεργάστηκε όμορφα με τον Μιλουτίνοβ για το 2-4 κι ένα λεπτό αργότερα χτύπησε στο τρανζίσιον για το +6 (2-8) της ομάδας του, ενώ πέτυχε και το επόμενο καλάθια της ομάδας τους διαβάζοντας καλά τις φάσεις. Στο 9' βγήκε για πάρει ανάσες και στο 11.20 επέστρεψε στο παρκέ. Αστόχησε στο πρώτο του σουτ στην δεύτερη περίοδο, αλλά στο 15:30 νίκησε τον Γουίλεμπεκιν για το 20-24. Έπαιξε 17:08 στο πρώτο ημίχρονο, ήταν καλός και στην άμυνα απέναντι στον Γουίλμπεκιν και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας στην στατιστική του 10 πόντους (5/9 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην τρίτη περίοδο έμεινε σιωπηλός. Στις αρχές της τέταρτης περιόδου σημείωσε 4 πόντουτς, ενώ στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στον Σπανούλη. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς παρότι rookie στην διοργάνωση πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση σε μία δύσκολη έδρα και μαζί με τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλης ήταν οι κορυφαίοι παίκτες της ομάδας τους.

Τα στατιστικά του: 16 πόντοι, 8/14 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1-1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 13 ranking σε 28:51

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

Πέρασε στο παρκέ στο 9:59 για μία άμυνα και ξαναεμφανίστηκε στο 29:43 για να παίξει πάλι άμυνα. Στο 32:08 αντικατέστησε τον Τίμα και 38 δευτερόλεπτα αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο από την γωνία. Στο 36' αστόχησε και πάλι, αλλά στο 36:30 ήταν εύστοχος πίσω από την γραμμή των 6,75 μέτρων. Έπαιξε μόλις για 5:52 και τα 5:34 εξ αυτών ήταν στην τέταρτη περίοδο. Σημείωσε ένα σημαντικό για την εξέλιξη τρίποντο, αλλά σε είχε μικρό χρόνο συμμετοχής και δεν πρόλαβε καλά να βρει ρυθμό.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 1 ranking σε 5:52

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Μπήκε στο 4'΄αντικαθιστώντας τον Μάντζαρη και 3 λεπτά αργότερα αστόχησε σε τρίποντο εκτός ισορροπίας. Άστοχος ήταν και στο τρανζίσιον στο 8', αλλά με ένα από τα γνωστά του καλάθια διαμόρφωσε το σκορ της α' περιόδου (14-16). Στο 11:20 κάθισε στον πάγκο και στο 16' επέστρεψε στο παρκέ. Στο 18:25 πήγε και πάλι στον πάγκο της ομάδας του. Ήταν άστοχος στο πρώτο ημίχρονο, δεν φοβήθηκε να πάρει προσπάθειες, όταν η αστοχία της ομάδας του φάνηκε να επηρεάζει στιγμές τους συμπαίκτες. Στο 26΄έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του διαμορφώνοντας το 37-39, αλλά παρέμεινε στα... ρηχά ως το 35'. Σε αυτό το σημείο πήρε το... όπλο του και σημείωσε τους 12 από τους 15 τελευταίους της ομάδας του. Δεν υπέπεσε σε λάθη, δεν έδωσε ασίστ, αλλά ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα: ανέλαβε δράση στο φινάλε, αλλά το γεγονός αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για τον Ολυμπιακό.

Τα στατιστικά του: 16 πόντοι, 2/5 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 3/4 βολές, 2-0 ριμπάουντ, 11 ranking σε 22:11

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ

Ήταν ο δεύτερος σμολ φόργουορντ στο ροτέισον της ομάδας του, αλλά και πάλι ήταν... άχρωμος. Έπαιξε μόλις για 7:18 χωρίς να καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό για ακόμη μία φορά.

Τα στατιστικά του: 0/2 τρίποντα, -2 ranking σε 7:18

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Ο προερχόμενος από τραυματισμό Σέρβο σέντερ είχε πολύ δύσκολο έργο, καθώς η Μακάμπι στη θέση "5" είναι αρκετά δυνατή με τους Τάιους και Μπλακ. Ήταν και πάλι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του παρά το γεγονός πως, η οποία, όσο τον είχε στο παρκέ, ένιωθε ασφάλεια στο "ζωγραφιστό".

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 4/7 δίποντα, 1/1 βολή, 3-4, ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος, 15 ranking σε 29:44

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στο 9' αντικατέστησε τον Γουίλιαμς-Γκος και στο 15' αστόχησε στο 8ο τρίποντο της ομάδας του. Στο 9:10 έγινε ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Αυτό το σουτ, όμως, δεν του έδωσε ψυχολογία. Έμεινε στα ρηχά και δεν βοήθησε, όσο θα ήθελε την ομάδα του τόσο οργανωτικά, όσο και εκτελεστικά.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 0/1 δίποντο, 1/6 τρίποντα, 1/1 βολή, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2λάθη, κοψίματα, -2 ranking σε 22:07

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Πέρασε στο παρκέ στα μισά της δεύτερης περιόδου κι έμεινε στο παρκέ ως το τέλος της. Δεν πήρε προσπάθειες και προσπάθησε να βγάλει ενέργεια στην άμυνα. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία από τον προπονητή του. και θα ξεχάσει γρήγορα το ματς με τη Μακάμπι.

Τα στατιστικά του: 1 ριμπάουντ, 1ranking σε 5:09

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Άρχισε το ματς από τον πάγκο και έπειτα από μία συνηθισμένες προσπάθειές του, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι στο 5' Έδωσε πολλές μάχες, όμω,ς ςστο ζωγραφιστό και βοήθησε η ομάδα του να λύσει το πρόβλημα που είχε στα ριμπάουντ στην αρχή του αγώνα. Σε ένα σκληρό παιχνίδι δεν φοβήθηκε να ρίξει το σώμα του στη φωτιά. Κέρδισε αρκετές μάχες, όπως αποδιεκνύουν τα 8 ριμπάουντ που πήρε, αλλά επιθετικά δεν ήταν στο γνωστό του επίπεδο και αστόχησε στο φινάλε.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 3/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 0/1 βολή, 7-1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 11 ranking σε 23:52

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο προερχόμενος από τραυματισμό διεθνής φόργουορντ πήρε ένα βιαστικό τρίποντο στην αρχή του αγώνα, ενώ άστοχος ήταν και στις επόμενες δύο προσπάθειες του πίσω από την γραμμή των 6,75 μέτρων. Φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και δεν πήρε προσπάθειες. Στο 24:10 σημείωσε το μοναδικό καλάθι του στην αναμέτρηση, αλλά έδωσε σημαντικές βοήθειες στην άμυνα και μάζεψε 7 "σκουπίδια".

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 λάθη, 1 κόψιμο, 3 ranking σε 27:18

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (starter)

Ήταν πενταδάτος για τρίτη φορά την τρέχουσα σεζόν και στην αρχή του αγώνα ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο να περιορίσει τον Γουίλμπεκιν. Στο 3΄ άφησε την θέση του στον Σπανούλη, χωρίς να γράψει κάτι στην στατιστική του. Ήταν στην πεντάδα του Ολυμπιακού και στην αρχή της τρίτης περιόδου και στο 23:10 πάσαρε στον Μιλουτίνοβ, ο οποίος κάρφωσε για το 33-35. Ακολούθησαν, όμως, δύο λάθη, ο Σπανούλης τον αντικατέστησε και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η συμμετοχή στην αναμέτρηση.

Τα στατιστικά του:1ασίστ, 2 λάθη, -1ranking σε 7:36

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Πέρασε στο παρκέ στο 16΄αντικαθιστώντας τον Μιλουτίνοβ. Είχε ενέργεια, στο 18:30 έγραψε από μέση απόσταση το 24-26 και δύο από τρία επιθετικά του ριμπάουντ είχαν ως αποτέλεσμα ο Στρέλνιεκς να στο 9.10 να ευστοχήσει στο πρώτο τρίποντο της ομάδας του. Έπαιξε λίγο στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως για να προστατέψει τον Μιλουτίνοβ.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 0-3 ριμπάουντ, 1 λάθος, 2 ranking σε 5:39

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΪ (starter)

Ήταν πενταδάτος για πρώτη φορά στην EuroLeague, καθώς επιλέχθηκε αντί του Πρίντεζη στη θέση "4". Πήρε την πρώτη προσπάθεια κι ευστόχησε. . Το ίδο έπραξε και στο 2' και τα πήγε καλά απέναντι στον Ο΄Μπράιαν. Στο 4' άφησε την θέση του στον Πρίντεζη, αλλά επέστρεψε γρήγορα στο παρκέ. Λίγο πριν από το φινάλε της α' περιόδου χρεώθηκε με 2 φάουλ, καθώς όταν έπαιζε στο "5" είχε προβλήματα απέναντι στους σέντερ της ομάδας του λαού. Για αυτό προφανώς έπαιξε μόλις για 14:23 και πέρασε αρκετό χρόνο αγωνιζόμενος στο "4". Δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά και η ομάδα του θα περιμένε περισσότερα από τον ίδιο.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 2/6 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 2/2 βολές, 3-0 ριμπάουντ, 3 ranking σε 14:23

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ