EUROLEAGUE

Και πρόκριση και ρεκόρ για τον Βασίλη Σπανούλη!

EUROLEAGUE / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÓÔÏ ABDI IPEKCI ARENA (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÓÔÏ ABDI IPEKCI ARENA (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης άκουσε πολλά, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, όμως έκανε εκπληκτική σειρά και τη συνδύασε και με ρεκόρ στην ιστορία της EuroLeague.

Η κανονική περίοδος είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα για τον Βασίλη Σπανούλη. Αρκετοί τραυματισμοί του έκοψαν τη φόρα, όμως όλοι ήξεραν πως ο στόχος του ήταν συγκεκριμένος. Να είναι έτοιμος στα κρίσιμα παιχνίδια, εκεί που ο Ολυμπιακός θα τον έχει πραγματική ανάγκη. Λίγους μήνες πριν τα 35α γενέθλιά του, ο "Kill Bill" έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλον στην Ευρώπη. Ηγήθηκε της ομάδας του και την έστειλε στο Final Four της EuroLeague, στο πέμπτο Final Four της καριέρας του με "μαγικές" εμφανίσεις, τρομερούς αριθμούς και ένα ρεκόρ.

Στη σειρά με την Εφές Αναντολού (την κορυφαία σειρά της καριέρας του) ο Σπανούλης έγραψε κατά σειρά 10, 20, 15, 18 και 22 πόντους με τον μέσο όρο του να σταματάει στους 17 με 47.4% στα δίποντα, 44.7% στα τρίποντα και 76.2% στις βολές. Είχε επίσης 1.2 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 28:58 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, ενώ μάζευε 17.2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και κέρδισε ακριβώς επτά φάουλ.

Στο φινάλε της σειράς έγραψε και ιστορία, καθώς με τα 17 τρίποντα που πέτυχε σε αυτούς τους πέντε αγώνες με την Εφές Αναντολού, πέτυχε την καλύτερη επίδοση που έχουμε δει στην ιστορία των playoffs της διοργάνωσης. Ήταν άλλο ένα "παράσημο" για εκείνον, μαζί με τις +900 εύστοχες βολές στην καριέρα του στη EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ