EUROLEAGUE

Η ώρα του Παπαπέτρου ενόψει Εφές

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ματ Λοτζέσκι δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στα playoffs κόντρα στην Εφές και ο Ολυμπιακός θα καλύψει την απουσία του εκ των έσω, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος έχει επιστρέψει στην φυσική του θέση.

Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερη για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα του ξεκίνησε μία αγωνιστική χρονιά κάνοντας προετοιμασία ως "4άρι". Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του έδωσε στο ρόστερ τον ρόλο του παίκτη πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη, με τον 23χρονο φόργουορντ να έχει μέσο όρο 4.4 πόντους και 2.3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, σε 16 λεπτά συμμετοχής, αγωνιζόμενος σε 29 ματς στην EuroLeague.

Ύστερα όμως από τον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος θα απουσιάσει από ολόκληρη την σειρά των playoffs κόντρα στην Αναντολού Εφές (καθώς ζητούμενο είναι να επιστρέψει 100% υγιής και δεν θα προλάβει να αναρρώσει πλήρως σε αυτό το διάστημα), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα καλύψει το κενό του εκ των έσω, κυρίως με τον Ιωάννη Παπαπέτρου στην θέση του σμολ-φόργουορντ, αλλά και με σχήματα με τρία γκαρντ (Μάντζαρης, Σπανούλης, Γκριν).

Η απουσία του Ματ Λοτζέσκι είναι σημαντική για τον Ολυμπιακό, καθώς θα στερηθεί τον πιο αξιόπιστο σουτέρ του (9.9 πόντοι, 56.5% δίποντα, 42% τρίποντα), αλλά και έναν παίκτη που έδινε μεγάλη επιθετική ώθηση στους Πειραιώτες. Πλέον, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, τουλάχιστον για την σειρά κόντρα στην Εφές, θα επιστρέψει στην φυσική του θέση, στο "3", εκεί που (όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές) βρίσκεται το αγωνιστικό του ένστικτο, καθώς είναι ένας παίκτης που έχει μάθει να παίζει και να λειτουργεί καλύτερα στην περιφέρεια, δημιουργώντας έχοντας την μπάλα στα χέρια του.

Μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου θα αποτελέσουν τα δύο "3άρια" του Ολυμπιακού στα προημιτελικά της EuroLeague κόντρα στην Αναντολού Εφές και σκοπός είναι να βάλουν τα δυνατά τους, σε άμυνα και επίθεση, απέναντι στους αθλητικούς φόργουορντ (Τόμας, Χάνεϊκατ, Μπράουν) της τουρκικής ομάδας, ματσάροντας την σκληράδα τους.

Πλέον, στον Πειραιά αναμένουν από τον Ιωάννη Παπαπέρου να κάνει το βήμα μπροστά, προσφέροντας το κάτι παραπάνω. Ο 23χρονος φόργουορντ έχει το ταλέντο, τις δυνατότητες, τα αθλητικά προσόντα, το αγωνιστικό θράσος, αλλά και την προσωπικότητα, ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις, έχοντας πλέον για σύμμαχο και την εμπειρία, διανύοντας την τέταρτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην EuroLeague, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα, ματς στο οποίο αγωνίστηκε κυρίως στο "3" τα πήγε περίφημα. Έκανε το βήμα μπροστά, πήρε πρωτοβουλίες και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι μετρώντας 16 πόντους με 4/6 τρίποντα, σε 27 λεπτά συμμετοχής. Οι Πειραιώτες θα αναμένουν από εκείνον ανάλογες εμφανίσεις και στα παιχνίδια κόντρα στην Εφές.