EUROLEAGUE

Η πρώτη ευκαιρία για το "break"

Η πρώτη ευκαιρία για το "break"

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (24/4, 20:00) την Ζάλγκιρις με αυτοσκοπό το "break" και την ανάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας. Η Μπασκόνια υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε στο άλλο ματς της βραδιάς.

Ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλο του (το 1997 στη Ρώμη) ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά με την Ζάλγκιρις. Η ομάδα του Κάουνας έκανε το break από το πρώτο παιχνίδι και τώρα είναι αυτή που έχει το πρώτο λόγο για την πρόκριση στο Final Four, με τα επόμενα δύο παιχνίδια της σειράς να διεξάγονται στην πάντα θορυβώδη Ζαλγκίριο Αρένα.

Απόψε λοιπόν (24/4, 20:00) ο Ολυμπιακός θα έχει την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες προκειμένου να "σπάσει" την έδρα της λιθουανικής ομάδας, από την οποία έχει ηττηθεί τρεις φορές φέτος και έχει 0-1 στο Κάουνας. Το πρόβλημα για τους "ερυθρόλευκους" είναι βέβαια ότι δεν θα υπολογίζουν τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Γιώργου Πρίντεζη, όπως επιβεβαίωσε κατά την αναχώρηση για το Κάουνας και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία).

Πάει για τη "σκούπα" και το 12-0 η Φενέρμπαχτσε

Στον άλλον αγώνα της ημέρας η Μπασκόνια θα υποδεχτεί την Φενέρμπαχτσε (24/4, 22:00), φιλοδοξώντας να παραμείνει "ζωντανή" στη σειρά και να αποφύγει το "σκούπισμα". Η τουρκική ομάδα έχει νικήσει τέσσερις φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις φέτος τους Βάσκους και απέχει άλλη μία νίκη από την πρόκριση στο Final Four για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Η Φενέρ είναι μάλιστα αήττητη εδώ και τέσσερα χρόνια στα playoffs, καθώς μετράει 11 σερί νίκες!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

20:00 Ζάλγκιρις-Ολυμπιακός (1-1 νίκες)

22:00 Μπασκόνια-Φενέρμπαχτσε (0-2 νίκες)

Photo credits: eurokinissi.gr

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ