EUROLEAGUE

Η πρόκριση στο Final Four περνάει από το ΣΕΦ

Η πρόκριση στο Final Four περνάει από το ΣΕΦ
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της Μπάμπεργκ, πλησίασε κι άλλο το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague και μέσω του ΣΕΦ έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο Final Four.

O Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της EuroLeague επικράτησε της Μπάμπεργκ , έκανε ακόμα ένα βήμα για να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της διοργάνωσης και το ΣΕΦ είναι ικανό να τον... οδηγήσει ως το Final Four στο Βελιγράδι.

Οι "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι από την προηγούμενη αγωνιστική έχουν κάνει το check in για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, ανέβηκαν πλέον στο 18-7 και μοιράζονται με την Φενέρμπαχτσε - την οποία έχουν νικήσει δύο φορές - την 2η θέση της κατάταξης , ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ζάλγκιρις με ρεκόρ 15-10.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα στην τελευταία πεντάδα αγώνων της κανονικής διάρκειας της EuroLeague θα δώσει τρία ματς στο ΣΕΦ (με Μπαρτσελόνα, Αναντολού Εφές και Ζάλγκιρις), τα οποία αν νικήσει, θα του είναι υπεραρκετά για να μπει στη "μάχη" των playoffs έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Κάτι που σημαίνει πως αν οι "ερυθρόλευκοι" κρατήσουν αλώβητη την έδρα τους, θα προκριθούν στο Final Four χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάποιο μεγάλο διπλό.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μάλιστα έχει δείξει πως έχει μάθει από τα περσινά της... λάθη, καθώς σε 12 αναμετρήσεις στο ΣΕΦ έχει πάρει 11 νίκες κι έχει ηττηθεί μόνο από τον Παναθηναϊκό, ενώ και μακριά από το σπίτι της τα πηγαίνει πολύ καλά (7-6). Οι "ερυθρόλευκοι" μάλιστα έχουν ήδη τον ίδιο αριθμό (11) νικών στο ΣΕΦ με εκείνο που είχαν πέρσι μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της EuroLeague της περσινής σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στα εντός έδρας ματς από τους 16 "μονομάχους" της EuroLeague - όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί - αλλά το σίγουρο είναι πως στον Πειραιά δεν επαναπαύονται, καθώς θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο ως το φινάλε. Αυτό άλλωστε ζήτησε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τους παίκτες του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μπάμπεργκ...

Η πρόκριση στο Final Four περνάει από το ΣΕΦ
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ