EUROLEAGUE

Η πιο "ανώδυνη" ήττα της χρονιάς, αλλά...

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Λαμπίρης γράφει για την "ανώδυνη" ήττα του Ολυμπιακού από την Αναντολού Εφές, την έκπληξη στον εορτάζοντα Παπαπέτρου, τα κέρδη από αυτό το παιχνίδι, τα playoffs της EuroLeague και τον Ερντογάν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Γιάννης Λαμπίρης

Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, έστω και για λίγο, οι παίκτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την Εφές.

Οι Τούρκοι που δεν ήξεραν, ρωτούσαν τους Έλληνες συναδέλφους τους, πως γίνεται μετά από μια ήττα να ακούγονται γέλια και χειροκροτήματα , αλλά δεν γνώριζαν πως εκείνη τη στιγμή οι παίκτες είχαν ετοιμάσει την έκπληξη στον εορτάζοντα συμπάικτη τους, τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος είχε κλείσει τα 23 του χρόνια και του είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη με την καθιερωμένη τούρτα, την οποία και έκοψαν και... έφαγαν (με την άδεια του Ανδρέα Γκατζούλη) με τον νεαρό φόργουορντ να σβήνει τα κεράκια.

Ηταν ένα στιγμιαίο (και απαραίτητο) χαλάρωμα για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην πλέον ανώδυνη ήττα της χρονιάς, από την οποία μπορούν (και θα το κάνουν) να πάρουν πολλά. Βγαίνοντας άλλωστε από τα αποδυτήρια, όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένοι στο γεγονός ότι μπαίνουν πλέον στην πιο κρίσιμη περίοδο της σεζόν, τα λεγόμενα πλέι-οφ, όπου κάθε λάθος μπορεί να πληρωθεί εις διπλούν !

Ενδεχομένως οι πρωταθλητές Ελλάδος να ξαναγυρίσουν Τουρκία για μια ακόμα κόντρα με την Εφές, ή ακόμα πιο πιθανό με τη Φενέρ, ενώ μπορεί να τους περιμένει και ένα ταξίδι στη Βιτόρια. Ότι και να είναι, γνωρίζουν καλά ότι εάν κρατήσουν πλέον αλώβητη την έδρα τους (που εφέτος "πλήγωσε" η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γαλατάσαραϊ και η Μακάμπι) θα ξανάρθουν πάλι στην Πόλη, σίγουρα τον Μάιο για το φάιναλ φορ.

Αυτό που έδειξε εφέτος ο Ολυμπιακός είναι ότι μπορεί να νικήσει σε οποιαδήποτε έδρα, αλλά γιατί να μην κρατήσει αλώβητη τη δική του στα πλέι οφ και να απλουστεύσει τη ζωή του; Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (χάρις στο νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη στο Βελιγράδι) είχε την ευκαιρία και έκανε τις δοκιμές του, προστάτευσε παίκτες με μικροπροβλήματα τραυματισμών (Μιλουτίνοφ-Γκρίν) ξεκούρασε αρκετά τον πιο επιβεβαρυμμένο παίκτη του μέσα στη χρονιά (Πρίντεζης) και το κυριότερο είδε τι…ψάρια πιάνουν παίκτες που έρχονται συνήθως από τον πάγκο.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ANADOLOU EFES - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

" Για μένα δεν υπάρχουν δεύτεροι παίκτες, τους υπολογίζω όλους το ίδιο και τους το έχω δείξει" είπε λίγο μετά το φινάλε ο Έλληνας τεχνικός μιλώντας στον "αέρα" τουSport24Radio103.3 θέλοντας κυρίως να περάσει το μήνυμα στους παίκτες του ότι όλοι – ιδιαίτερα τώρα – πρέπει να είναι έσω έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, από ένα ημίχρονο μέχρι ένα…δευτερόλεπτο, για μια φάση, μια άμυνα, ένα σουτ. Δεν περισσεύει κανείς σε μια ομάδα που κέρδισε – και εφέτος – δικαιωματικά τον τίτλο της "Λερναίας Υδρας" καταφέρνοντας να μείνει στον αφρό της τετράδας στην πιο δύσκολη Ευρωλίγκα όλων των εποχών, έχοντας σωρεία τραυματισμών και έχοντας χάσει… παραδοσιακά για όλη τη σεζόν και ένα από τα πιο βασικά της αμυντικά – και όχι μόνο - εργαλεία (Χάκετ).

Η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στις μεστές εμφανίσεις (πατούσε και πάλι καλά στο γήπεδο και ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές) αλλά και το θετικό πρόσημο έστω και οριακά του Πάτρικ Γιάνγκ, είναι δύο στοιχεία που κρατάει από το παιχνίδι πειραματισμών με την Εφές, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Αμερικάνος ειδικά ζούσε κάθε φάση, έκανε χάι φάιβ με τους συμπαίκτες του κάθε τρεις και λίγο καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι προσπαθεί να βελτιώσει την ψυχολογία του. Και το έκανε σε ένα…στοιχειωμένο για αυτόν γήπεδο, εδώ όπου πέρυσι ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός του άλλαξε για πάντα τη ζωή και το πώς σκέφτεται, καθώς τον έκανε πιο τρωτό και πιο φοβισμένο, κάτι απόλυτα λογικό μετά από μια τέτοια περιπέτεια.

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος, είχε πει πρόσφατα, ότι " τον ετοιμάζουμε για τα πλέι οφ, ώστε να πάρουμε εκεί ότι καλύτερο μπορούμε και ο Γιάνγκ είναι σίγουρο ότι έχει θέληση. Απλά θα πρέπει να συντονίσει λίγο περισσότερο τις κινήσεις του και να βγει πιο συγκεντρωμένος στο παρκέ". Αν ο Ολυμπιακός επιστρέψει τελικά στην Τουρκία για τη σειρά των πλέι οφ, ίσως βρει ένα εντελώς διαφορετικό καθεστώς, καθώς θα έχει προηγηθεί (ανήμερα το Πάσχα), το περίφημο δημοψήφισμα που βάζει στους πολίτες της χώρας, ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζητώντας τους, να ψηφίσουν "ΝΑΙ" και να του δώσουν αυξημένες αρμοδιότητες, μετατρέποντάς τον πλέον σε ένα πραγματικό «Σουλτάνο» που θα μπορεί να κάνει τα πάντα στο δικό του κράτος.

" Ουσιαστικά με το Ναι, δίνουμε την υπερεξουσία σε έναν και μόνο άνθρωπο να χειραγωγεί και να ελέγχει τη ζωή 80.000.000 ανθρώπων, γι’ αυτό και ψηφίζω Όχι και με τα δύο χέρια" μας είπε Τούρκος συνάδελφος που θέλησε – για ευνόητους λόγους - να κρατήσει την ανωνυμία του.

Πολλοί – όχι μόνο δημοσιογράφοι - έχουν φύγει ήδη για να δουλέψουν στο εξωτερικό ενώ χιλιάδες άλλοι (ιδιαίτερα νέοι αλλά και άνθρωποι του πνεύματος) είναι με το…διαβατήριο στο χέρι, σε περίπτωση που ο Ερντογάν γίνει – και με τη βούλα – ο απόλυτος άρχοντας.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ